Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Ziemas sports

Mūzikas ierakstu recenzijas: Intars Busulis - "CitāC"

© Publicitātes foto

Par šī gada vienu no lielākajām aktualitātēm nenoliedzami kļuvis Intars Busulis ar „Abonementa orķestri”, kura rindās ir teju viss latvju mūzikas zieds: Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Mārcis Auziņš, Kaspars Grigalis, Gints Pabērzs, Andris Grunte, Edvīns Ozols un Raivis Māgurs (pēdējie divi ir nedaudz mazāk zināmi).

„CitāC” tiek pieteikts kā Busuļa trešais soloalbums, taču tas nav gluži faktoloģiski pareizi: pirms diskiem „Kino” (2008) un „AKTs” (2013) tika izdots arī CD „Shades Of Kiss” (2005), taču toreiz izdevējs Deniss Paškevičs bija kaut ko „salaidis dēlī” ar svītru kodiem un citām VID interesējošām lietām, tāpēc albums ātri vien pazuda no apgrozības.

Jaunā albuma skaņradis ir komponists Kārlis Lācis, kuram arī šoreiz talkā nācis pats Busulis un ieraksta procesā arī viss „Abonementa orķestra” sastāvs. Gandrīz nemainīgs palicis arī dzejnieku kolektīvs – dziesmu tekstu autori ir Jānis Elsbergs, Andris Akmentiņš, Reinis Runcis, Kārlis Vērdiņš un Anna Auziņa. Pirmais jaunā albuma priekšvēstnesis klajā nāca teju pirms gada – „Bēbīšu maršs” (teksts – Anna Auziņa), kurai sekoja divas dziesmas ar Kārļa Vērdiņa vārsmām – „Viss ir iespējams” un „Pārdaugavas bārs”. Šie singli spēj radīt diezgan precīzu priekšstatu par jaunajā albumā iekļauto materiālu – jestrs un humorīgs „Kāzu un bēru orķestris” pašmāju „goranbregoviču” izpildījumā.

PAR. Pēc Freda aiziešanas no humora pensijā un attālināšanās no „Labvēlīgā tipa” jau šķita, ka nu mums ar mūzikas jautro sadaļu būs pavisam lielā... bezdibenī, taču šajā nišā ir ļoti labi iejuties Kārļa Lāča stūrētais „Abonementa orķestris”. Šis albums ir gluži kā Intara Busuļa spoguļattēls – ar nopietnu sejas izteiksmi paust visādas ēverģēlības un turklāt darīt to kvalitatīvi. Albums „CitāC” ir patīkams pārsteigums – nudien nebija gaidīts kaut kas tik interesants! Visas te iekļautās dziesmas ir klausāmas ar prieku, taču, ja drīkst subjektīvu ieteikumu, tad noteikti nepalaidiet garām kompozīcijas „Fiskālā politika” un „Vāveres lambada” (abām tekstu autors ir Jānis Elsbergs).

PRET. Kaut kas drusku krakšķ Intara Busuļa menedžmenta brigādē – informācija par jauno CD pienāca pēc pašiem vien zināmiem kritērijiem izredzētajiem, albuma prezentācija gan ar plašu vērienu notika Vērmanes dārzā, bet pēc tam klausītāji piestaigāja uz mūzikas veikalu „Randoms”, taču velti, jo disks tur parādījās tikai pēc krietni ilgāka laika utt. Tā var arī sagandēt labu ideju.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.