Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Kultūra

Izsludina Latvijas grāmatu izstādi 2020

© Kaspars Krafts/F64

Latvijas grāmatu izstāde 2020 Ķīpsalas izstāžu kompleksā notiks no 28. februāra līdz 1. martam – tā informē izstādes rīkotāji.

Latvijas grāmatu izstāde 2020 aicinās baudīt plašu un daudzpusīgu izstādes kultūras programmu - trīs dienu laikā norisināsies vismaz 100 kultūras pasākumu un Ķīpsalā viesosies vairāk nekā 130 autoru. Uz lielās skatuves varēs baudīt autoru priekšlasījumus un piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos. Omulīgi iekārtotajā Rakstnieka viesistabā interesenti varēs aprunāties ar grāmatu autoriem. Savukārt Uzvediba.lv darbnīcās norisināsies diskusijas par bērnu un pieaugušo uzvedības problēmu iemesliem un to, kā ar spēļu elementiem paredzēt, mazināt un novērst problēmizraisošu uzvedību mājās, izglītības iestādē vai darbā.

Turpinot iepriekšējos gados aizsākto un apmeklētāju atsaucību guvušo tradīciju, visās trīs izstādes dienās Ķīpsalā darbosies grāmatu maiņas punkts. Ikviens varēs nākt uz izstādi, ņemot līdzi grāmatas, kas jau daudzkārt pārlasītas un vairs nav aktuālas, lai iemainītu pret vēl nelasītām. Grāmatu maiņas punktā jau ierasti var atrast bilžu un pasaku grāmatas bērniem, uzziņu literatūru, mākslas grāmatas un dažādu citu lasāmvielu.

Jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas lielākie grāmatizdevēji, solot arī aizraujošu pasākumu programmu mazākajiem apmeklētājiem. Piemēram, darbosies Jautrā lasītava, kur varēs satikt bērnu grāmatu autorus un varoņus, spēlēt attīstošās spēles, eksperimentēt, piedalīties aizraujošos konkursos un asprātīgās viktorīnās un iesaistīties citās radošās nodarbēs.

Izstādē piedalīsies gandrīz visi nozīmīgākie Latvijas grāmatizdevēji: Zvaigzne ABC, Jānis Roze, Jumava, Pētergailis, Latvijas grāmata, Latvijas mediji, Kontinents, Madris, RaKa, Avots, MicRec, Mansards, Neputns, Dienas grāmata, Liels un mazs un citi.