Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ģirta Ķestera dēls aizrāvies ar sērfošanu

© JĀNIS JURKOVSKIS

Latviešu populārā aktiera Ģirta Ķestera (52) dēls Pauls Ķesteris (28) ir izmēģinājis savus spēkus dažādās jomās, bijis grupas «Double Faced Eals» bundzinieks, pēc tam studējis Tallinā režiju un pēc absolvēšanas pārcēlies pāri okeānam uz dzīvi Amerikā. Daudzpusīgs un aktīvs, tāds ir slavenā aktiera dēls, kurš šovasar apgūst jaunu aizraušanos – sērfošanu.

Šovasar Pauls Ķesteris savas brīvdienas bauda Kurzemes pusē, Pāvilostā. Šo pilsētu jaunais režisors dēvē par Latvijas dārgakmeni, kura spožākais akmens ir jūra. Doma par sērfošanu Paulam radās jau pagājušajā vasarā, kad pirmo reizi pamēģināja airēšanos ar SUP dēli. Jau ziemā tika iegādāts sērfošanas dēlis, lai, iestājoties siltākam laikam, varētu apgūt sērfošanas tehniku. Sarunā ar »Vakara Ziņām« režisors atklāja, ka viss notiek pašmācības ceļā: «Es izbaudu mācības. Ja izdodas noķert vilni, esmu ļoti priecīgs. Reizēm kāds pieredzējušāks sērfotājs sniedz padomu, taču tas arī viss. Sērfošana ir grūta, un to nevar apgūt pirmajā reizē, tāpēc ir jābūt lielai pacietībai un jāiemācās izbaudīt arī reizes, kad neizdodas,» savos iespaidos dalās jaunais režisors.

Esot vienam pašam uz ūdens, Pauls aizmirst ikdienas rūpes, baudot mirkli. Pats režisors uzskata, ka sērfošana ir lielisks veids, kā atpūtināt prātu un reizē iegūt arī nelielu adrenalīna devu. Ķesteris jaunākais sērfošanu uzskata par nopietnu aizraušanos, tāpēc arī nākamo ceļojumu plāno kādā no okeāna krastā esošām valstīm. Režisors cenšas katru otro nedēļas nogali doties uz Pāvilostu ķert viļņus, taču ne vienmēr tas izdodas: «Latvijā ir jābūt pacietīgiem sakarā ar laikapstākļiem. Var ieplānot braucienu, taču, ja nebūs pareizais vēja virziens, tad nekas nesanāks,» uzsver Pauls. Sērfošana mēdz būt arī bīstama. Arī Pauls, baudot ūdens priekus, traumēja pēdu, taču nopietni savainojumi netika gūti. Režisors uzskata, ka sērfošanu var iemācīties jebkurā vecumā. «Vajadzīgs ir tikai dēlis, cilvēks un viļņi,» tā Pauls.