Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Uzzini, kāds tev būs 2016.gads!

© Scanpix

2016. gads ir labvēlīgs attiecību veidošanai, kāzām, mīlestībai un bērnu radīšanai. Arī karjerai. Vien lielus plānus kalt nevajag, jo pēdējā brīdī kaut kas var nojukt. Uzticieties intuīcijai, 2016. gadā cilvēki pieņems intuitīvus lēmumus, taču nevajag aizmirst arī par teicienu «septiņas reizes nomēri, vienu – nogriez».

Siltas jūtas veidosies ne tikai mīlētājiem, bet arī starp radiem un draugiem. Tuvinieki sastrīdējušies ātri vien salīgs mieru. Ieteicams nepamest novārtā veselību, bet ļoti kritiski jāizvērtē dažādu diētu piedāvājumi. Var īstenot kādu senu un ilgi lolotu sapni. Ir pienācis īstais laiks to piepildīt! 2016. gadā materiālos labumus varēs iegūt tie cilvēki, kuri pieraduši strādāt un izmantot savas zināšanas, pieredzi un prasmi, nevis paļauties uz labvēli no malas. Iegūtā pieredze noteikti jāliek lietā, jo kam tad to taupāt?

Līdzšinējā vēsture liecina, ka deviņnieka gadā (2+0+1+6=9) izcēlušies daudz nemieru. Sociālā spriedze, visticamāk, valdīs arī 2016. gadā.

Izrēķini savu gadu!

Lai noskaidrotu, kāds katram »Vakara Ziņu« lasītājam būs 2016. gads, jāveic vienkāršs aprēķins. Jāsaskaita savs dzimšanas datums, mēnesis un cipari gadskaitlī 2016. Piemēram, ja esat dzimis 13. jūlijā (gada 7. mēnesī), tad aprēķins ir šāds:

1+3+7+2+0+1+6=20; 2+0=2.

Jāsaskaita līdz viencipara skaitlim.

Šajā datumā dzimušajiem cilvēkiem 2016. gads būs 2. individuālais gads.

1. individuālais gads

Jauna sākuma un uzdrīkstēšanās laiks, kas gan var prasīt daudz enerģijas. Šajā gadā cilvēks kļūst pašpārliecinātāks. Jāuzticas sev, nevis jāpaļaujas uz citiem, nav jābaidās riskēt. Ja ir iecerēti ilgtermiņa plāni, tad stratēģija jāizstrādā savā pirmajā individuālajā gadā.

2. individuālais gads

Jāpiebremzē iepriekšējā gadā uzsāktais skrējiens un jāapdomā, ko vēl savos plānos var pielabot. Svarīga kļūst sadarbība un diplomātija, darbs komandā. Jāuzklausa, jārespektē citi. Var mācīties. Labs gads partnerattiecībām un mīlestībai.

3. individuālais gads

Nenopietns laiks. Cilvēki var vieglprātīgāk izturēties pret finansēm, biznesu, var neizlasot parakstīt dokumentus. Gribas pavadīt laiku ar draugiem, izklaidēties, priecāties, rīkot svētkus un padzīvot vieglāk. Šajā gadā nevajag atteikties no atvaļinājuma. Radošuma un mākslas gads, vajag izpaust sevi mākslinieciskās nodarbēs.

4. individuālais gads

Būs jāstrādā un... atkal jāstrādā, izklaidēm jāmet miers. Jāizdara viss, ko esat atlicis (piemēram, drēbju skapja revidēšana), nevajag atteikties arī no darba, kas šķiet netīkams. Jādara viss! Čaklums tiks atalgots 8. individuālajā gadā. Šogad varat izlemt par lielāku uzkrājumu veidošanu – kā to darīt, kur ieguldīt, uz cik ilgu laiku. Tomēr ar naudu jārīkojas prātīgi. Novārtā nedrīkst pamest veselību. Līdzekļi jāatvēl dārgām medicīniskām procedūrām un manipulācijām.

5. individuālais gads

Nekas nenotiks, kā plānots, tāpēc jāapbruņojas ar mieru un pacietību. Ja kāds plāns neizdodas, nevelciet garumā un sāciet citu. Tas ļaus izmēģināt spēkus un atklāt sevī kaut ko jaunu. Šajā gadā var dibināt noderīgus kontaktus.

6. individuālais gads

Pirmajā vietā ir ģimene un mājas lietas. Gribēsies biežāk būt kopā ar tuviniekiem, iekārtot māju. Ja nāksies uzņemties papildu pienākumus, tie nešķitīs kā slogs un apgrūtinājums. Varbūt gribēsies mācīties un pievērsties vaļaspriekiem.

7. individuālais gads

Vientuļnieka periods, gribēsies palikt vienam. Pārdomas par dzīves jēgu, iekšējās harmonijas meklējumi. Cilvēks pats sev ir draugs un psihoterapeits. Interese par mistiku un citādo pasauli. Naudu ieteicams tērēt šodien, nevis ieguldīt ilgtermiņa darījumos.

8. individuālais gads

Jādzīvo uz pilnu klapi. Naudas gads. Jātur acis vaļā, lai nauda nepaskrien garām. Ja iepriekšējos gados tika godam strādāts, tad šajā gadā būs ilgi gaidītais atalgojums. Ieteicams runāt par algas pielikumu un paaugstinājumu darbā. Jātiekas ar citiem, jābūt aktīvam, jo zem guļoša akmens ūdens netek.

9. individuālais gads

Gribēsies izmēzt ne tikai māju, bet arī prātu. Neko svarīgu uzsākt nevajag, labāk saplānot turpmākos deviņus gadus. Iesāktie darbi jāpabeidz. Var doties ceļojumā. Iespējams, tieši šogad radīsiet kaut ko jaunu. Piemēram, izveidosiet jaunu ceļojuma maršrutu. Nav jātiecas pēc Nobela prēmijas cienīga izgudrojuma, būs labi, ja novitāte patiks pašiem un draugiem.

Tautas ticējumi par laulībām

Astrologi laulībām neiesaka pilnmēnesi, jaunu mēnesi, Saules aptumsuma dienu, čika laiku, periodu, kad Merkurs un Venera ir retrogrādi. Pareizticīgajiem ir daudz ticējumu par laulībām labvēlīgu un nelabvēlīgu laiku, kas sakņojas ļoti senā pagātnē. Nereti šos ticējumus nekritiski izmanto mūsdienās. Ja ievērotu ticējumus, tad 2016. jeb garajā gadā precēties vispār nedrīkstētu. Vēl arī uzskata, ka garajā gadā kāzas nedrīkst dzert līgavas mājā. Taču, ja meitene bildinājusi puisi 29. februārī, tad viņai atteikt nedrīkst nekādā gadījumā. Lūk, vienlīdzība laulību jomā!

Ar ko vēl varētu pabiedēt māņticīgus cilvēkus? Ticējumi vēsta – ja apprecas janvārī, sieva agri paliks atraitnēs. Ja kāzas dzer februārī, augustā un septembrī, gaidāma ilga, harmoniska un laimīga kopdzīve bez bēdām. Tiem, kuri precējušies martā, vajadzēs ģimenes ligzdiņu vīt svešumā vai mētāties pa īrētiem mitekļiem. Kāzas aprīlī – nestabila dzīve, strīdi un izlīgšana, šķiršanās un tikšanās. Garlaicīgi nebūs, bet viegli arī ne. Tie, kuri precēšoties maijā, mocīšoties visu dzīvi. Savukārt precības jūnijā nodrošinot medus pilnu kopdzīvi un greznas kāzas. Ja gribas, lai prieki un bēdas ir līdzsvarā, gredzeni jāmij jūlijā. Apprecoties oktobrī, grūtību kopdzīvē netrūks. Izdevīgi precēties novembrī, tad būšot materiāla labklājība. Arī decembris nav peļams mēnesis – laulātajiem netrūkšot gan naudas, gan mantas, gan mīlestības.

Ko nedarīt garajā gadā

Nepietiek ar to, ka garajā gadā tika ieviesti ierobežojumi precību lietās, dažādos gadsimtos pastāvēja vēl vesels lērums dažādu aizliegumu.

Garajā gadā nedrīkstot sākt mājas būvniecību, nedrīkst mainīt darbu, jo tad būšot klapatas vien un maza alga. Nav brīv' precēties, jo kopdzīve nebūšot ilga. Ja garajā gadā izšķirsies, tad viens no pāra ilgi nespēs atrast laimi personīgajā dzīvē. Nevajag pirkt mirstamo apģērbu, lai pirms laika nepiesauktu nāvīti. Eh, nedrīkst pat sēņot, jo sēnes tieši šajā gadā uzsūcot visādu negatīvo enerģiju. Nedrīkst stāstīt par saviem plāniem, tie nepiepildīšoties. Ja atdos vai pārdos dzīvnieku, tad veiksme no mājām aizies.

Senatnē uzskatīja, ka garajā gadā dzimušie bērni ir nākuši no citas pasaules, ir apveltīti ar maģiskām spējām un kļūs par burvjiem un raganām.