Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Atbrauks Ribaks, uzstāsies Naumova

Marija Naumova pie mums uzstājas reti, taču pirms pāris nedēļām viņa speciāli atbrauca no Parīzes, lai uzdziedātu Guntara Rača 50 gadu jubilejas koncertā © F64

Šopiektdien, 10. aprīlī, Eirovīzijas fanu klubs Latvijā koncertzālē Palladium rīkos otro Eurovision PreParty Riga, taču šoreiz koncerts būs ievērojami iespaidīgāks nekā pērn – atbrauks trīs Eirovīzijas uzvarētāji.

Rīgā plānotais pasākums notiks Eirovīzijas 60 gadu jubilejai par godu un, protams, ieskandinās arī šī gada konkursu, kas risināsies 12., 14. un 16. maijā Vīnē. Savas šī gada Eirovīzijas dziesmas prezentēs dalībnieki no Latvijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Šveices un citām valstīm, turklāt koncertā piedalīsies arī trīs Eirovīzijas uzvarētāji – Aleksandrs Ribaks (2009), Eldars Gasimovs (2011) un Marija Naumova (2002), kā arī 2013. gada trešās vietas ieguvēja Zlata Ogņeviča. «Esam ļoti priecīgi, ka arī Latvijas Eirovīzijas faniem būs iespēja nosvinēt pasaules lielākā dziesmu konkursa 60 gadu jubileju. Latvijas publikai būs unikāla iespēja pirmajiem dzīvajā dzirdēt dziesmas, kuras maijā Vīnē cīnīsies par uzvaru Eirovīzijā,» priecājas Eirovīzijas fanu kluba Latvijā prezidents Miroslavs Kodis.

Mūsu dziedātāja Marija Naumova, kas kā Marie N savulaik Latvijai deva pirmo un vienīgo uzvaru Eirovīzijas konkursā, pēdējos gados dzimtenē nav bieža viešņa, jo dzīvo Parīzē. Palladium viņa izpildīs 2002. gada uzvarētājdziesmu I Wanna, tiesa, jaunā aranžējumā. Arī azerbaidžānis Eldars Gasimovs izpildīs savu uzvarētājdziesmu Running Scared (toreiz gan viņš dziedāja duetā ar Nigaru Džamalu), un arī viņš var palepoties ar savai valstij izcīnīto pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru. Aleksandrs Ribaks, baltkrievs no Norvēģijas, dziedās savu vienīgo hitu Fairytale, ar kuru kļuva populārs visā Eiropā. Savukārt Zlata Ogņeviča būs interesanta arī no politiskā viedokļa – viņa pašlaik ir arī Ukrainas valsts parlamenta jeb Radas deputāte. Ukraina šogad saprotamu iemeslu dēļ Eirovīzijā nepiedalās, taču iepriekšējos gados vienmēr ir bijusi labāko desmitniekā. Arī Zlatas izpildītā Gravity toreiz bija viena no iemīļotākajām dziesmām fanu vidū.