Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Dainis Grūbe jau otro gadu atzīstas sievai mīlestībā

© Ingrīda Punka

Dailes teātra pēdējo sezonu viens no kolorītākajiem un neparastu raksturlomu atveidotājiem ir aktieris Dainis Grūbe, kas, tāpat kā pērn, arī šā gada «Spēlmaņu naktī» tika atzīts par labāko aktieri. Turklāt jau otro gadu Grūbe publiski atzinās sievai Marijai mīlestībā.

Kādas tik lomas viņš nav spēlējis! Joprojām Dailes teātrī var vērot izrādi «Frankenšteins», kurā Dainis Grūbe tik plastiski un izjusti atveido Radību. Pēc sevis šaustīšanas uz skatuves aktieris nav nonācis trako namā. Iznākot no teātra telpām, viņš prot atslēgties no spēlētās lomas. «Redz, esmu iemācījies atslēgties. Tādēļ domāju, ka mēs, jaunā paaudze, esam izturīgāki un stiprāki. Esam vairāk sagatavoti. Vienīgais, varu piebilst, ka aktieru profesijas lielākais ienaidnieks ir alkohols, bet tā man nav problēma, tādēļ neredzu nekādu iemeslu, kāpēc es varētu sajukt prātā,» skaidro aktieris. Turklāt Daini Grūbi pēc izrādēm mājās gaida mīļotā sieva Marija un abu meitas Reina un Maija. «Ģimene man ir pats lielākais atbalsts,» viņš piebilst.

Vaicājot, vai šis ir aktiera zvaigžņu stundas laiks, viņš atzīst, ka par to nav domājis, jo dara darbu, kas patīk un padodas. «Vienkārši ir jāstrādā, un tas arī viss!»

Brīvo laiku aktieris pavada kopā ar tuviniekiem vai arī apdarot mazos darbiņus. Šajā nedēļas nogalē Dainis ar ģimeni devies uz vecāku mājām, kas atrodas Pļaviņu apkaimē pie Daugavas, lai kopā ar radiem nosvinētu «Spēlmaņu nakts» labākā aktiera balvas saņemšanu.