2.lapa

VIESIZRĀDE

Pasaka pieaugušajiem

Publicitātes foto

Trešdien, 5. jūlijā, plkst. 19.00 Vidzemes koncertzālē “Cēsis” ar Hermaņa Paukša komēdiju “Čir, čir!” viesosies Birmingemas Mazais teātris.

Birmingemas Mazais teātris šogad svin savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju, svinības uzsākot pavasarī ar izrādi Londonā, bet Dziesmu un Deju svētku laikā teātris ieradies viesizrādēs Latvijā. Komēdija “Čir, čir!” ir pasaka pieaugušajiem par kādas impērijas dzīvi, plānotiem un neplānotiem notikumiem pavisam īsā laika posmā. Izrāde uzdod vairākus eksistenciāli svarīgus jautājumus un meklē atbildes uz tiem. Vai indēšana ir labākais veids kā novākt bosu no ceļa? Vai ir vērts plūkt puķītes iemīļotajam, ja iemīļotā nemaz nav? Un kuras profesijas pārstāvju pienesums sabiedrībā ir augstāk vērtējams - radošā vai praktiskā darba darītāja? Vai tā būs pasaka ar laimīgām beigām?

Izrāde “Čir, čir!” (attēlā) ir saņēmusi Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienības organizētā diasporas teātru festivāla “PLATS solis” (Stokholma, 2022) profesionālās žūrijas Sudraba balvu, un arī festivāla Skatītāju simpātijas balvu. Izrādes režisors ir Ingmārs Čaklais (Birmingema), tērpus un skatuves noformējumu veidojusi māksliniece Santa Siliņa (Dublina, Īrija), horeogrāfiju - Kirils Burlovs (Londona).

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā