Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "The Chemical Brothers" - "Born In The Echoes"

© publicitātes foto

Savulaik, tas ir, 90. gadu sākumā elektroniskās mūzikas duets Toms Roulendss un Eds Saimons jeb „ķīmiskie brāļi” bija šāda un/vai līdzīga mūzikas stila pirmajās rindās kopā ar tādām zvaigznēm kā „The Prodigy” un „Fatboy Slim”, un, kas dīvainākais, ir tur joprojām.

 

Lūk, viņu astotais studijas albums, kurš „The Chemical Brothers” ļāvis sasniegt savdabīgu rekordu – līdz šim nevienai elektroniskās mūzikas grupai nebija izdevies britu topa augstāko pozīciju iekarot sešas reizes, tas ir, ar sešiem diskiem („The Prodigy” kontā ir pieci šādi sasniegumi): „ķīmiskajiem” iepriekš tas bija izdevies arī ar CD „Dig Your Own Hole” (1997), „Surrender” (1999), „Come With Us” (2002), „Push The Button” (2005) un „We Are The Night” (2007). Iepriekšējais viņu albums nāca klajā pirms pieciem gadiem, tāpēc skaidrs, ka „The Chemical Brothers” pēc savējiem un viņu jaunajām 11 kompozīcijām bija itin pamatīgi sailgojušies. Piedāvājums ir teicams, turklāt ar tādiem viesmuzikantiem kā Beks, dziedātājām Keitu Le Bonu un St. Vincent, kā arī citiem atbalstošajā komandā. Šogad duets bija pieteicies dalībai vairākos festivālos, arī koncertu datumi ir zināmi, tā kā – atliek vien sekot informācijai.

PAR. Klausieties skaļāk, vēl skaļāk, vēl skaļāk! Jo uz „klusajiem apgriezieniem” šī mūzika neskan. „Born Un The Echoes” sākums aiziet kā vienā elpas vilcienā, vismaz pirmās sešas vai septiņas kompozīcijas. No tām īpaši gribētos izcelt elektroniski suģestējošo „EML Ritual” un tai visai līdzīgo, tikai krietni popsīgāko „Go”, savukārt „I’ll See You There” raksturošanai gribētos patentēt apzīmējumu „elektroniski psihedēliskais garāžroks”. Nebija ne mazāko šaubu, ka „ķīmiskie brāļi” savus cienītājus aplaimos ar kārtējo šedevru. Un tā arī ir noticis.

PRET. Kāpēc „The Chemical Brothers” tik elektroniski bezdievīgi ir nomuļļājuši albuma beigas, nudien nav saprotams. Pēdējās kompozīcijas par teicamām nenosauksi.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.