14.oktobris būs īpaši jaudīga diena. Šajā datumā iestāsies JaunMēness Svaros un notiks arī Gredzenveida Saules Aptumsums. JaunMēness iestāšanās un Aptumsuma kulminācija notiks 14.oktobrī plkst.20:55.

Tradicionālā gada nogrieznī visbiežāk ir četri, pieci Aptumsumi, no tiem gan Saules, gan Mēness. Aptumsumi vienmēr nāk pārī - Saule un Mēness - ar divu nedēļu starplaiku. Šo posmu dēvē par Aptumsumu koridoru. Šis laiks ir īpaši jaudīgs un spēcīgs.

Publicitātes foto

Zinot tā uzdevumus un atbildību, mēs Aptumsuma laikā varam veikt lielas un vērtīgas pārmaiņas savā dzīvē. Savukārt nezinot to, varam “sastrādāt” jaunus slogus savam liktenim. “Nezināšana neatbrīvo no atbildības,’’ ir viens no Visuma pamata likumiem. Mūsu katra zināšanas, atbildības un izvēles, ko veicam, notiek ik dienu, ik mirkli un tās ierakstās Kosmosa Lielajā grāmatā.

Publicitātes foto

Un īpašs ir Aptumsumu laiks, jo tas ir kā eksāmenu laiks, kad mūs pārbauda, cik spēcīgi esam savā patiesībā, piedošanā, dziedināšanā un gaismā.

Tādēļ nereti cilvēki baidās no šā kosmiskā notikuma, taču, zinot, ka Visums vēlas, lai mēs katrs augam savā visbrīnumainākajā izaugsmē, bez eksāmeniem neiztikt. Aptumsums atver mums jaunas durvis jaunam dzīves ceļojumam.

Publicitātes foto

Katrs JaunMēness nes jaunus vēstījumus un jaunus uzdevumus, ko ir būtiski ieviest savā dzīvē. JaunMēness Svaros ir par attiecībām ar sevi un apkārtējiem. Par spēju iemācīties izprast citus, pieņemot, ka mēs katrs neesam ideāls.

Mēs ļoti bieži vēlamies idializēt citus, prasīt no citiem perfektumu, prasīt no sevis ideālu, aizmirstot, ka dabā nekas nav perfekts un tas jau ir pats skaistākais.

Publicitātes foto

Mēs nemitīgi ik mirkli radām un maināmies. Mēs ejam caur ciklu cikliem, augam un dilstam, lai atkal no jauna augtu. Un ar katru izaugsmi mēs jūtamies veselāki, harmoniskāki, spēkpilnāki. Un tikai tad, kad spējam pieņemt, ka vienmēr būs kur augt, vienmēr būs kur mācīties, vienmēr kāda daļa no mums mirs, tikai tad, esot šajā dzīves apļa nemitīgajā dejā, mēs pieņemam sevi un citus kā ideālus, būdami neideāli. Kad mēs pārstājam no citiem pieprasīt savus iedomātos ideālus, kad mēs pārstājam citus pārveidot pēc saviem ieskatiem un uzskatiem, tikai tad mēs spējam radīt patiesi dziļas sirds attiecības ar sevi un pārējiem.

Lai ikvienas attiecības būtu harmoniskas, ir svarīgi apzināties veselīgas robežas. Savu robežu apzināšanās pat pret vistuvākajiem ir ļoti, ļoti būtiski. Tikai patiesi cienot, mīlot sevi un savas robežas, mēs pieņemam sevi un tad arī citi pieņem mūs tieši tādus, kādi esam.

Publicitātes foto

Jauns Mēness Svaru laikā un vēl kopā ar Saules Aptumsumu mums katram atver plašas durvis, caur kurām attiecības pārnest jaunā kvalitātē. Šajā laikā mēs varam atpazīt tos attiecību modeļus, programmas, kas ir jau novecojušas. Būt gana spēcīgi nenobīties, atlaist veco un transformēt sevi jaunos attiecību modeļos. Piedot tiem, kuri sāpinājuši. Lūgt piedošanu tiem, kurus paši esam sāpinājuši. Piedot sev par sevis sāpināšanu. Piedot un dot prom. Neatstāt sev. Atlaist pagātni un apzināties, ka to nespējam mainīt, taču mēs varam mainīt savas rīcības šeit un tagad.

Publicitātes foto

Un it īpaši Aptumsumu Koridora laikā vēl nākamās divas nedēļas līdz Mēness Aptumsumam, ir svarīgi strādāt ar sevi, attiecībām ar sevi, attiecībām ar citiem un attīrīt savu dvēseli no veciem aizvainojumiem un smagumiem. Piedot un Pateikties.

Jo ikviena situācija ir, vai nu svētība vai mācība. Un, jo dziļāk šo principu integrēsim savā kodolā, jo spēcīgākas pārmaiņas piedzīvosim savā dzīvē.

Svaru zīmes simbols ir svaru kausi. Ikvienu situāciju mēs sveram, salīdzinām, līdzsvarojam.

Publicitātes foto

Visa dzīve ir vidusceļa atrašana. Balts nevar pastāvēt bez melna, melns - bez balta. Tava patiesība un mana patiesība satiekas viducī.

Pajautā sev, kas ir tavs dzīves balanss? Ko tev nozīmē harmoniskas attiecības ar sevi un citiem? Kādas robežas tev ir svarīgi radīt, noturēt, lai justos balansā ar savām un citu patiesībām?

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv