© Foto: Pexels.com

Viens no 21. gadsimta jaunības eliksīriem ir pači. Šīs vienreizējās plāksnītes ir izcils palīgs acu zonas atsvaidzināšanai, kā arī noguruma pazīmju novēršanai un pietūkuma mazināšanai. Pači ne tikai mitrina ādu, bet arī ar laiku mazina vārnu kājiņas ap acīm, kā arī nodrošina liftinga efektu.

Latvijā pači ir sākuši savu uzvaras gājienu salīdzinoši nesen, tāpēc, iespējams, tie nemaz nav katras sievietes skaistumkopšanas maciņā. Tieši tāpēc aplūkosim tuvāk, kā tos lietot, kā arī citas svarīgas nianses.

Pači ir izcilākā mūsdienu versija rīta krēmam. Tāpēc, ka svaigums būs jūtams uzreiz. Vien dzerot rīta kafiju, dāmas ļaujas šai procedūrai, kas neko neprasa. Kamēr tiek veikti citi rīta rituāli, pači ādu zem acīm pabaro.

Foto: Pexels.com

Turklāt tos nav iespējams sajaukt ar citiem skaistuma palīgiem. Ierasti pači izskatās plāni, gludi želejveida gabaliņi, kas mazliet kūst pirkstos. Daži ražotāji pačus veido, piemēram, sirds formā. Arī krāsas ir daudz un dažādas, lai būtu no kā izvēlēties. Un arī cenas ir dažādas. Sākot no 2 eiro līdz pat 100 eiro par 60 gabaliem.

Paču priekšrocības

Pači satur dažādas eļļas, vitamīnus, pantenolu, antioksidantus, peptīdus, kā arī alvejas un kumelīšu ekstraktus.

Pačiem ir daudz labu īpašību. Tie atjauno un stiprina ādu, samazina grumbu veidošanos, palielina ādas elastību un nomierina, kā arī samazina kairinājumu.

Foto: Pexels.com

Barojošie pači ir dārgāki, jo tie var saturēt placentu, augu ekstraktus, retinolu, kas kompleksi uzlabo ādu acu zonā.

Atjaunojošie pači vairāk derēs nobriedušai ādai. Tie satur visus mūsdienu zinātnes sasniegumus: peptīdus, koenzīmu, kolagēnu, ikru, aļģu un žeņšeņa ekstraktus.

Pači ar mitrinošu efektu ātri mitrinās ādu un vizuāli izlīdzinās smalkās krunciņas. Tie ideāli der plānai ādai.

Foto: Pexels.com

Savukārt pači ar izlīdzinošo efektu nedaudz bloķēs mīmiku. Tas tāpēc, ka tie nereti satur kolagēnu vai hialuronskābi.

Paču lietošana

Foto: Pexels.com

Šī skaistuma procedūra ir pavisam elementāra, viegla un visiem labi saprotama. Uz attīrītas ādas pačus uzklāj zem acs plakstiņiem.

Lai sasniegtu vēl lielāku efektu, tad pirms uzklāšanas var maigi pamasēt plakstiņu.

Pačus jātur zem acīm 15 minūtes, ne ilgāk. Noņem masku virzienā no deguna uz ārmalu un atlikumu iemasē ādā ar maigām kustībām.

Der zināt!

Foto: Pexels.com

  • Svarīgi atcerēties, ka pačus katru dienu nelieto. Tas nav dienas un vakara krēms, kas ir jālieto katru dienu.
  • Lielākoties pačus var izmantot divas reizes nedēļā, taču ir rūpīgi jāseko līdzi ražotāja norādījumiem.
  • Pretējā gadījumā ādas šūnas pieradīs un epiderma palēninās metaboliskos procesus, samazinot kolagēna ražošanu.
  • No pārāk biežas paču lietošanas var pastiprināties asinsvadu zīmējums acu zonā, veidoties pat alerģijas.
  • Jāņem vērā, ka pači ir vienreizlietojami. Uz iepakojuma tas ir norādīts, jo atkārtota lietošana ir ne tikai bezjēdzīga, bet arī bīstama. Āda zem acīm reaģēs un var izveidoties dažādas alerģijas.
  • Daudzi paču ražotāji iesaka turēt tos ledusskapī, jo tā ilgāk tiek saglabātas to labās īpašības. Taču tas nav obligāti. Tos var turēt arī tumšā un vēsā vietā.
  • Pačiem ir arī vispiemērotākais vecums. Dermatologi iesaka pačus lietot no 25 līdz 45 gadiem. Tas tāpēc, ka 25 gadu vecumā āda vēl ir spējīga tikt galā ar problēmām un patstāvīgi atjaunoties, bet pēc 45 gadu vecuma jau būs nepieciešami iedarbīgāki ādas kopšanas līdzekļi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv