Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latvijas Metālmūzikas Gada balvā triumfē "Sanctimony"

Latvijas Metālmūzikas Gada balvu pasniegšanas ceremonijā par gada mūziķi-instrumentālistu tika kronēts grupas “Sanctimony” bundzinieks Jēkabs Zemzaris. © Sandris Vanzovičs

Rīgas klubā “Melnā piektdiena” piektdienas vakarā tika pasniegtas Latvijas Metālmūzikas Gada balvas. Šāds pasākums notika jau astoto reizi.

Uz Latvijas Metālmūzikas Gada balvām varēja pretendēt pērn izdotie ieraksti jebkurā stilā - metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, arī to apakšžanri un hibrīdi. Kopumā tika iesniegti 15 albumi. Par tiem notika balsojums internetā, papildu tos vērtēja arī žūrija. Balvas tika pasniegtas sešās nominācijās.

Par 2016. gada labāko grupu tika atzīta “Sanctimony”, kas šajā nominācijā apsteidza grupas “Skyforger”, “Apēdājs” un “Jānis Bukums”, kā arī Sovvaļnīku. Kā gada mūziķis-instrumentālists tika atzīts Jēkabs Zemzaris, “Sanctimony” bundzinieks. Šī grupa bija balvu pasniegšanas koncerta “hedlaineri” (vēl uzstājās “Iron Wings”, “Velnezers”, “Stagnant Project” un “Jānis Bukums”), tāpēc varēja pateicības vārdus balsotājiem izteikt klātienē. “Sanctimony” vokālists Jānis Boļšaks atzina, ka vairāk gan esot cerējuši uz labākās koncertgrupas titulu, jo pagājušais gads aizvadīts intensīvi uzstājoties, un gada labākās grupas gods esot ļoti patīkams pārsteigums - balvas pasniegšanas astoņu gadu laikā tā viņiem nebija vēl tikusi ne reizi. “Sanctimony” pastāv no 1994. gada, šobrīd tās sastāvā muzicē Jānis Boļšaks (vokāls), Viesturs Grīnbergs (ģitāra), Pauls Ruško (ģitāra), Deniss Denisenko (bass) un Jēkabs Zemzaris (bungas).

Par gada labāko ierakstu tika atzīts “Pulse Of Nebulae” albums - šī grupa saņēma arī gada debitantu titulu. Nominācijā uz gada albuma balvu pieciniekā vēl iekļuva “Sanctimony” ar “Unholy Five”, “Heaven Grey” ar “Manuscriptum”, “Rebel Riot” ar “The Good The Bad And The Heavy” un Sovvaļnīks ar “Napaseitynuots”, bet uz gada debitantu troni tika izvirzītas arī grupas “Mayla” un “Fonoplane”. Par gada koncertgrupu tika kronēts “Apēdājs”, apsteidzot “Sanctimony” un “Velnezers”, bet balvu “Gada balss” ieguva rokmūzikas veterāns Jānis Bukums.