Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Maijs. Vairāk mīlestības, mazāk darba

© F64

Maijs saimnieciskām aktivitātēm nav īpaši piemērots, tāpēc vairāk ļausimies pavasarim un baudīsim dzīvi.

Mēneša jubilāri Vērsis un Dvīņi

Maija lielāko daļu Saule atrodas Vērša zodiaka zīmē, kas izceļas ar nopietnu darbu, uzcītību un neatlaidību. Vērsis ir kārtīgs strādātājs, taču prot arī atpūsties. Šīs zodiaka zīmes valdošā planēta Venera aicina arī baudīt dzīvi, novērtēt skaistumu un mazliet laiski paslinkot. Savukārt no 21. maija pulksten 11.45 Saule atrodas Dvīņu zodiaka zīmē. Tās moto ir kontakti, saskarsme, informācija un izglītošanās. Dzīve tiek tverta vieglāk, ir vairāk mainības, ideju daudzveidības un brīvā lidojuma.

Flirts un sirsnība

Mīlestības planēta Venera līdz 7. maijam atradīsies Dvīņu zīmē, kam sirdslietās svarīgu lomu spēlē viegls flirts, nepiespiesta koķetērija un intelektuālais moments. No 8. maija Venera būs Vēzī, kurš ir sirsnīgais ģimenisko vērtību aizgādnis, spējīgs dziļi mīlēt un no sirds pieķerties. Šādas īpašības piemitīs bērniņiem, kas minētajos laika periodos nāks pasaulē.

Taču īpaši dziļi emocionāli piepildīts varētu būt 3. un 4. maijs, kad būs pilnmēness laiks, turklāt Mēness atradīsies dziļajā, magnētiskajā un mazliet mistiskajā Skorpiona zodiaka zīmē.

Jāpiebilst, ka īpašus pavasara romantikas horoskopus varēsiet izlasīt žurnāla Praktiskā Astroloģija maija numurā, kas visās preses tirdzniecības vietās būs jaunnedēļ.

Retrogrādais čorts būs atkal klāt!

Maija astroloģiskais fons no saimniecisko aktivitāšu viedokļa ir problemātisks. Šomēnes labāk jaunus projektus neuzsākt, bet, ja kas svarīgs tomēr jādara, tad to labāk paveikt maija sākumā uzreiz pēc svētku brīvdienām.

Maija sākumā, kad Mēness vēl ir labvēlīgajā augošajā fāzē, iekrīt valsts svētki. Kaut ko var paspēt izdarīt pēcsvētku nedēļā, taču jārēķinās, ka tad ir dilstoša Mēness fāze, kas pasākumiem nepiešķir auglību. Bet maija otrajā pusē, kad Mēness atkal sāk pieaugt, iestājas tā dēvētais retrogrādā Merkura periods. Šim laikam raksturīgās tendences: pārpratumi, savstarpēja nesaprašanās, kļūdas dokumentācijā, kļūmes komunikācijā. Uz retrogrādu Merkuru gan var palaist ātri realizējamus projektus vai pasākumus, kas saistās ar cilvēku izglītošanu, kursu vai semināru organizēšanu. Tāpat arī var pabeigt iepriekš iesāktus darbus, taču ilgtermiņa pasākumus labāk nesākt. Šis periods ilgs no 19. maija līdz 12. jūnijam.

Šī pavasara un vasaras sezona nav arī diez cik sekmīga būvdarbiem. Ja tomēr kas būvējams vai pārbūvējams, pret to jāizturas ļoti atbildīgi un nekādā gadījumā nedrīkst taupīt uz kvalitātes rēķina. Par to brīdina retrogrādais Saturns, kurš šajā stāvoklī atradīsies līdz 2. augustam.

Valstiskas lietas

Jautājumi, kas jāskata valstiskā līmenī, maijā tik raiti vis nerisināsies. It īpaši uzmanīgiem jābūt sarunās un darījumos ar ārvalstu partneriem, kā arī ārpolitikas jautājumos. Valdībai nevajadzētu pieņemt lēmumus, kas saistās ar lieliem finanšu darījumiem, un vispār pēc iespējas mazāk lemt par naudas lietām. Grūtības var skart veselības aprūpes nozari, ceļu būvi, celtniecību.