Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Uzzini, kāds sēņotājs esi tu

© depositphotos.com

4.lapa

Skorpions

Skorpions visu dara «uz pilnu klapi». Un, ja kaut ko ir nolēmis, tad ar buldozeru neizkustināsi. Ja Skorpions nav sēņotājs un viņam riebjas līst mežā, ne par kādu naudu nepierunāsiet to darīt. Viņam vajag no sirds izbaudīt to, ko dara, tāpēc vienmēr rīkosies tikai tā, kā patīk pašam. Noskaņojums gan viņam var mainīties momentāni. Tikko viņš ir paziņojis, ka jāņem pauze un visiem jāatpūšas, bet pēc brīža lēks augšā ar tekstu - kas ir, kustamies, kustamies, visas sēnes tārpi apēdīs!

Ja brauksiet bariņā, nav izslēgts, ka atdalīsies un aizbridīs pa taku vienatnē - viņam vajag pilnībā izbaudīt savu brīvību un dziļi izjust dabu, saplūst ar to. Ļoti izturīgs, stundām var brist, lauzties caur krūmiem, kāpaļāt, staigāt. Ja pārējā kompānija nespēs turēt līdzi, atstās tos atpūsties, bet pats dosies tālāk.

Mēdz meklēt, pat neapzināti, piedzīvojumus. Tāpēc nebūs brīnums, ja viņš būs vienīgais, kuram piesūksies piecas ērces, iekodīs nezināms kukainis, kurš apmaldīsies un iekritīs vilku bedrē, bet beigās jūs viņu atradīsiet dancojam pie ugunskura ar pieciem mežcirtējiem vai daiļām ogotājām (vairāk iespējams otrais variants).

Drošības dēļ, mājup braucot, pārbaudiet viņa groza saturu. Nav izslēgts, ka būs ielasījušās arī tādas sēnes, par ko mēdz teikt - tās var ēst tikai vienu reizi.

Strēlnieks

Arī Strēlniekam patīk darīt tikai to, kas viņam patīk, tiesa, ne tik ekstrēmi un savdabīgi kā Skorpionam. Strēlnieks mīl sevi, mīl dzīvi un izmanto katru brīvo brīdi, lai to izbaudītu no visas sirds.

Pēc sēņošanas ilgi stāstīs par atrasto «medījumu» un saviem varoņdarbiem. Iedomātiem vai īstiem - tas vairs nav būtiski, jo stāsti noteikti būs aizraujoši.

Strēlniekam patīk aktīvā atpūta, iešanas, skriešanas, darīšanas. Savā ziņā viņš līdzinās lielam, nedaudz lempīgam, bet enerģijas un nesatricināma optimisma pilnam kucēnam. Strēlnieks dzīvo pārliecībā, ka, nododoties iemīļotajai nodarbei, vienkārši nav iespējams piekust. Viņš būs apskrējis 20 km un nelīdīs ārā no meža 10 stundas, ja viņam tas patiks. Kā - mājup? Jau? Jūs ko!

Tas nekas, ja būs izmircis, saskrāpēts un kukaiņu sakosts; nekas, ja pēc tam trīs dienas pats nevarēs pastaigāt un gulēs gultā, strēbdams tējas pret saaukstēšanos un smērējot ziedes uz pušumiem. Viņš būs pilnīgi pārliecināts, ka ir lieliski atpūties.

Toties, ja nu Strēlnieks reiz darbošanās laikā atzīst, ka ir piekusis, tad apstājas. Burtiski. Apsēdīsies uz celma, un viss. Lai sēž. Ja redzat viņu sēžam vai stāvam ar atsvešinātu skatienu, neelpojiet, netrokšņojiet un klusi lavieties prom. Tas ir viens no retajiem brīžiem, kad viņš patiešām atpūšas.

Mežāzis

Mežāzim patīk samērīgums it visā, tāpēc viņš ciena mierīgus atpūtas brīžus, kuros paredzēta, nē, nē - ieplānota arī mērena darbošanās. Meža āzim - Mežāzim ieteicams doties uz priežu mežu - tajā viņš jutīsies vislabāk, un arī veselībai tas Mežāzim visnoderīgākais.

Mīl vienatnību, tāpēc labprāt dodas sēņot viens vai arī mežā nošķiras no pārējās kompānijas. Viņam gan var droši uzticēt izbrauciena organizēšanu - viss būs vislabākajā kārtībā. Mežāzim, atšķirībā no svārstīgajiem Svariem, vienmēr ir skaidrs priekšstats par visu, viņš zina ne tikai to, kā jābūt, bet arī - kā vispareizāk un labāk. Vienmēr būs par visu un, ja tiks dots uzdevums, arī par visiem padomājis. Arī pats būs sagatavojies - praktiski apavi un apģērbs, vispiemērotākais grozs un nazis. Uzcirtušos Mežāzi silā neredzēsiet - viss pakārtots praktiskumam.

Protams, viņš zina arī, kā pareizi jāsēņo. Sēņos metodiski un kārtīgi, sēnes, nešaubieties ne mirkli, visas būs labas un bez tārpiem, rūpīgi nogrieztas un notīrītas no skujām un gliemjiem. Aizdomīgas, nepazīstamas viņa grozā nekad neieraudzīsiet. Tradīciju cilvēks - sēņos, kā darījuši viņa ģimenē. Vai arī - kā to dara viņa priekšnieks.

