Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Bizness

“Balticovo” ūdens atdzelžošanas stacijas izveidē Iecavā investē vairāk nekā 500 tūkstošus eiro

© Publicitātes foto

AS "Balticovo", rūpējoties par ūdens kvalitāti savā olu ražotnē Iecavā, investējusi vairāk nekā 500 tūkstošus eiro. Projekta laikā tika izbūvēta ūdens atdzelžošanas stacija un ūdens ieguves vietas, kā arī rekonstruētas ūdens trases. Jaunajā atdzelžošanas stacijā dienā tiek iegūts aptuveni 500 m3 liels ūdens daudzums, nodrošinot ūdeni visā uzņēmuma teritorijā. Tīro un kvalitatīvo dzeramo ūdeni izmanto darbinieki, to saņem vistas un cāļi, kā arī tas tiek lietots pārtikas ražošanas cehos šķidro un vārīto olu ražošanas procesā un visu cehu, novietņu un iekārtu mazgāšanai.

Tīram un kvalitatīvam ūdenim ir izšķiroša nozīme cāļu un vistu veselībā, labturībā un produktivitātē. Kā norāda dati, slikta ūdens kvalitāte ietekmē putnu dzīves kvalitāti un dēšanas rādītājus pat tad, ja putni ēd vislabāko barību. Ja ūdens sastāvā, piemēram, ir pārāk daudz dzelzs, tas var samazināt citu putniem svarīgo minerālvielu uzņemšanu. Parasti putni patērē 1,6 reizes vairāk ūdens nekā barības, tādēļ pastāvīga tīra ūdens piegāde putnu labturībā ir prioritāra. Ūdenim jābūt attīrītam no visām nogulsnēm, aļģēm, baktērijām, citādi tas var apdraudēt ne vien pašu vistu veselību, bet arī izdēto olu kvalitāti.

Publicitātes foto

“Veicinot uzņēmuma izaugsmi, īpašu uzmanību pievēršam mūsu putnu labturības pasākumiem. Vistām un cāļiem, tāpat kā visiem dzīviem organismiem, hidratācijai ir nepieciešams ūdens. Pietiekams šķidruma līmenis ir būtisks dažādām fizioloģiskajām funkcijām, tostarp gremošanai, barības vielu transportēšanai un termoregulācijai, kas tālāk ietekmē arī olu un olu produktu kvalitāti. Kvalitatīvs dzeramais ūdens ir tīrs, dzidrs, svaigs un bez piesārņojumiem, tieši šādu ūdeni mēs nodrošinām mūsu vistiņām,” skaidro AS "Balticovo" vadītājs Vladimirs Mhitarjans.

BIOR dzeramā ūdens monitoringā un kvalitātes testos noskaidrots, ka, pateicoties jaunajām ūdens atdzelžošanas iekārtām, ūdens kvalitātes rādītāji ir krietni uzlabojušies un tie pilnībā atbilst visām MK 233-2023 normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijas celtniecība un ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcija sākusies jau 2020. gadā. Ūdens ieguves vietas - akas un urbumi - tika sagatavoti jau 2020. gadā, savukārt pagājušā gada nogalē ekspluatācijā tika nodota visa atdzelžošanas stacija ar iekārtām.

Publicitātes foto