Koncerti, izstādes, muzikāla īsfilma, darbizrāde, vēsturiska drāma, “Latvian Beat”, Rīgas Fotogrāfijas biennāle un mobilā lietotne latgaliešu valodas apguvei.

Daudzšķautņainas sievietes daudzslāņains portrets

Publicitātes foto

Vācu valodas mēneša ietvaros Austrijas vēstniecība Latvijā un Gētes institūts Latvijā piedāvā: sestdien, 13. aprīlī, plkst. 18.00 kinoteātrī “K.Suns” būs skatāma vēsturiska drāma “Korsete” (Corsage, Austrija, Luksemburga, Vācija, Francija, 2022). 16+.

“Korsete” ir 2022. gada vēsturiska drāma par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti 1878. gadā. Elizabetei aprit 40. dzimšanas diena, un viņa cīnās ar galma stingrajiem likumiem un uz viņu izdarīto spiedienu, jo tiek sagaidīts, ka viņai jāatbilst priekšstatam par nevainojama skaistuma simbolu. Viņa saceļas pret patriarhālo sabiedrību un tiecas pēc brīvības un jēgpilnas dzīves.

Filma atspoguļo Elizabetes emocionālo ceļojumu, viņas ilgas un spriedzi. Viņa atrod mierinājumu jāšanas māksla, ungāru kultūrā un negaidītā draudzībā ar kādu dižciltīgu jaunieti. „Korsete“ ir daudzšķautņainas sievietes daudzslāņains portrets, kura ir sacēlusies pret sava laikmeta stingrajām normām.

Vikijas Krīpsas atveidojumā Austrijas valdniece Elizabete ir magnētiska - bez kostīmdrāmām ierastā stīvuma viņa 19. gadsimta otrajā pusē diktē savus noteikumus un parāda eleganti paceltu vidējo pirkstu. Marijas Kreiceres režija ir aizraujoši kinematogrāfiska un mūsdienīga, savukārt viņas scenārijs nenonivelē varoni līdz pamācošai parodijai.

Publicitātes foto

Filma vācu, franču, angļu, ungāru un itāļu valodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Režisore: Marija Kreicere. Lomās: Vikija Krīpsa (attēlā), Florians Teihtmeisters, Katrīna Lorenca un Kolins Morgans.

Ieeja bez maksas, piesakoties un reģistrējoties www.kinogalerija.lv.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā