Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Pirmo reizi Latvijā – “Simple Plan”

© publicitātes

Šootrdien, 31.maijā “Palladium” koncertzālē uzstāsies Kanādas poppanka un alternatīvā roka (precīzāk viņu stilu laikam gan dēvēt par koledžroku vai vienkāršu poproku) grupa “Simple Plan”. Tas būs mūziķu pirmais koncerts Latvijā, pie mums viņi ieradīsies sava šā gada februārī albuma “Taking One For The Team” turnejas ietvaros.

Lai arī “Simple Plan” pirmsākumi meklējami 90. gadu beigās, plašāka ievērība tika gūta pēc debijas albuma “No Pads, No Helmets... Just Balls” (2002) iznākšanas. No šī albuma viņiem izdevās sagrabināt veselus četrus singlus, no kuriem vispopulārākie kļuva “Perfect” un “I’m Just A Kid”. Jāpiebilst, ka albums dažas vokālās partijas iedziedāt piepalīdzēja arī “Simple Plan” stilistiskie līdzinieki - grupas “Blink 182” dalībnieks Marks Hopuss un “Good Charlotte” mūziķis Džoels Madens. Kopumā albums tika pārdots vairāk nekā 5 miljonu lielā tirāžā, kas ir grupas sekmīgākais komerciālais sasniegums no pārdošanas datu viedokļa. Ja no atrašanās topā viedokļa, tad veiksmīgākākais bijis 2004. gadā izdotais ripulis “Still Not Getting Any...”, kuru producēja tāds pazīstams vīrs kā Bobs Roks - viņš sadarbojies ar “Metallica”, “The Offspring”, “Aerosmith”, “Bon Jovi”, “Motley Crue” un citām pazīstamām blicēm. Šis albums pat Amerikas topā iekļuva pirmajā trijniekā. Par visveiksmīgākajiem singliem kluva dziesmas “Welcome To My Life” un “Untitled (How Could This Happen To Me?)”. Pēc četriem gadiem tiek izdots nākamais albums, kam mūziķi nolēma dot grupas nosaukumu - dīvainā kārtā šajā albumā ietvertais singls “When I’m Gone ” iekļuva britu Top 40, kas bija samērā negaidīti. 2011. gadā klajā nāca “Get Your Heart On!”, kurā “Simple Plan” atkal sadarbojās ar citiem mūziķiem, to skaitā slaveno Natašu Bedingfīldu. Nozīmīgākais singls - “Jet Lag”. Par grupas pēc skaita piekto studijas albumu kaut ko teikt joprojām ir pārsteidzīgi, taču sajūsmas vētru tas nav izraisījis: štatos knapa iekļūšana Top 100 un pat dzimtajā Kanādā vieta uzreiz aiz pirmā trijnieka. Pazīstama ir gandrīz vienīgi dziesma “I Don’t Wanna Go To Bed” un arī tad pateicoties tikai tam, ka ierakstā piedalījies arī pazīstamais reperis Nelly.

Jāpiebilst, ka “Simple Plan” koncertus Somijā un Baltijas valstīs iesildīs daudzsološā somu grupa “Blind Channel”, kuru izvēlējušies paši kanādieši, kopā ar mūzikas portāla bobe.me cilvēkiem, kā arī Somijas un Baltijas mūzikas profesionāļiem atlasot to no gandrīz 30 iesūtītajiem pieteikumiem. Maija sākumā tika izsludināts konkurss par iespēju uzstāties pirms četriem “Simple Plan” koncertiem (28. maijā Helsinkos, 30. maijā Tallinā, 31. maijā Rīgā un 1. jūnijā Viļņā), un “Simple Plan” gana atbildīgi attiecās pret izvēli, pašiem pieņemot gala lēmumu. “Blind Channel” dibināti 2013. gadā, pārstāv enerģiskas ģitārspēles, elektronikas un izteiktas melodijas sakausējumu ar repa elementiem. Savas salīdzinoši neilgās karjeras laikā viņi paspējuši nospēlēt gan simtiem koncertu klubos un zālēs (tai skaitā iesildot “Enter Shikari”), gan uzstāties virknē festivālu, tostarp arī “Wecken” Vācijā un Ungārijas megafestivālā “Sziget”.