Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Līgo laikā planētas brīdina nebūt pārgalvīgiem

© F64

Līgo laiks ir bagāts ar dažādām enerģijām, ko varam uzņemt, lasot jāņuzāles, lecot pāri ugunskuram, saullēktā peldoties vai rīta rasā mazgājot muti. Šie uzskati un tradīcijas nemainīgi vijas cauri gadsimtiem, taču astroloģiskais fons katru gadu mainās. Šogad Līgo svētku dienas ir labvēlīgas draudzības izpausmēm un domubiedru atrašanai, bet jābūt uzmanīgiem ar tehniku, uguni, pie auto stūres un uz ūdeņiem.

Īstenie saulgrieži

Astronomiskā vasara šogad iestājas 21. jūnijā pulksten 1.34. Savukārt astroloģijā tas ir laiks, kad sākas Vēža ietekme, proti, Saule nonāk šajā zodiaka zīmē.

Saulgriežos ir visgarākā diena un visīsākā nakts, un šajā laikā tad arī veicami rituāli, ja ir tāda vēlme. Astrologi mēdz teikt, ka saulgriežos satiekas visas četras stihijas - Uguns, Zeme, Gaiss un Ūdens, un ar dažādiem rituāliem tās iespējams uzņemt un iegūt iekšējo harmoniju un līdzsvaru. Rituālus var veikt vienatnē, domubiedru lokā vai doties uz kādu publisku pasākumu, jo daudz pozitīvi noskaņotu cilvēku rada arī spēcīgas pozitīvas enerģijas. Kā, nu, kuram labāk tīk.

Zāļu laiks

Saulgriežu svētki nav iedomājami bez jāņuzālēm, bet šis ir arīdzan labvēlīgs laiks ārstniecības augu ievākšanai. Ir dažādas pieejas un teorijas, bet vienkāršākā - rīkoties atbilstoši Mēness fāzēm.

Kad ir augošs Mēness, tad enerģijas plūsma dodas pa augu uz augšu, un vislabāk tad ievākt ir augu virszemes daļas. Pilnmēnesī augi ir uzņēmuši maksimāli daudz enerģijas. Savukārt, kad ir dilstošs Mēness, enerģija iet uz leju, un tad ir labākais laiks rakt ārstnieciskās saknes, kurās koncentrējies vislielākais spēks. Tieši vasaras saulgriežos augiem ir visspēcīgākā enerģija, un šogad 21. jūnijs iekrīt dilstošā Mēnesī, taču pilnmēness ir 20. jūnijā. Ja vien ir brīvas dienas, tad ārstniecības augus var sākt vākt jau no šīs nedēļas nogales.

Ja īstajos saulgriežos nav bijis laika un iespēju ievākt augus, tad to var darīt arī vēlāk. Pēc Jāņiem ārstniecības augi jāvāc ap 8-10 no rīta, kad nokritusi rasa, bet saule vēl nav sākusi karsēt. Dienai iesilstot, augos vairs nav tik daudz enerģijas, vēsta žurnāls Praktiskā Astroloģija.

Draudzīgi un romantiski

Astroloģijā bieži ņem vērā Mēness novietojumu zodiaka zīmēs, kas katrai konkrētai dienai piešķir savu noskaņu.

Līgo un Jāņu dienās Mēness atradīsies Ūdensvīra zīmē, kas ir draudzīga un mudina apvienoties cilvēkus ar līdzīgām interesēm. Bet, ja sirds ilgojas pēc romantikas, tad mīļuma un sirsnības izpausmēm piemērotākas ir pēcsvētku dienas - 25. un 26. jūnijs. Taču, kādas kuram iespējas, jāskata katra cilvēka individuālajā astroloģiskajā kartē.

Uzmanīgi ar uguni, transportu un ūdeni!

It kā jau katram cilvēkam skaidrs, ka ar jāņuguni jābūt uzmanīgiem, ka reibumā nevajag lēkt pāri liesmām, iereibis nedrīkst sēsties pie auto stūres un ar mašīnu uz ceļa dauzīties. Taču ir bijuši Jāņi, kad atbildīgajiem dienestiem maz darba. Bet ir bijuši arī tādi, kad negadījumu statistika izrādās ļoti bēdīga.

Šajos Jāņos planētu stāvokļi ir diezgan saspringti. Pirmām kārtām nelabvēlīgos stāvokļos atrodas Marss - planēta, kuras pārziņā ir auto, tehnika, ugunsdrošība, ieroči u.c. Līdz ar to jābūt uzmanīgiem pie stūres un jāievēro ugunsdrošība. Debesīs būs kombinācija, ko astrologi dēvē par Lielo krustu. Tā pastiprina dažādas negācijas (tās gan katra cilvēka kartē skar citas jomas). Nelabvēlīgā stāvoklī ir arī Neptūns, tāpēc nevajadzētu riskēt ar ūdeni - t.i., iet peldēties reibumā, naktī, nezināmās vietās. Un arī ar alkohola lietošanu nevajadzētu pārcensties. It īpaši 25. un 26. jūnijā, kad Mēness būs Zivju zodiaka zīmē. Līgosim draudzīgi un apdomīgi!