Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Kādus divriteņus izvēlas pašmāju slavenības!

Mazo Amēliju un mammu Kristīni pa Rīgas ielām ar ģimenes «superbaiku» vizina tētis Kaspars. © f64

Vasara ir īstais laiks, lai, matiem plīvojot, pēc sirds patikas izvizinātos ar divriteni. »Vakara Ziņas« Rīgas ielās sastapa sabiedrībā zināmus ļaudis, kuru ģimenes vieno kopīgs vaļasprieks – riteņbraukšana.  

Virsnīšu ģimene vizinās ar elektrovelosipēdu

Ar savdabīgu braucamo pa Rīgas ielām pārvietojas TV raidījumu vadītājas Kristīnes Virsnītes ģimene. Kristīne ar meitu Amēliju sēž kravas nodalījumā, bet pie velosipēda stūres sēž vīrs Kaspars Virsnītis.

Vaicājot, vai Kasparam nav grūti mīt pedāļus, lai izvizinātu savas meitenes, atklājas, ka pedāļi vis nav jāmin vaiga sviedros, jo šis braucamais ir kravas elektrovelosipēds «Urban Arrow». Kristīne sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka par ģimenes «superbaiku» ir atbildīgs vīrs, kurš arī ikdienā strādā veloveikalā «Dutch Bike» un šajā biznesā jau darbojas daudzus gadus. Ar šo kravas velosipēdu varot pārvietoties izmantojot elektromotoru, kā arī, atslēdzot to, vienkārši mīt pedāļus. Virsnīši mēdzot arī mīt pedāļus un pievārēt pat 50 kilometrus. 

Lietaviete un Ceriņš pirmo reizi brauc maratonā

Telekanāla «Rīga TV24» ziņu moderatore Lelde Lietaviete un raidījuma «Preses klubs» vadītājs Aivis Ceriņš allaž ir aktīvi. Tāpēc arī viņu ikdiena nav iedomājam bez divriteņiem.

Leldes oranžo divriteni var pamanīt jau iztālēm. Viņa devusi priekšroku sievišķīgam velosipēdam ar groziņu, kurā var savietot gan iepirkumus, gan visu citu, ko sirds kāro. Savukārt Aivim ir sporta divritenis. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Lelde atklāj, ka abi ar Aivi ir mierīgie braucēji. Taču pirms pāris nedēļām Lelde un Aivis pirmo reizi dzīvē piedalījās Rīgas velomaratonā un pievārēja 30 kilometrus garo maršrutu jeb tautas braucienu. «Mums abiem arī ikdienā ļoti patīk vizināties ar velosipēdiem pa pilsētas ielām,» saka Lelde.

Turklāt Lelde slavē savu Aivi, ka uz viņu vienmēr var paļauties un tieši viņš abu ģimenē atbild par velosipēdu tehniskajām lietām. Lai arī šis pāris ir ļoti saticīgs un allaž dara visu roku rokā, šovasar abi vēl nav plānojuši mīt gredzenus un oficiāli reģistrēt attiecības.