Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Šērai slimība liek pārtraukt turneju

© scanpix

Amerikāņu dziedātājai Šērai slimības dēļ nācies paziņot par turnejas Dressed To Kill ietvaros izsludināto 29 koncertu atcelšanu. Iepriekš bija izziņots, ka tā ir 68 gadus vecās dziedātājas beidzamā koncertturneja, kurai Billboard prognozēja rekordlielus ienākumus.

«Es jūtos pilnīgi sagrauta. Nekas tāds ar mani iepriekš nav noticis,» īpašā paziņojumā savus fanus uzrunājusi Šēra. Vairāk nekā 2,36 miljoni sekotāju mikroblogu vietnē Twitter varējuši lasīt viņas emocionālos tvītus, kuros izteikta cerība, ka koncerti, kas bija saplānoti līdz pat nākamā gada 4. februārim, varētu notikt «kaut kad 2015. gadā». Vienlaikus Šēra žēlojusies, ka laiks nestāvot uz vietas un viņa diemžēl vairs neesot pilnīga sava ķermeņa pavēlniece. Us Weekly atgādina, ka septembrī Šēra tika ievietota slimnīcā, pēc tam, kad viņai diagnosticēta kāda infekcija, kas negatīvi ietekmē nieru darbību. Pašlaik dziedātājas veselības stāvoklis ir būtiski uzlabojies, tomēr ārsti uzskatījuši, ka viņai nepieciešams turpināt ārstēšanos, kas nav savienojams ar turnejas lielajām slodzēm.

Savu turneju Šēra uzsāka martā, un tās pirmā daļa ilga līdz pat jūlijam. Billboard vēstīja, ka pavisam notikuši 49 pilnībā izpārdoti koncerti Ziemeļamerikas pilsētās un kopējie ieņēmumi no tiem sasnieguši 54,9 miljonus dolāru. Visienesīgākā bijusi 25. maijā notikusī uzstāšanās Lasvegasas MGM Grand Garden Arena, kas ļāvusi nopelnīt 1,75 miljonus dolāru. Pavisam Šēras koncertus apmeklējuši vairāk nekā 610 000 cilvēku, turklāt tieši turnejas otrajā daļā bija ieplānotas uzstāšanās tādās pilsētās kā Ņujorka, Bostona, Čikāga un Toronto, kur ir milzīgas zāles.

BBC raksta, ka šādai popularitātei un interesei par koncertiem ir divi galvenie iemesli. Pirmkārt, dziedātāja paziņojusi, ka šī ir viņas atvadu turneja, otrkārt, Dressed To Kill ir pirmā lielā Šēras turneja beidzamo desmit gadu laikā, un daudziem Ziemeļamerikas faniem pēdējā laikā vienkārši nav bijusi iespēja redzēt viņas uzstāšanos. Taču pastāv iespēja, ka Šēra (gluži tāpat kā daudzi citi mūziķi vai viņu menedžments) tikai spēlējas ar fanu jūtām. Jāatgādina, ka arī viņas iepriekšējā, 2005. gadā pabeigtā, turneja bija izsludināta kā beidzamā, par ko liecināja arī tās nosaukums – Living Proof Farewell Tour. Toreiz dziedātāja pa pasauli ceļoja vairāk nekā trīs gadus, kopumā sniedzot 325 koncertus. Šoreiz gan viņa skaidri likusi saprast, ka piedevu vairs nebūs. «Es jums zvēru, ka šī ir pēdējā reize, es vairs neatgriezīšos,» dziedātāja jūlijā uzrunāja savus fanus Losandželosas Staples Center. Ironizējot par savu cienījamo vecumu, viņa uzjautrināja klausītājus, it kā, starp citu, apjautājoties, uz kādiem pasākumiem vakarā plāno doties viņu vecmāmiņas.

Papildus veselības problēmām Šērai nāksies arī risināt konfliktu ar savu bijušo horeogrāfu un diviem dejotājiem, kuri izvirzījuši virkni apsūdzību (tajā skaitā rasu diskriminācijā) un vēlas no dziedātājas saņemt 10 miljonus dolāru kompensāciju, atgādina BBC. Horeogrāfs Kevins Vilsons apgalvo, ka Šēra, gatavojoties turnejas otrajam posmam, devusi viņam rīkojumu vairs nenolīgt tumšādainos dejotājus, jo «to jau tāpat esot par daudz».