Pēc pārejas uz digitālo apraidi "TV5" auditorija augusi par 31%

Pēc pārejas uz digitālo apraidi "TV5" kopējā auditorija pieaugusi par 31%, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja telekompānijā "TV Rīga".

Telekanāls "TV5" pilnībā uz digitālo apraidi pārgājis 2009.gada decembrī. Pagājušā gada beigās "TV5" kopējā sasniegtā auditorija bija 1 193 000 cilvēku mēnesī, savukārt šī gada maijā "TV5" kopējā sasniegtā auditorija bija 1 564 000 skatītāju mēnesī.

Uzņēmums atgādina, ka kopš šī gada 2.jūnija "TV5" kanāls ir skatāms virszemes televīzijas ekonomiskajā pakā, kā arī lielāko kabeļtelevīziju un satelīttelevīzijas paketēs.

""TV5" līdz šim ir bijis reģionāls kanāls, kas analogajā apraidē brīvā ēterā bez maksas bija skatāms tikai Rīgas reģiona iedzīvotājiem, turklāt auditorijas pētījumi rāda, ka arī līdz šim Rīgas apraides reģionā lielākā daļa "TV5" auditorijas bija maksas operatoru klienti. Līdz ar to mums bija vieglāk pieņemt grūto lēmumu par brīvā ētera pamešanu, taču mēs neizslēdzam iespēju, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai valstī un līdz ar to arī reklāmas ieņēmumiem, "TV5" atkal varētu atgriezties bezmaksas ēterā," norāda Andrejs Ēķis, kura vadītā AS "Neatkarīgie nacionālie mediji" ir LNT un "TV5" īpašniece.

Izklaide

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) sadarbībā ar pašvaldībām un vietējiem uzņēmējiem 13.jūlijā un 14.jūlijā rīkos Rāznas Nacionālā parka Ceļotāju dienas, aģentūru LETA informēja Rāznas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Regīna Indriķe.