Ūdensvīrs

Ūdensvīram svarīga ir ticība idejai un pārliecība par efektivitāti. Vienalga, ko viņš dara. Kāda ideja, kāda efektivitāte - to zina tikai pats Ūdensvīrs, kurš mežā var ierasties jaunākās paaudzes šķiedru lietusmētelī, kurš reaģē uz apkārtējo krūmu temperatūru, un lillā gumijniekos ar neonzaļām spuldzītēm papēžos.

Par piedalīšanos pasākumā izlems spontāni. Viņš necieš saistības, tāpēc neprasiet viņam kaut ko apsolīt! Var atteikties tikai tā dēļ vien. Brauks nevis pēc sēnēm, bet labi pavadīt laiku ar interesantiem cilvēkiem. Vēlams, lai bariņā būtu kaut viens, kuru viņš vēl nepazīst, tas viņam dos azartu. Ja tas būs vēl viens Ūdensvīrs, visticamāk, abi, sēžot uz celma, aizpļāpāsies par kvantu fiziku un par sēnēm aizmirsīs vispār.

Ja dosies sēņot, pieskatiet, lai neaizmaldās kaut kur, pārņemts ar savām domām par kosmisko lietu kārtību. Un arī sēņu groziņā ieskatieties - savā izklaidībā viņš tur var būt savācis visu ko. Tajā pašā laikā vienmēr varat viņam pajautāt jaunas un neparastas sēņu gatavošanas receptes. Viņš tādas noteikti būs atradis internetā un labprāt dalīsies ar interesentiem. Domubiedri - tas viņam ir ļoti svarīgi.

Zivis

Zivīm vajag, lai dvēsele dzied un atpūšas. Pat tad, kad Zivis ēd triviālu hamburgeru, dzied dvēsele, nevis kuņģis, kā jūs kļūdaini varētu padomāt. Viņām visu vajag piepildīt ar augstāko jēgu.

Zivīm ir maza nepieciešamība pēc atpūtas, jo viņas jau tāpat visu laiku atpūšas. Nē, tas nebūt nenozīmē, ka viņas ir totālas sliņķes, tieši otrādi - daudzas Zivis ir pat ļoti čaklas. Taču miesisko ķermeni viņas uztver kā tādu bezmaksas piedevu smalkajam ķermenim. Nu labi, šajā materiālajā pasaulē nākas kustināt rokas un kājas, pat smadzenes, toties iekšienē var tādu atpūtu uzrīkot! Jebkad un jebkur Zivis prot vienkārši «aizpeldēt». Tieši tāpēc arī viņas sēņo tik izklaidīgi kā reti kurš - pārlēkšos pāri piecām lielām baravikām, lai sajūsmā nogrieztu tālumā ieraudzītu mazu, tārpainu bērzlapīti, kas pēc minūtes būs sabirzusi groza dibenā. Viņas mēdz būt paviršas un nevīžīgas, jo vienkārši neredz kaut kādu nekārtību, tāpēc visas sabirzušās bērzlapītes groza dibenā arī aizbrauks uz mājām, kur tās izmetīs miskastē kāds ģimenes loceklis.

Zivis nomāc lieli cilvēku pūļi (bet diez vai tas draud meža vidū) un stress, tāpēc neuzkraujiet viņām nekādu atbildību un organizēšanu (tāpat salaidīs visu tūtā). Visādi citādi viņas daudz problēmu nesagādās. Zivis būs līksmas un apmierinātas, priecāsies kā bērni. Ja reiz Zivis nolēmušas izvēdināt galvu, tad nekas viņām nepatraucēs. Viņas neuztrauksies ne par brikšņiem, ne pēkšņu lietu, ne tārpainām sēnēm. Viņām pierasts runāt daudz un par visdažādākajām tēmām, bet, ja sāk runāt pilnīgas muļķības, atņemiet viņām blašķi vai aizkosto mušmiri.

*

Jautājums - atbilde

Vai arī sēnēm ir kāds astroloģiskais aizbildnis?

Vai ir zīmes, kurām sēnes nav ieteicams lietot uzturā vai arī tikai tad, ja vāktas astroloģiski pareizā laikā?

Par sēņu aizgādni astroloģijā tiek uzskatīts Plūtons, kas atbild par visu pazemes pasauli un arī nāves zemi. Sēnes, kas aug no pazemes, kur savienotas ar micēliju, kas ir līdzīgs nervu tīklam un nav vēl līdz galam izpētīts, iemieso gan pazemes bagātības, gan arī nes nāves enerģiju. Drošāk sēņot jaunā Mēnesī. Jo tuvāk pilnmēnesim, jo vairāk tajās ir negatīvās enerģijas.

Plūtona enerģija dažādi iedarbojas uz dažādām horoskopa zīmēm un stihijām.

Uguns stihijas pārstāvjiem (Aunam, Lauvai, Strēlniekam) rekomendē uzturā lietot lapiņu sēnes un ļoti minimāli - stobriņu sēnes.

Ūdens stihijas zīmēm (Vēzim, Skorpionam, Zivīm) ieteicams maksimāli samazināt sēņu lietošanu uzturā. Lai sēņu ēdieni paliek svētku galdam.

Zemes un Gaisa zīmes (Vērsis, Jaunava, Mežāzis un Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs) var darīt, kā viņiem labāk tīk, un ēst sēnes, cik vēlas, protams, saprāta robežās, tikai nekaitīgās sēnes un pareizi sagatavotas.