Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Judas Priest - "Battle Cry"

© Publicitātes foto

Ādās tērptie un kniedainie «Judas Priest» ar saviem kolēģiem no «Iron Maiden» ir redzamākie no tā saucamā britu jaunā «heavy metal» viļņa, kas joprojām skalojas – ar citiem ir daudz bēdīgāk.

Aptuveni 45 gadi metālmūzikā – diezgan biedējošs skaitlis. «Battle Cry» ir koncertieraksts, kurā ietilpinātas 15 dziesmas, kas izskanēja «Wacken Festival» Vācijā un pieteica «Redeemer Of Souls» tūri pērn. Latvijā «Judas Priest» diemžēl nav manīti jau daudzus gadus (sen, sen viņi uzstājās Ķīpsalas hallē), taču viņi decembra sākumā koncertēja Viļņā, uz kurieni devās arī daudzi latvju metālmūzikas fani. Starp citu, Lietuvas koncerta «setliste» liecina, ka briti tur nospēlējuši ļoti tuvu tam, ko iekļāvuši albumā «Battle Cry». Piecpadsmit dziesmas, tostarp slavenie hiti «Metal Gods», «Breaking The Law», «Hell Bent For Leather», «You’ve Got Another Thing Coming» un «Painkiller». Albums «Redeemer Of Souls» iznāca 2014. gadā, ar šo koncertnieku «Judas Priest», cerams, ka pierāda savu dzīvotspēju. Derētu no viņu frontes vēl kāds studijas albumiņš, nudien nebūtu slikti!

PAR. Robs Halfords ar savu balsi joprojām varētu griezt stiklu – paklausieties kaut vai dziesmas «Victim Of Changes» izskaņu! Žēl, ka grupā vairs nav pasaulē labākā metālmūzikas ģitāristu tandēma Kejs Kejs Daunings un Glens Tiptons, taču arī K. K. aizstājējs Ričijs Folkners nav ar pirkstu taisīts – soloģitāru pasāžas te ir tādas, ka var palikt ar vaļā muti. Par dziesmu izkārtojumu – var iztikt. «Dragonaut» sākumā, uz beigām «Breaking The Law», savukārt pašā noslēgumā - «Painkiller», jā, tā varētu būt.

PRET. Viļņas koncertā izskanēja «Turbo Lover», bet albumā tā nav – žēl. Ieraksta sākums ir ļoti slābans, par ko gādā divas dziesmas no pēdējā albuma («Redeemer Of Souls» un «Halls Of Valhalla»), kā arī senilās «Devil’s Child» un «Victim Of Changes» (tā ierakstīta 1976. gadā). Protams, «Judas Priest» ir «Judas Priest», tā ir klasika, taču varēja labāk.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».