Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_downwardKultūra

VEF kultūras pilī nākamā gada 22.februārī izrādīs Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu "Sfinksa", kas ir muzikāls stāsts par pareģa Eižena Finka likteni, aģentūru LETA informēja "Producentu grupas 7" pārstāvis Edvards Grieze.
22.feb Ziņu aģentūra LETA
Jaunais Rīgas teātris kā komēta tuvojas savam kartējam spožuma maksimumam ar izredzēm beidzot tomēr iekrist acīs vai lokatoros kaut daļai no tiem, kuri līdz šim palikuši neziņā, ka jau 31 gadu tāda komēta mūsu galaktikā riņķo un dažkārt padara debesis gaišākas.
18.feb Arnis Kluinis
Šī gada 24.februārī, plkst.18.30, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā slaveni latviešu un ukraiņu dziedātāji un mūziķi apvienosies muzikālā pasākumā, lai paustu Ukrainas tautai savu solidaritāti un atbalstu.
14.feb Portāls nra.lv
“Vēl pagājušajā nedēļā kopā ar Juri spriedām par Edgara Liepiņa piemiņas koncertu, kam jānotiek 30. maijā. Bet pirmdien no rīta saņēmām ziņu: Juris Kulakovs ir miris. Nevaru attapties joprojām, ir smagi,” saka Juris Sējāns, mūziķis un Jura Kulakova draugs. “Pērkons” nu dārdēs bez Jura Kulakova. Par to skumst daudzi. Bet gandrīz katram, kam tuva “Pērkona” mūzika, ir kāda sava lādīte, kurā glabājas atmiņas par Juri. Tāda ir arī mūzikas žurnālistei, muzikoloģei Daigai Mazvērsītei. Dienu pēc Jura Kulakova aiziešanas parunājām par talantīgo, neparasto mūziķi.
14.feb Elita Veidemane
"Mūsu acis ir aklas, mūsu lūpas ir mēmas, mūsu ausis ir kurlas, mūsu sirdis ir sastingušas akmenī. Meistars ir devies mūžībā rakstīt pārpasaules notis debesīs," vietnē "Facebook" raksta grupa "Pērkons".
13.feb Portāls nra.lv
No 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā norisināsies piektais pianista Andreja Osokina rīkotais Brīvības festivāls. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā tas veltīts Ukrainas armijas, iedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam, bet pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā.
11.feb Sandris Vanzovičs
Jaunā Rīgas teātra aktrise un režisore, NRA Dzīvesstils redaktore Kristīne Krūze-Hermane šodien, 9.februārī, svin savu dzimšanas dienu. Sveicam jubilāri!
9.feb Portāls nra.lv
Īsi pirms atgriešanās savās vēsturiskajās mājās Lāčplēša ielā Jaunais Rīgas teātris piedāvā saviem skatītājiem grāmatu “Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās”. Ļaujot ielūkoties teātra dzimšanas laikā un tālākajā dzīvē vienpadsmit stāstos un vairāk nekā 130 bildēs.
7.feb Portāls nra.lv
Imanta Ziedoņa un Ausmas Ziedones-Kantānes vasaras mājai ‘Dzirnakmeņi” Siguldas novadā, kas sabiedrībai pieejama kā Ziedoņa muzejs, šogad aprit 50 gadu. Šo gadu laikā niedru jumts ir ievērojami izdilis un to nepieciešams mainīt, lai pasargātu māju un tajā esošo I. Ziedoņa kultūras mantojumu.
7.feb Portāls nra.lv
Latgaliešu kultūras gada balvai "Boņuks" šogad iesniegti 106 pretendentu pieteikumi, aģentūru LETA informēja Latgales vēstniecības "Gors" pārstāve Santa Kļaviņa.
