Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: "UgunsGrēka" aktieris Antons izmests no seriāla

© Vakara Ziņas

Skatītāju iemīļotais seriāls «UgunsGrēks» priecē jau desmit gadus, bet pirmoreiz tā darbības laikā noticis nebijis precedents.

Seriālā sižetu scenārija autores raksta paralēli seriāla filmēšanai, un tā nu ir sanācis, ka sezonas jaunajam varonim, Fēliksa dēlam Svjatoslavam Zaicevam, ko atveido aktieris Antons Zamišļajevs (30), ir jāpamet seriāls, jo viņa varoņa gaitas šobrīd noslēdzas. Taču aktieris ir šokēts un uzskata, ka nepamatoti tiek izmests no seriāla. «Dienu pirms tam, kad mani izmeta no šova, režisore uz mani sabļāva. Laikam par to, ka, runājot tekstu, saminstinājos un ieturēju pauzi. Nu bet kam negadās? Es taču ļoti cenšos iemācīties tekstu,» »VZ« atklāj Antons Zamišļajevs. «Tādēļ es ļoti nobijos, kad režisore Inta Gorodecka uz mani sabļāva. Pat Ģirts Ķesteris bija šokā, ka uz mani sabļāva. Zināt, bērnu nama internātā, kur es dzīvoju, uz mums regulāri bļāva un kliedza, tāpēc automātiski sāku uztraukties. Un zināt, kas darījās nākamajā dienā? Pēc filmēšanās producente Baiba Saleniece man paziņo, ka es vairs varu nenākt uz filmēšanu. Nu kā tā var? Mani izmeta kā nevajadzīgu lietu? Esmu šokā un pilnīgi drebu no dusmām. Kāpēc tad pati režisore ar mani neaprunājās un nepaskaidroja, kāpēc mani izmet no seriāla? Es jau ar visiem seriāla aktieriem biju sadraudzējies, bijām kā viena ģimene. Es arī nesaprotu, kāpēc Gorodecka tā pret mani izturas, jo sākotnēji viņa bija tik priecīga, ka es ienācu seriālā,» aktieris ir neizpratnē.

Antons ir gājis vēl tālāk savos pieņēmumos, viņš arī domā, ka par filmēšanās procesu nav saņēmis pietiekamu honorāru. Tāpēc vērsies pēc palīdzības pie savas baznīcas krustmātes, kura pēc profesijas ir juriste. «Krustmāte jau sazinājās ar seriāla producenti un pateica, ka nepieļaus, lai man nodara pāri un nesamaksā honorāru pilnā apmērā. Turklāt darba līgums man ir noslēgts ar seriāla veidotājiem uz veselu sezonu, bet sezona vēl nav galā un es jau zaudēju darbu. Man jau liekas, ka mani izmeta tāpēc, ka es saminstinājos un ieturēju tekstā pauzi filmēšanas procesā,» tā arī skaidrību nav radis Antons.

Savukārt seriāla producente Baiba Saleniece sarunā ar »VZ« atklāj, ka Antons acīmredzot nav izpratis patieso situāciju un ļoti nepamatoti apvaino seriāla veidotājus: «Filmējam seriāla jaunākās sērijas, un paralēli scenārija autores raksta jaunāko sēriju scenāriju. Seriāla notikumi mēdz dažādi pagriezties, kā arī šajā gadījumā, kad Antona atveidotā varoņa gaitas seriālā tiek pārtrauktas. Un neviens viņu neizmet no seriāla, jo šo gadu laikā seriālā spēlējuši ļoti daudz aktieru. Turklāt honorāru mēs maksājam konkrētos datumos, bet, ja Antonam šobrīd ir vajadzība pēc naudiņas ātrāk, mēs viņam to izmaksājām.»