Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Kuldīgā uzbūvēta koģenerācijas elektrostacija

Kuldīgā, Stacijas ielā 6, pabeigta vairākus miljonus latu vērtā biomasas koģenerācijas elektrostacija, un piektdien, 23. martā, notiks tās svinīgā atklāšana.

Biomasas elektrostacija kurināma ar šķeldu, un tajā vienlaikus tiek ražota gan siltumenerģija, gan elektroenerģija. Jaunās biomasas koģenerācijas elektrostacijas jauda siltumenerģijai: Q=3,06 MW un elektroenerģijas ražošanai: P= 0,727 MW.

Jaunā katlumāja nodrošinās Kuldīgas pilsētā iztrūkstošo siltumenerģijas ražošanas jaudu aukstākajos ziemas mēnešos, kā arī apgādās jaunos pieslēgumus.

Koģenerācijas elektrostacijas projektēšanu veica SIA „Diānas Zalānes projektu birojs”, būvniecību – SIA „Velve”, bet objekta būvuzraudzību – SIA „Fabrum”.

SIA „Kuldīgas siltumtīkli” ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu projektu „Biomasas koģenerācijas elektrostacija Kuldīgā” uzsāka 2010. gadā. Kopējās izmaksas ir Ls 3 673 672,75, no tām Ls 1 200 096 finansē Eiropas Savienība, Ls 660 009,05 ir PVN atmaksa no valsts, bet pārējie – SIA „Kuldīgas siltumtīkli” līdzekļi.