Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Autovadītāju horoskopi

© F64

Zodiaka zīme lielā mērā nosaka, kādu kurš izvēlas auto un kā to pēc tam stūrē un kopj. Vieni dod priekšroku ērtam, drošam un ekonomiskam auto, citiem tīk ārišķīgi padižoties. Ir stingri noteikumu ievērotāji un tādi, kam svarīgas tikai paša vēlmes un vajadzības. Lūk, neliels ieskats autovadītāju raksturojumos atbilstoši katra zīmei!

Automašīna un AUNS

Aunam piemērots auto ar jaudīgu motoru. Un tieši tas faktiski Aunam ir galvenais! Viņam patīk arī ātri traukties pa lielceļiem, tāpēc derēs sporta auto, turklāt tam nebūt nav jābūt ārišķīgam vai ārkārtīgi dārgam – viņiem maz rūp tas, cik prestiža ir auto marka. Tam jābūt ātram un praktiskam. Un, vēlams, sarkanam vai zilganā metāla krāsā.

Pie stūres Auns ir nesavaldīgs, mīl skaļi izteikt ne visai glaimojošus viedokļus par citiem braucējiem, taču nesavaldība un neuzmanība, un «es pirmais tur braukšu, mērkaķi, palaid taču» nereti var izraisīt bīstamas situācijas.

Jāseko līdzi lukturu, aizdedzes un akumulatora darbībai. Neuzmanīgas braukšanas dēļ var ciest gan motora pārsegs, gan aizsargrežģis.

Savu auto Auns mīl un par to rūpējas, reizēm pat pārspīlēti greizsirdīgi – sak, ka tik kāds stiprāk elpu neuzpūš vai durvis neaizcērt.

Auns savu auto ilgi neizvēlas – viņam ir vai nu skaidra vīzija, kādu viņš vēlas, vai arī viņš to izvēlas impulsīvi – ierauga un iemīlas no pirmā acu skatiena.

Automašīna un VĒRSIS

Vērši ir prātīgi un uzticami autovadītāji. Viņi nemīl jezgu, troksni, strīdus, tāpēc brauc kārtīgi, ir neaizvietojami šoferīši tālos pārbraucienos – spējīgi ilgi sēdēt pie stūres, bet nezaudēt uzmanību; uztur vienmērīgu ātrumu, rāmu garu aizvizina visus līdz galamērķim.

Tikai nevajag viņus steidzināt, bakstīt un pamācīt! Tad lādzīgais Vērsis var pēkšņi pārtapt niknā bullī, kuram pa nāsīm nāk dūmi un kurš brauc pāri krustojumiem pie sarkanās gaismas, nikni raustot stūri.

Turklāt viņi mēdz būt stūrgalvīgi – ja ieņēmis prātā, ka jābrauc TĀ un TUR, tad TĀ un TUR arī brauks.

Vērsim tīk stabilitāte un drošība, tāpēc arī auto izvēlas atbilstošu – drošu un komfortablu. Auto viņi iegādājas, praktisku nolūku vadīti, un izvēlas to ilgi un rūpīgi. Turklāt ne tikai pašu auto, bet arī – kur vai no kā to iegādāties. Svarīga ir cenas un kvalitātes attiecība. Vērsis neizvēlas auto tikai tāpēc, ka tas ir moderns zīmols vai tam ir piešķirta balva «Gada modernākais dizains» – tas viņam ir mazsvarīgi.

Pastiprināta uzmanība jāpievērš bremzēm un ritošajai daļai. Piemērotākās krāsas Vēršu automašīnai – pavasarīgie pasteļi, kā arī bēšā gamma.

Automašīna un DVĪŅI

Dvīņi ilgi apdomāsies pirms automobiļa iegādes. Viņu motīvi un loģika gan nereti saprotama tikai viņiem pašiem, un apkārtējie paliek neizpratnē, kāpēc Dvīņi nopirkuši tieši tādu auto. Viņi var arī pēdējā brīdī mainīt lēmumu, jo vēlas atrast vislabāko variantu. No krāsām dominē dzeltena, pelēkzila, metālisks tonis. Automašīnā noteikti būs labas kvalitātes audiosistēma.

