Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Topošais Rīgas IKEA meklē darbiniekus ar perfektu angļu valodu

© SCANPIX

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču veikals IKEA sācis meklēt darbiniekus savam jaunajam veikalam Rīgā, kas varētu atvērties nākamā gada augustā.

IKEA attīstītājs Latvijā SIA Verus Praedium ar CV Online Latvia starpniecību ir sācis meklēt jaunajam veikalam Rīgā augstākā un vidējā līmeņa vadītājus, piemēram, mārketinga menedžeri, pārdošanas menedžeri, pārtikas menedžeri, loģistikas menedžeri un citus. Šobrīd portālā ir ievietotas 13 vakances. Visās tajās prasīta augstākā izglītība vismaz bakalaura līmenī, darba pieredze un angļu valodas zināšanas. Daļai IKEA vakanču šī svešvaloda ir jāzina labā komunikācijas līmenī, daļai tā jāpārvalda brīvi, ieskaitot rakstīšanu. Visi sludinājumi ir tikai angļu valodā, un arī CV, kas ir jānosūta uz epasta adresi Lietuvā, ir jābūt šajā svešvalodā. Atalgojums, ko darbinieks varētu saņemt, veicot kādu no šiem darbiem, nav minēts.

Neskatoties uz to, interese par darbu IKEA ir liela. Nedēļas laikā katrs no šiem sludinājumiem ir apskatīts 1500 līdz 2000 reižu.

Tikmēr SIA Verus Praedium ar SEB banku ir noslēgusi līgumu par ilgtermiņa aizdevumu 35,4 miljonu eiro apmērā IKEA veikala būvniecībai. Tas ļaus uzņēmējiem jau šovasar Stopiņu novadā, apmēram astoņu kilometru attālumā no Rīgas centra, uzsākt IKEA veikala būvniecību. Tā kopējā platība būs 34 000 kvadrātmetru, veikalu atvērs 2018. gada rudenī un nodrošinās apmēram 300 jaunas darba vietas.

«IKEA veikala atvēršana jaunā valstī ir ilgtermiņa projekts, un tā mērķis ir īstenot mūsu zīmola vīzijas solījumu - radīt labāku ikdienu daudziem cilvēkiem. Esam gandarīti, ka to varam darīt kopā ar SEB banku - Latvijas uzņēmumu ar zviedru saknēm un tradīcijām,» uzsver Verus Praedium pārstāvis Sigurdurs Palmasons.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts atzīst, ka IKEA ir viens no globālajiem līderiem mēbeļu un mājsaimniecības preču tirdzniecības jomā ar lielisku reputāciju un augstiem kvalitātes standartiem. «Tādēļ esam gandarīti par iespēju sniegt savu ieguldījumu, lai IKEA piedāvājums kļūtu ērti pieejams arī Latvijas iedzīvotājiem. Uzņēmums ir izvēlējies pārdomātu biznesa stratēģiju, un pircēji būs ieguvēji no kvalitatīvas konkurences mēbeļu un mājsaimniecības preču tirgū,» teic I. Krasts.

Pirmo IKEA veikalu Baltijas valstīs Lietuvā, netālu no Viļņas lidostas, islandiešu uzņēmums Felit, kas ir IKEA franšīzes turētājs Baltijā, atvēra 2013. gadā. Veikals Pierīgā platības ziņā aptuveni par trešo daļu pārspēs Viļņas IKEA, piedāvājot arī plašāku preču sortimentu. Nepieciešamības gadījumā veikala telpas būs iespējams paplašināt par apmēram 6000 kvadrātmetru.

Nākotnē uzņēmuma plānos ietilpst arī preču saņemšanas punktu izveidošana Latvijas reģionos, kur pircēji varēs saņemt IKEA iegādātās preces tuvāk savām mājām.

SIA Verus Praedium, kas savukārt ir IKEA attīstītājs Latvijā, dibināta 2015. gadā ar 6,3 miljonu eiro lielu pamatkapitālu.