Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Operdziedātāja Zālīte aizgājusi no operas

© f64

Evita Zālīte kopš jūnija vidus oficiāli vairs nav Latvijas Nacionālās operas štata soliste. Kāpēc Evita nolēma aiziet no operas un ko darīs turpmāk – viņa atklāja «Rīga TV24» raidījumā «Rampas ugunis».

Evita Zālīte Latvijas Nacionālajā operā nostrādāja 20 gadu. «Tas skan skaļi – es uzrakstīju atlūgumu, patiesībā tā ir tikai tāda formalitāte, papīru būšana, kas jāsakārto. Nolēmu aiziet no operas, jo bija pienācis laiks dzīvē ko mainīt, turklāt gribu vairāk laika veltīt saviem bērniem,» viņa stāsta.

Operdziedātājas vārds plašāk sabiedrībā izskanēja, kad viņa 2008. gadā nolēma kļūt par mammu četriem bērniem, kuru mātei tika atņemtas vecāku tiesības. Šajā pašā gadā par šo cēlo soli Evita Zālīte saņēma balvu «Latvijas lepnums». Tiesa, operdziedātājas dzīves prieka mirkļi mijās ar dažādiem pārbaudījumiem un skumjiem notikumiem – vīrs pēc kāda laika paziņoja, ka aiziet no ģimenes. Evita visas rūpes par bērniem turpināja nest uz saviem pleciem, taču pēc kāda laika uzzināja, ka viņai ir vēzis. Taču arī ar to viņa varonīgi tika galā, 2013. gadā apprecējās otrreiz un tagad bauda laimīgas sievietes ģimenes dzīvi. Bērni ir Evitas prieka avots. Un, protams, arī mūzika.

18. jūlijā Evita Zālīte piedalīsies pirmajā Operetes festivālā, kas notiks Ikšķilē, un dziedās labdarības koncertā baznīcā, lai par savāktajiem līdzekļiem varētu piepildīt kādas meitenītes sapni par jaunu vijoli. Tas, ka Evita aizgājusi no operas, gan nenozīmē, ka neredzēsim viņu turpmāk operlomās. Dziedātāja pieļauj domu strādāt ārštatā, turklāt viņa studē režiju un drīz vien sevi apliecinās jaunā ampluā. «Dzīvē ik pa laikam kaut kas jāmaina,» viņa nosaka.