Pie auto stūres sēdošie Dvīņi ir pārliecināti, ka visu kontrolē un visas darbības ir pārdomātas, tomēr viņi mēdz būt neparedzami un radīt avārijas situācijas. Viņiem gan piemīt laba īpašība – stresa situācijās viņi spēj saglabāt vēsu prātu un pieņemt pareizo lēmumu. Braukšanas ātrums vairāk atkarīgs no noskaņojuma, bet gaidīšana sastrēgumos viņiem sagādā milzīgas mokas. Starp citu, daudzi taksometru vadītāji ir Dvīņi, turklāt parasti viņi ir visai veiksmīgi un labi vadītāji.

Automašīna un VĒZIS

Vēzim svarīga ir drošība, tāpēc viņš izvēlēsies uzticamu, drošu auto par izdevīgu cenu. Degvielas patēriņš viņam ir būtiskāks rādītājs nekā tas, cik ātri auto spēj braukt un ar kādu uzrāvienu. Vēzis ļoti seko savam ikmēneša budžetam un nepieļaus, lai automašīna kļūtu par iemeslu tā pārtēriņam. No krāsām ieteicama sudrabota, tumši pelēka, zaļa, zila. Ikdienā jāpievērš uzmanība lukturiem, stikliem, aizsargrežģim, bremžu sistēmai.

Pie stūres Vēzis brauc prātīgi, taču viņu briesmīgi kaitina, ja citi autovadītāji uzvedas neadekvāti – strauji apdzen, neievēro distanci. Tas liek pašam braukt vēl apdomīgāk. Reizēm Vēzim tas viss apnīk un viņš uz laiku var dot priekšroku sabiedriskajam transportam. Vēžiem ne visai patīk ielas ar dzīvu satiksmi. Viņi gatavi mest palielu līkumu, lai apbrauktu satiksmes sastrēgumus.

Bet vispār automašīna Vēzim ir kā otrās mājas – sīklietu un bagāžas nodalījumos līdzi vienmēr būs viss nepieciešamais. Par auto Vēzis rūpējas gandrīz kā par bērnu, seko, lai tas būtu kārtībā, ko gan nevar teikt par salonu. Tur pa rokai būs viss iespējamais.

Automašīna un LAUVA

Lauvam patīk stilīgi un, ja vien rocība atļauj, reprezentabli un krāšņi auto. Lauvas ir mīļākie auto tirgotāju klienti – ja vien pārdevējs pratīs piedāvāt labu auto ar lielisku servisu, Lauva ilgi nedomās un nekaulēsies. Mīļākās auto krāsa – zeltīta, tumši sarkana, bēša, melna. Automašīnai jābūt jaudīgai. Ikdienā jāpaseko līdzi pārnesumu kārbas un motora darbībai, jāpievērš uzmanība degvielas un eļļas kvalitātei. Auto salonā parasti valdīs kārtība un tas labi smaržos. Automašīnai jāatspoguļo sava īpašnieka personība, tam jābūt atšķirīgam un īpašam, un Lauvam jājūtas ērti un komfortabli. Lauvam tīk izbaudīt braukšanu ar savu auto.

Lauvām ir savs īpašs autovadīšanas stils. Viņiem nepatīk, ka kāds kaut ko norāda, jo uzskata, ka paši zina vislabāk, kā vadīt auto, un, viņuprāt, visiem citiem būtu jāmācās no viņiem.

Lauva mīl braukt ātri un bieži spiests maksāt sodus. Viņam arī patīk reizēm pavizināties tāpat, bez noteikta mērķa, piemēram, vakarā izmest riņķi pa naksnīgo pilsētu vai laukiem, vērojot apkārtni.

Automašīna un JAUNAVA

Jaunavām patīk kārtība un skaidrība, tāpēc pirms auto pirkšanas viss tiks rūpīgi pārbaudīts, visi sīkumi atrunāti līgumā. Jaunava pievērsīs uzmanību it visam – tehniskajai apkopei, garantijai, apdrošināšanai utt. Eksperimentēt nemīl, tāpēc izvēlas laika gaitā pārbaudītus modeļus, turklāt praktiskus un ne dārgus. Ieteicamās krāsas – bēšie toņi, balta, gaišzila, zaļa. Jaunava nemīl mainīt auto, tāpēc rūpēsies, lai esošais kalpotu pēc iespējas ilgāk.

Kā autovadītāji Jaunavas ir diezgan prātīgi, spēj koncentrēties, bet mīl signalizējot aizrādīt citiem autovadītājiem par viņu pārkāpumiem.

