Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA: Vēlēšanu dienā būs grūtības izlemt, par ko balsot

© F64

Šajā mēnesī divi svarīgi notikumi. Politikā – pašvaldību vēlēšanas. Un – mūsu cauri laikiem dzīvie un mīlētie Jāņi, ar zāļu smaržu un līgodziesmām. Kaut arī planētu kombinācijas nekad nav absolūti ideālas, jūnijs ir gana normāls gan lietišķām aktivitātēm, gan svinēšanai.

Vasara klāt!

Jūnija lielāko daļu Saule atrodas Dvīņu zodiaka zīmē, kas ir komunikabla, zinātkāra un mainīga. Astrologi joko: «Dvīņi?... Nekad nevar saprast vai viņš ir viens vai divi!» Šai zīmei raksturīgs vieglums, dažkārt arī nenoteiktība, dažādas intereses un nepārtraukta kustība. 21. jūnijā plkst. 7.24 Saule nonāks Vēža zodiaka zīmē, kas ir arī astronomiskais vasaras sākums. Vēzis ir ģimenes, māju un dzimtas sargātājs. Saimnieks savā teritorijā, inteliģents, kluss un ar dziļām emocijām.

Iepriekš minētās īpašības būs arī jūnijā dzimušajiem bērniņiem.

Vasaras saulgriežu laika astroloģiskās kartes vēsta, ka šīs dienas ir labvēlīgas komunikācijai, saviesīgām un intelektuālām sarunām, kopīgiem pasākumiem, taču jābūt uzmanīgiem pie stūres un pieticīgiem alkohola lietošanā. Pārmērības var novest pie tračiem, agresijas, traumām. Svinēsim saprātīgi!

Vēlēšanu dienas plusi un mīnusi

3. jūnijā vēlēsim pašvaldības. Diezgan bieži Latvijā svarīgi lēmumi tikuši pieņemti dienās, kad ir pilnmēness ietekme. (Arī pati valsts 1918. gadā proklamēta pilnmēness aizgādībā.) Šajā reizē tā nav. Un nav arī tā dēvētā čika laika, kad Mēness pāriet no vienas zodiaka zīmes nākamajā un ir tāds «neauglīgs». Dienas fonā tas gan atrodas Svaru zodiaka zīmē, kas gan var radīt svārstīgumu - nelielas grūtības izlemt, par kuru sarakstu un kandidātiem balsot. Ne visai labi ir tas, ka Saturns, kas atbild par stabilitāti, un Jupiters, kas atbild par veiksmi un izaugsmi, ir nelabvēlīgā retrogrādā stāvoklī. Taču kopumā diena nav no tām sliktākajām, kas ļauj cerēt, ka iespēju robežās tiks pieņemti pareizie lēmumi. (Neptūna stāvoklis mazliet jauks prātus, bet vairāk ir harmonisko un pozitīvo kombināciju.)

Par cilvēkiem, kas pretendē uz Rīgas atslēgām, vairāk pastāstīsim rubrikā Astroloģija nākamajā piektdienā. Savukārt precīzus vēlēšanu rezultātus prognozēt praktiski nav iespējams, jo iesaistās daudzi cilvēki. «Darbojas» viņu astroloģiskās kartes, konkrēta politiskā spēka karte, turklāt strādā profesionāli kampaņu organizatori.

Mīlestībā stabilitāte

Mīlestības (arīdzan naudas) planēta Venera līdz 6. jūnijam atradīsies Auna zodiaka zīmē, kas mudina savas jūtas apliecināt strauji. Venera Aunā dzirkstī un provocē, kā arī pieprasa sev uzmanību. No 7. jūnija tā pāries Vērša zīmē - vairāk stabilitātes, arīdzan greizsirdības. Bet tajā pašā laikā - vēlme nesteidzīgi baudīt dzīvi. Kas var būt labāks par smalku vīnu un sieru, izbaudot saulrietu ērtā zvilnī pie jūras.

Saimnieciskās aktivitātes

Saimnieciskām aktivitātēm šis mēnesis ir pieņemams, pavasara sarežģītās kombinācijas beigušās. Labāk, protams, skatīt uzņēmuma vai cilvēka karti individuāli, tomēr kopumā planētu kombinācijas ir normālas.

Joprojām retrogrāds ir uzņēmējdarbības aizgādnis Jupiters (līdz 9. jūnijam) un Saturns (līdz 26. augustam), kurš dod stabilitāti.

Ja nepieciešams reģistrēt uzņēmumu, tad vēlams sagaidīt, kad Jupiters ieņem savu normālo stāvokli. Pretējā gadījumā allaž būs riski, ka bremzējas izaugsmes vai peļņas iespējas. Savukārt retrogrāda Saturna laikā nav diez cik labi uzsākt jauna objekta būvdarbus, ierakt pamatakmeni, sākt pārbūvi vai kapitālo remontu. Diemžēl bieži vien šie periodi iekrīt vasarā, kad rit aktīvākā celtniecības sezona. Ja kāds no iepriekš minētajiem darbiem tomēr tiek sākts nelabvēlīgā laikā, tad ļoti jāievēro tehnoloģijas, darba drošība, viss jāveic kvalitatīvi.

Svarīgos saimnieciskos pasākumus vajadzētu plānot, kad Mēness ir augošs un atrodas kādā no «saimnieciskajām» zodiaka zīmēm. Atbilstoši šim principam labākās saimniekošanas dienas ir 1., 2., 5., 6., 7. jūnijs un mēneša beigās no 24. līdz 29. datumam, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.