Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Ekonomika

Šanhajā izsolīs „World Expo 2010” izstādes Latvijas paviljonu

2010.gada 25.janvārī Ķīnas pilsētā Šanhajā, kur laika posmā no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim norisinājās starptautiskā izstāde "World Expo 2010", notiks atkārtota Latvijas paviljona izsole ar sākumcenu 8,8 miljoni Ķīnas juaņu jeb 700 tūkstoši lati, kas atbilst paviljona tirgus vērtībai, informē Evita Urpena EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Kā norāda Urpena, Ekonomikas ministrija ir ieinteresēta, ka Latvijas paviljons tiktu pārdots par iespējami augstāku cenu, tāpēc paviljona jau sākotnēji noteiktā sākumcena nav mainīta.

Izsolīts tiek Latvijas ekspozīcijas paviljons starptautiskajā izstādē „World Expo 2010” un tajā ietilpstošās iekārtas un inventārs, tai skaitā vertikālais vēja tunelis.

Kā zināms, starptautiskā izstāde "World Expo 2010" norisinājās Šanhajā, Ķīnā, no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu. Latvijas ekspozīcijas paviljons izstādē ir Latvijas valsts īpašums, tāpēc 2010. gada 16.novembrī Ministru kabinets pilnvaroja Ekonomikas ministriju organizēt Latvijas paviljona izstādē „World Expo 2010” izsoli, iegūtos naudas līdzekļus pēc pārdošanas izdevumu segšanas ieskaitot valsts budžetā.

2010.gada 30.novembrī tika izsludināta pirmā Latvijas paviljona izsole, bet tā kā līdz izsoles sākumam neviens potenciālais pircējs nebija iemaksājis izsoles nodrošinājuma maksu, t.i. netika reģistrēts neviens izsoles dalībnieks, izsole nenotika.

Pēdējo mēnešu laikā Latvijas vēstniecība Ķīnā, Latvijas oficiālais pārstāvis izstādē "World Expo 2010" Roberts Stafeckis un SIA „Aerodium” turpināja sarunas ar potenciālajiem pircējiem, sniedzot papildu tehnisku informāciju par paviljona uzstādīšanas un darbības pamatprincipiem un nepieciešamajiem resursiem.