Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Ekonomika

„Putnu fabrika Ķekava” iesniedz pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam

Iesniegts pieteikums Rīgas rajona tiesai par A/S „Putnu fabrika Ķekava” tiesiskās aizsardzības procesa uzsākšanu.

Tā mērķis ir uz laiku iegūt tiesisko aizsardzību, lai atgūtu uzņēmuma pozitīvu naudas plūsmu un „Putnu fabrika Ķekava” varētu turpināt sekmīgu darbību.

„Tiesiskās aizsardzības process ir daļa no uzņēmuma reorganizācijas plāna. Iepriekš „Putnu fabrika Ķekava” jau vairākus gadus strādāja ar zaudējumiem, tajā laikā uzkrājot pārāk lielu parādu slogu, tāpēc uzņēmumam radās grūtības ar norēķiniem piegādātājiem. Turklāt globālās krīzes ietekmē atsevišķi „Putnu fabrikas Ķekava” klienti nespēja veikt apmaksu par piegādāto produkciju, tādējādi vēl vairāk pasliktinot uzņēmuma naudas plūsmu. Lai fabrikā strādājošajiem saglabātu vairāk nekā 600 darbavietas, ar laiku izpildītu saistības pret uzņēmuma kreditoriem un kopumā nodrošinātu uzņēmuma turpmāko darbību, tiesiskās aizsardzības process ir būtiski nepieciešams,” skaidro A/S „Putnu fabrika Ķekava” valdes priekšsēdētājs Māris Adijāns.

„”Putnu fabrika Ķekava” ir tik pieredzes bagāts uzņēmums un iedzīvotāju vidū iecienīts zīmols, ka nav šaubu par sekmīgu tiesiskās aizsardzības procesa izdošanos. Uzņēmuma izstrādātais plāns tiesiskā aizsardzības procesa uzsākšanai paredz divu gadu laikā atgūt uzņēmuma maksātspēju. Šinī laikā plānots palielināt ieņēmumus no produkcijas pārdošanas, uzlabojot pārdošanas departamenta darbu un palielinot klientu loku, samazināt izdevumus par elektroenerģiju un apkuri, īstenojot energoefektivitātes pasākumus, samazināt transporta izmaksas, kā arī veikt citus pasākumus uzņēmuma pelnītspējas nodrošināšanai,” skaidro A/S „Putnu fabrika Ķekava” valdes loceklis Andris Sedmalis.

A/S „Putnu fabrika Ķekava” ir vadošais putnu gaļas ražotājs Latvijā. Uzņēmumi „Putnu fabrika Ķekava” un „Ķekavas broileri” ar Baltijā modernāko putnu gaļas ražotni un vairāk nekā 90 tirdzniecības vietām visā Latvijā.