Automašīna un SVARI

Iegādājoties auto, Svari rūpīgi un ilgi apdomās visus plusus un mīnusus. Viņi vienmēr meklē zelta vidusceļu, parasti izvēlas vidējās klases auto, ne pārāk dārgu. Tomēr tas nenozīmē, ka Svariem ir vienalga, kā auto izskatās – tieši otrādi, viņi vēlas atstāt iespaidu uz apkārtējiem. Ieteicamās krāsas – balta, zila, zaļa, pasteļtoņi. Svari vislabprātāk izvēlētos kādu neparastu auto, taču bieži vien nevar to atļauties.

Vadot auto, Svari nevēlas kaut kādā veidā «izlēkt» un pievērst uzmanību, pārkāpjot satiksmes noteikumus vai pieņemtās normas. Mēdz būt problēmas ar koncentrēšanos braukšanas laikā. Arī avārijas situācijā viņi tērēs dārgo laiku, apsverot, kā darīt labāk – un tas diemžēl neveicina izvairīšanos no negadījuma brīdī, kad lēmums jāpieņem momentā.

Automašīna un SKORPIONS

Skorpions auto izvēlas, vadoties pēc izjūtām, mirkļa kaprīzes un noskaņojuma. Citu viedokli viņi nejautā un neuzklausa. Patīk – un viss! Un ir vienalga, cik auto ir populārs, labs vai ekonomisks. Priekšroku gan dos sarkanai, melnai vai violetai mašīnai. Kad auto tikko iegādāts, Skorpions uzreiz vēlēsies pārbaudīt visas tā iespējas – cik ātri ar to var pabraukt, kas būs, ja strauji nobremzēs utt.

Skorpionu vidū ir dažādu veidu autovadītāji. Parasti viņi vada auto droši un pārliecināti, taču nedod dievs gadīties ceļā Skorpionam, kurš ir nikns un sēž pie auto stūres! Tad viņa veselais saprāts ir atslēdzies un acīm priekšā sarkana migla. Skorpionu vidū ir arī ne mazums dragreisa entuziastu – viņiem patīk risks.

Skorpioniem ir «smaga roka», tāpēc viņu auto nav pārāk ilgs mūžs. Pirmā cieš signāltaure un arī stūres sistēma. Skorpioni mīl lielīties ar savu virtuozo braukšanas māku... un nākamreiz jau viņi lielās ar citu automašīnu. Salonā nevalda liela kārtība. Toties uz sēdekļiem nereti būs mīksti spilventiņi.

Automašīna un STRĒLNIEKS

Strēlniekam patīk būt brīvam un neatkarīgam, turklāt viņam vienmēr ir daudz ideju, kurp viņš vēlētos nokļūt, tāpēc automašīna viņam gluži vienkārši nepieciešama. Izvēloties auto, skatās, lai tas atbilstu viņu tēlam – mūsdienīgam un intelektuālam. Ieteicamās auto krāsas – oranža, bordo, violeta, tumši zila. Strēlniekam patīk kabrioleti, kā arī mašīnas ar aerodinamisku formu. Ikdienā jāpievērš uzmanība aizdedzes, apkures un kondicionētāja darbībai.

Brauc gan Strēlnieks, vadoties ne tik daudz pēc satiksmes noteikumiem, cik pēc saviem standartiem un vajadzībām – ja jāsteidzas, brauks ātrāk par atļauto; ja vajadzēs nogriezties tur, kur nedrīkst – izdarīs to bez sirdsapziņas pārmetumiem. No bīstamām situācijām vairumā gadījumu iziet cauri sveikā. Daudzi tālbraucēji ir dzimuši Strēlnieka zīmē. Strēlniekam patīk arī citus mācīt vadīt auto. Viņi labi pazīst savu automašīnu un nereti ir lieliski mehāniķi.

Automašīna un MEŽĀZIS

Mežāži arī auto izvēlē ir tikpat piezemēti kā citās jomās – priekšroka vienmēr būs kvalitātei un drošībai, kā arī izturībai. Tomēr Mežāžiem automašīna ir arī sociālā statusa rādītājs. Parasti izvēlēsies auto melnā, pelēkā, tumši brūnā vai zilā krāsā.

