Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Veselīga vasarīga ēdienkarte atbilstoši horoskopam

© F64

Veselīga uztura tēma ir plaša, bagāta ar dažādiem pētījumiem, metodēm, saistībā ar to tiek pausti dažādi viedokļi. Uz to iespējams paskatīties arī caur astroloģisko prizmu.

Veselīgs uzturs, diētas, atslodzes laiki u. tml. šobrīd raisa lielu interesi, medijos tiek intervēti speciālisti, cilvēki sociālajos tīkos dalās ar ieteikumiem. It īpaši tas raksturīgi pavasara un vasaras sezonai, jo viens no stereotipiem, kas aktīvi tiek kultivēts, – uz vasaru jānomet liekie kilogrami, lai varētu tikt iekšā pērnajā kleitā un nebūtu kompleksu pludmalē parādīties peldkostīmā. Dažkārt tas ir pārspīlēti, un – kas der vienam, tas neder citam.

Diēta un gadalaiks

Uz veselīga uztura tēmu, kas iet roku rokā ar dzīves filozofiju, iespējams paskatīties arī no astroloģiskā skatpunkta. Tieši to ir sācis un turpinās darīt žurnāls Praktiskā Astroloģija. Žurnāla jūlija numurā par veselīgu ēšanu un dzīvošanu varat lasīt interviju ar aktrisi un sertificētu astroloģi Akvelīnu Līvmani, bet augusta numurā tiks aizsākta rubrika Astrologa padoms, kurā Latvijā pazīstami astrologi konkrēti dos ieteikumus un dalīsies savā pieredzē. Pirmā šajā rubrikā viesosies sertificēta astroloģe, Horoskopu pasaules vadītāja Māra Ošuroka, kura pati ir risinājusi svara problēmas, ievērojusi atslodzes laikus un pat veikusi badošanās kūri 42 dienu ilgumā.

Akvelīna Līvmane savā intervijā uzsver, ka diēta ir atkarīga no gadalaika. «Bet kādi virsraksti parādās – sācies grilēšanas laiks! Vasara nav grilēšanas un ceptas gaļas laiks. Vasarā jāēd vieglas zupas, salāti, dārzeņi, augļi, ogas, viss, kas pašlaik izaudzis. Vasarā cenšos īpaši neko negatavot. Radiem izaug zaļumi dārzā, ja man iedod salātus, lociņus, tad trīs dienas nav problēmu. Paņemu klāt maizīti un esmu paēdusi. Paņem jaunos kāpostiņus, burkāniņus, uzvāri zupiņu vai sautējumu! Esmu no tiem, kas ātri gatavo, nesamoka ēdienu, ar ceptu ēdienu neaizraujos.»

Svars un horoskops

Astroloģe Māra Ošuroka Praktiskās Astroloģijas augusta numurā, kas preses tirdzniecības vietās parādīsies nākamās nedēļas vidū, stāstīs par svara problēmām, to rašanās iemesliem un iespējamiem risinājumiem. Jo daudz kas ir redzams cilvēka astroloģiskajā kartē un ļoti bieži svara problēmas saistās ar neizmantotām iespējām, ar to, ka cilvēks dzīvē nedara to, kas viņam būtu jādara, u. tml.

Tās ir nopietnas sarunas, par nopietnu tēmu, bet mēs tai arī varam pieiet no vieglākās puses un ievērot ēšanas režīmu atbilstoši vispārējiem Mēness stāvokļiem.

Mēness zodiaka zīmēs

Lūk, daži vispārīgi ieteikumi, kas saistās ar Mēness atrašanos zodiaka zīmēs (tas norādīts Praktiskās Astroloģijas dārzkopju kalendārā katrā žurnāla numurā).

Ja Mēness atrodas Uguns stihijas (Auns, Lauva, Strēlnieks) zīmēs, ir jāēd pārtika ar lielu olbaltumvielu saturu. Tā labi uzsūcas organismā un sniedz maksimālu labumu. Olbaltumvielām lielākoties jābūt dzīvnieku izcelsmes. No gaļas taukus labāk atdalīt un gaļu gatavot ar tvaiku. Vēlams, lai piens un biezpiens būtu ar mazu tauku saturu. No siera šajās dienās vajadzētu atteikties, tā kā tajā ir pietiekami daudz tauku.

Kad Mēness atrodas Zemes stihijas zīmēs (Vērsis, Jaunava, Mežāzis), var atļauties apēst ko sālītu. Ja nieres ir veselas, var atļauties lietot uzturā sālītus gurķus, siļķi vai sālītus riekstiņus. Tomēr produktus ar lielu olbaltumvielu saturu vēlams tik daudz neuzņemt.

Kad Mēness pārvietojas Ūdens stihijas zīmēs (Vēzis, Skorpions, Zivis), var sevi palutināt ar ko garšīgu, vieglu. Var lietot jūras veltes.

Kad Mēness nonāk Gaisa stihijas zīmēs (Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs), labāk atteikties no taukainas gaļas un izvēlēties augu taukus, kuru ir daudz riekstos un eļļā. Šajās dienās pagatavojiet salātus ar eļļu, var arī pievienot mazliet gaļas, piena, siera.