Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

Jau šo sestdien Kalnsētas parkā festivāls "Saldus Saule"

© F64

Šo sestdien, 23.jūlijā, Kalnsētas parkā vārtus vērs pirms 29.gadiem pirmoreiz notikušais leģendārais rokfestivāls Saldus Saule, priecējot apmeklētāju tūkstošus ar populāru, bet stilistiski ļoti dažādu Latvijas mūziķu un apvienību priekšnesumiem un tikai šim festivālam īpašo atmosfēru.

Festivāla vakara programmu uz lielās skatuves plkst.16.00 ar enerģisku un tikai viņiem raksturīgu rokmūziku ieskandinās grupa Laime Pilnīga, kuru pēc stundas nomainīs jaunā un oriģinālā, ārpus kāda konkrēta mūzikas stila rāmjiem levitējošā Liepājas mūziķu formācija ILLA, aizraujot visus sev līdzi ezotēriski uzlādētā instrumentāli ēteriskā ceļojumā postrokam paralēlā Visumā.

Vakara gaitā ar savu uzstāšanos fanus priecēs leģendārie Opus Pro, Ainars Virga un Buks, Dzelzs Vilks, Rusted Wheel, savukārt 22.00 uz Saldus Saules skatuves kāps elektroniskās popmūzikas grandi - apvienība Jumprava. Pēc tam viens aiz otra kārtīgu rokmūzikas devu iebliezīs Ivo Fomins un Felikss Ķiģelis.

Kā katru gadu, mūziķu kopkora izpildījumā pēc pusnakts skanēs festivāla himna - Ērika Ķiģeļa balāde "Saldus Saule" krāšņas uguņošanas pavadījumā. Un tad notiks kas līdz šim nepieredzēts - pirmo reizi uz Saldus Saules skatuves uzstāsies GACHO ar savu komandu, piedāvājot elektrizējoši enerģisku dzīvo priekšnesumu, savukārt vēlāk lielisku atmosfēru sagādās Triana Park, bet jau pret rītu festivālu noslēgs Pienvedēja Piedzīvojumi.

Festivāls aicina arī ģimenes ar bērniem - sestdienas rīts sāksies ar bērnu koncertu "Saldus Saulīte" un Saules tirdziņu, kur gan lieli, gan mazi festivāla apmeklētāji varēs piedalīties dažādās aktivitātēs un atrast ko sev interesantu. Būs iespēja jāt ar zirgu, būs ūdens atrakcijas, radošās darbnīcas un pat pirts ar baļļu.

Festivāls Saldus saule pirmoreiz notika 1987.gadā ar mērķi godināt talantīgā mūziķa Ērika Ķiģeļa piemiņu, un ir latviskākais un senākais no joprojām notiekošajiem Latvijas rokfestivāliem. Festivālu Saldus Saule atbalsta akciju sabiedrība Aldaris un Saldus novada pašvaldība, festivāla radio - Radio SWH Kurzeme.