5.feb Ziņu aģentūra LETA
"Tā ir katras kultūras iestādes vadītāja atbildība, veidojot savu repertuāru un saturu," vaicāta par Krievijas viesmākslinieku viesošanos Latvijā, uzsver kultūras ministre (PRO) Agnese Logina TV24 raidījumā "Ziņu Top".
5.feb Portāls nra.lv
Svētdienas vakarā sadalītas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps", gada labākās pilnmetrāžas spēlfilmas titulu ieguvusi režisores Elzas Gaujas filma "Pastkarte no Romas", aģentūru LETA informēja "Lielā Kristapa" mediju koordinatore Dace Čaure.
5.feb Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo pretrunīgo informāciju par operdziedātājas Olgas Peretjatko uzstāšanos Krievijā, kurai šā gada vasarā Starptautiskajos Siguldas Opermūzikas svētkos bija atvēlēta galvenā loma operas "Traviata" oriģināliestudējumā, svētku organizatori ar viņu lauzīs līgumu.
31.jan Ziņu aģentūra LETA
Koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” arī februārī piedāvās daudzveidīgu koncertu un izrāžu klāstu dažādu kultūras pasākuma cienītājiem.
31.jan Portāls nra.lv
Dārdoši aplausi pavadīja Dženovas Karlo Felice teātrī iestudēto "Madama Butterfly" pirmizrādi, kurā izmantota 2016.gadā Alvja Hermaņa režija "Madama Butterfly" izrādei "Las Scala" opernamā. Jaunākais Pučīni operas "Madama Butterfly" iestudējums Dženovas teātrī ir tapis par godu dižā itāļu komponista nāves simtgadei.
23.jan Portāls nra.lv
Ugunsgrēkā, kas sestdienas vakarā izcēlies Krievijas okupētā Gruzijas separātiskā Abhāzijas reģiona Nacionālajā mākslas galerijā, gājuši bojā tūkstoši mākslas darbu.
21.jan Ziņu aģentūra LETA
Pirmo Kormūzikas balvu par mūžā ieguldījumu saņems Dziesmu un deju svētku virsdiriģents un goda virsdiriģents, ilggadējs Liepājas 1.vidusskolas jauktā kora, vīru kora "Nīca", jaukto koru "Laiks" un "Līva" diriģents, Liepājas pilsētas un novada koru virsdiriģents, Kurzemes dziesmu svētku mākslinieciskais vadītājs, komponists Jēkabs Ozoliņš, informē balvas pārstāve Inga Vasiļjeva.
16.jan Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) informē, ka 10.janvārī mūžībā devies nozīmīgs tēlnieks Aivars Gulbis.
12.jan Portāls nra.lv
"Lielās mūzikas balvas" žūrija šodien, 10.janvārī, paziņoja "Lielās mūzikas balvas 2023" nominantus un balvas par mūža ieguldījumu saņēmējus.
10.jan Portāls nra.lv
Par sniegumu pagājušā gada ceturtajā ceturksnī eksperti "Purvīša balvai 2025" izvirzījuši mākslinieku Jāni Šneideru, mākslas duetu "Mareunrol's" un mākslinieci Ivetu Lauri, informē Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM).
10.jan Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
“Kā man iet? Kaut kā jau kustas ar to spieķ,” Raimonds Pauls runā, aprautās vārdu galotnes pamezdams kā nevajadzīgus niekus. “Parīt koncerts jāatstrādā. Kā es to visu iztur? Nav ne jausmas. Būs jāsāk dzert kaut kāds tablets,” viņš nosmej. Mūsu Maestro muzikālais spars ir fantastisks. Piektdien, 12. janvārī, ir viņa 88. dzimšanas diena. Sumināts, Maestro!
10.jan Elita Veidemane
Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (RVKM) apskatāma izstāde "Iespiestas Rīgā. 17.gadsimta grāmatas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājumā", kas sniedz iespēju iepazīt seniespiedumus, to saturu, kā arī gūt priekšstatu par grāmatu izgatavošanas procesu sākotni, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.
7.jan Ziņu aģentūra LETA