© Foto no personiskā albuma

Amanda Ozoliņa Instagram ir pazīstama kā kūku karaliene, kas, pateicoties savai 10 gadu pieredzei, dalās ar dažādām receptēm, zināšanām un iedvesmu.

Īpaši portāla lasītājiem konditore ir sagatavojusi recepti uz Lieldienām, kas garšos izcili. Pirms receptes Amanda atbild uz pāris jautājumiem par Lieldienām viņas ģimenē, lai lasītāji mazliet varētu iepazīt viņu tuvāk.

Vai ir kādas Lieldienu tradīcijas, ko esi pārmantojusi no vecākiem, vecvecākiem?

Visspilgtākā tradīcija ir palikusi prātā no vecvectēva, kurš bija pareizticīgais, līdz ar to, es kā bērns varēju baudīt divas Lieldienas.

Vienmēr priecājos, ka divreiz jāmeklē olas un varu našķoties ar šokolādes zaķiem. Atceros, ka ome vienmēr gatavoja klasisku biezpiena pashu, kas man ļoti garšoja. Tās iedvesmota es pati izveidoju savu moderno pashas kūkas recepti, ko joprojām gatavoju uz Lieldienām.

Foto no personiskā albuma

Kas plānots šā gada Lieldienām?

Visas prognozes rāda labu laiku, tādēļ mums ar ģimeni ir ieplānotas pastaigas pa Siguldas takām un pikniks dārzā. Pirmo reizi kurināsim grilu.

Kāpēc ir jāsvin Lieldienas?

Esmu sabiedriskās ēdināšanas biznesā, tāpēc man patīk teikt: “Svētku nekad nav par daudz!”

Lieldienas jāsvin vien tādēļ, ka tās visiem liek atplaukt un priecāties par atnākušo pavasari. Lieldienas vienmēr man atgādina ko košu un saulainu.

Ko liksi svētku galdā? Vai par saldo pusi rūpēsies pati?

Plānojam ārā grilēt, tad noteikti būs kāda grilēta zivtiņa, gaļa un dārzeņi. Par saldumiem būs parūpējušās manas kolēģes konditorejā. Šogad pasūtīju ķiršu musa kūciņas un biezpiena pashas kūku.

Novēlējums tiem, kam Lieldienas ir paši mīļākie gada svētki?

Lai Lieldienās iegūtais prieks un siltums virza uz jauniem mērķiem visu atlikušo gadu.

Lieldienu šokolādes brīnumi - brauniji

Foto no personiskā albuma

Sastāvdaļas braunijiem:

165 g sviests

200 g šokolādes

3 olas, 2 olu dzeltenumi

130 g brūnais cukurs

20 g kakao

40 g milti

Krēms:

Sastāvdaļas:

100g saldais krējums

100g tumšā šokolāde

šokolādes oliņas dekorēšanai

Braunija gatavošana

Lielajā miksera bļodā puto olas kopā ar cukuru. Pievieno izkausētu sviestu kopā ar šokolādi. Tad iesijā ar sietu miltus un kakao. Liek cepties sakarsētā krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Atdzesē.

Krēma pagatavošana

Saldo krējumu uzkarsē un uzlej tumšajai šokolādei. Kārtīgi samaisa vai sablendē. Liek ledusskapī uz stundu vai atstāj istabas temperatūrā uz nakti. Liek konditorejas maisā un spiež uz atdzesētiem braunijiem vai liek ar karoti. Rotā ar šokolādes oliņām un pēc tam bauda.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv