Dzejas izrāde, viesizrāde, pēdējā izrāde, operu melodijas, Brodvejas mūziklu zelta izlase un salidojums: Vilsons, Čaklais, Lūriņa, Kalniņa, Liepiņš, Freibergs, Koliadenko, Adigezalovs, Pērviss, Jurkevičs un Peltokoski.

DZEJAS IZRĀDE

Čaks lauku mierā

Publicitātes foto

Ceturtdien, piektdien un sestdien, 13., 14. un 15. jūlijā, plkst. 19.00 (ieeja pasākumā no pulksten 18.00) pēdējo reizi šajā gadā notiks Mārtiņa Vilsona dzejas izrāde “Čaks lauku mierā Vilsona verandā”.

Ar iedomām savām kā slēpēm/ Pāri tam, ko jūs mīlat visi:/ Pāri naudai un drēbēm,/ Pāri laikam, kur cilvēki skūpstās…

Veidojot izrādi, Mārtiņš Vilsons (attēlā) no vairākiem dzejas krājumiem izraudzījies tās dzejas līnijas, kas gluži kā dzīvē tā vai citādi sakņojas mīlestībā. “Es vēlos skatītājus aizvest prom no steigas un ikdienības. Rosināt padomāt par laiku, par vērtībām, par mīlestību. Vēlos akcentēt Čaka pienesumu latviešu mīlestības lirikā. Esmu drošs, dzejas izrāde atklās ne tikai Čaku kā mīlestības dzejnieku, bet jūtīgu vārda meistaru, kas dzejā ielicis savus pārdzīvojumus un dzīves pieredzi. Esmu izvēlējies to dzeju, kas rezonē manī pašā,” atklāj Mārtiņš Vilsons.

“Arī šodien, tāpat kā toreiz, mākoņi uzdurti torņiem, sarkst, vēsums sēž parkos uz soliem, bet kāds trīs stundas kabatā meklē pēc vienīgā santīma. Un tad pamalē uzdīgst skumjas... Bet dzīve ir tikpat sarežģīta, cik īsa, lai vienkārši ļautos to izkaisīt vējā…” Vakara muzikālais noformējums ir Mārtiņa Vilsona balss un ģitāras ziņā. Pasākuma ilgums aptuveni stundu un 20 minūtes vai kamēr raisās dzejas iedvesmotas sarunas. Iespējams, pasākumā piedalīsies arī kaķis.

Izrāde turpinās doties izbraukumos, bet Verandā kādu laiku nenotiks. Brauciet baudīt vasaras vakaru burvību piejūras mājas verandā - saulrietu koku galotnēs, saimnieku ceptas siermaizītes, dzirkstošu zelteri, omulīgu kompāniju, dzeju, mūziku un vakara izskaņā - garu pastaigu gar jūru.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā