Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kristīne Teilāne jau četrus gadus uz rokas tetovē Frīdu Kalo

Frīdas Kalo raksturīgās kuplās uzacu formas Kristīnei Teilānei piezīmēja fotogrāfe Jūlija Dmitrenko. Kristīne teic, ka ikdienā viņa nevarētu atļauties staigāt ar tik biezām un kopā saaugušām uzacīm © F64

Rakstniece, tetovēšanas meistare un TV šova «Pelnrušķīte» uzvarētāja Kristīne Teilāne ir pārsteidzoši līdzīga leģendārajai meksikāņu gleznotājai Frīdai Kalo. Turklāt Kristīne tik ļoti iedvesmojusies no šīs slavenības, ka arī uz rokas pakāpeniski top tetovējums ar Frīdu Kalo.

Fotogrāfes Jūlijas Dmitrenko pirmajā fotoizstādē «Hollywood in Latvia» Kristīne Teilāne iejutusies Frīdas Kalo tēlā. Kad vajadzējis pārtapt par Frīdu Kalo, Kristīnei nebija ilgi jādomā, ko vilkt mugurā, jo savā drēbju skapī viņa atradusi krāšņu apģērbu, kas tik ļoti līdzīgs meksikāņu mākslinieces košajam ģērbšanās stilam. «Es pat ikdienā diezgan bieži veidoju tādu frizūru kā Frīdai, savijot ap galvu divas sapītas bizes. Tiešām esmu šo frizūru ļoti iecienījusi, jo vēl tikai staigāju ar izlaistiem matiem.»

«Par Frīdu Kalo interesējos jau no 14 gadu vecuma, kad izlasīju grāmatu par mākslinieces biogrāfiju. Viņai ir traģisks dzīvesstāsts. Taču, neraugoties uz to, viņa bija ļoti harismātiska un spēcīga personība. Saskatu arī sevī dažas leģendārās mākslinieces rakstura iezīmes. Man līdz Frīdai, protams, vēl tālu. Šī nav pirmā reize, kad fotosesijā iejutos Frīdas tēlā, 16 gadu vecumā vairākkārt esmu fotografējusies Frīdas jaunības veidolā,» viņa atklāj.

Šobrīd Kristīne Teilāne bauda laimīgas ģimenes sievietes dzīvi, audzina dēlēnu Laru Alenu un ikdienā strādā par tetovēšanas meistari, zīmējumus veicot ar tušas grafiku.