Kā autovadītāji viņi ir ļoti atbildīgi un stingri ievēro ceļu satiksmes noteikumus. Mežāzi grūti izsist no līdzsvara – viņš kontrolē savu rīcību faktiski jebkurā situācijā un pat satiksmes sastrēgumos sēž bez nervozēšanas, nesatricināms kā klints, lai gan tie viņam nepavisam nepatīk. Mežāzis labprāt brauc pa sarežģītiem, pat bīstamiem ceļiem, ar patiku pārbaudot sava auto iespējas. Salonā nebūs nekā lieka, izņemot varbūt kādu sentimentālu nieku, kas atgādina par paša bērnību vai ģimeni.

Automašīna un ŪDENSVĪRS

Ūdensvīru interesē dažādi jaunākie mūsdienu zinātnes un tehnikas sasniegumi, un tas attiecas arī uz autobūves jomu. Dīvaini, tomēr Ūdensvīrs var stundām ilgi visai gudri un zinoši runāt par automašīnām VISPĀR, taču no sava personīgā konkrētā auto nesajēgt nenieka. Un viņam pat domas nav pašam ķerties pie sava auto remonta – vismaz ne vienatnē. Toties, aizvedot mašīnu uz servisu, viņam gan tīk skatīties mehāniķim pār plecu un dot, viņaprāt, visnotaļ gudrus un noderīgus padomus.

Ūdensvīrs iegādājas auto pat tad, ja viņam tas nav īpaši nepieciešams. Viņš interesējas par alternatīvajiem degvielu veidiem un, ja būs iespēja un rocība ļaus, labprāt iegādāsies arī tādu auto. No klasiskajiem automašīnu veidiem viņam ļoti patīk visi auto ar nolaižamajiem jumtiem, kā arī sporta modeļi un motocikli. Var teikt, ka Ūdensvīram gan pārnestā, gan tiešā nozīmē ir svarīgi sajust brīvo vēju svilpojam gar ausīm. Tiesa, par drošības pasākumiem viņš mēdz aizmirst. Arī kā autovadītājs Ūdensvīrs var būt neparedzams. Ieteicamās auto krāsas – pelēka, violeta, zilzaļa.

Automašīna un ZIVIS

Zivīm piemīt izsmalcināta gaume, tāpēc viņas piesaista eleganti auto, taču tiem nav jābūt uzkrītošiem. Iegādājoties auto, viņas vadās no savām emocijām, taču labprāt uzklausa arī draugu ieteikumus. Ieteicamās krāsas – violeta, jūraszaļa, gaišzila.

Zivīm piemīt mierīgs autovadīšanas stils, tomēr, tā kā dzīvē viņas vadās vairāk pēc intuīcijas, nevis loģikas, uz ceļa to rīcība var būt neparedzama. Te var pārfrāzēt veco anekdoti par blondīnēm: «Ja Zivis ieslēgušas kreiso pagrieziena rādītāju, tas nebūt nenozīmē, ka viņas brauks pa labi. Viņas var braukt arī taisni.» Tieši Zivju dēļ var izveidoties avārijas situācijas, turklāt Zivis tikai nevainīgi iepleš acis un no visas sirds uzskata, ka ar viņu auto vadīšanu tam nav itin nekāda sakara. Arī ceļu satiksmes noteiktumus viņas pārkāpj, pašas nepamanot – aizsapņojas un pēc tam neparko nepiekrīt, ka tur būtu kāda viņu vaina. Tiesa, no intuīcijas ir arī savs labums – tā ļauj instinktīvi paredzēt, kā rīkosies citi ceļu satiksmes dalībnieki, un tādējādi izvairīties no negadījumiem.

Zivju auto īpatnība – tas pēkšņi var atteikties darboties bez acīmredzama iemesla, un pēc tam atkal tikpat neizskaidrojamā veidā viss ir kārtībā. Ieteicams regulāri pārbaudīt auto riteņus – vai labi turas, vai riepas kārtībā. Auto salonu mēdz izrotāt ar dažādiem romantiskiem, spīdīgiem, košiem nieciņiem, un parasti arī tajā nevalda diez cik liela kārtība. Tīrību un kārtību nebūt neveicina arī fakts, ka Zivīm patīk iekost turpat automašīnā.

 

Rakstā izmantoti materiāli no A. Zaicevas un astrospica.com.