Šogad 38. modes nedēļu uzticēja atklāt dizainerei Katjai Šehurinai, kura radījusi ilgi gaidīto kolekciju “Dārza čuksti”.

Dizainere stāsta, ka šogad bija vēlme piedāvāt līgavām kaut ko patiesi īpašu un daudzpusīgu:

Skates lokācija bija izaicinājums - gan modelēm, gan dizainerei / Dmitrijs Suļžics/MN

“Kolekcija ir izsmalcinātas līgavas apģērbu līnija, kas no jauna definē eleganci ar novatoriska dizaina pieskārienu. Kolekcija ievieš revolucionāru funkciju, kas nosaka līgavu modes jaunu standartu, jo noņemamas daļas ir nemanāmi integrētas pamata kleitās.

Dizainere kopā ar meitu pēc skates / Dmitrijs Suļžics/MN

Jaunā kolekcija ir par izvēles iespējas nodošanu sievietei, kura ir mūsu kleitas valkātāja. Tā nav tikai kleita, tas ir personiskā stila un brīvības apliecinājums.”

Kolekcija ievieš revolucionāru funkciju / Dmitrijs Suļžics/MN

Zīmola “KATYA KATYA” dizainere pēc skates atklāj, uz ko šogad lika uzsvaru:

“Šogad vēlējos parādīt sievieti, kā viņa var mainīties kāzu dienā. Divi izskati vienā. Man ir svarīgi, lai sieviete ir tā, kas var mainīt savu izskatu. Parādot skatē vienu kleitu ar dažādiem aksesuāriem, ceru, ka tas izdevās. Parādīt to, cik dažāda līgava var būt savā kāzu dienā.”

Dizainere cer, ka iecerētais tika nolasīts skates laikā / Dmitrijs Suļžics/MN

Tāpat modes nedēļas dalībniece atklāj savu lielāko pārbaudījumu, ar ko nācās tikt galā:

Lielākais pārbaudījums man bija jauna lokācija, kas mums visiem bija liels izaicinājums, bet tieši tas man patīk. Tāpēc, ka man pēc dabas patīk sevi pārbaudīt un izaicināt. Un šeit, biroju kompleksā “Verde”, skate notika netipiskos apstākļos.

Modes skate neļauj atslābt / Dmitrijs Suļžics/MN

Šajā lokācijā viss notika pavisam citādāk. Modeles iet pa trepēm, kas nav tik vienkārši, jo ir garas kleitas un papēži. Arī es baidījos, ka tikai nepaklūpu, kad nākšu lejā pēc skates. Tāpēc arī bija uztraukums par sevi un meitenēm.

Trepes modes skatē bija kaut kas pavisam jauns / Dmitrijs Suļžics/MN

Un vēl tas, ka ceturtdien būs mana skate ar otru zīmolu “BAE by Katya Shehurina”, tāpēc arī es vēlējos, lai abas modes skates ir pilnīgi dažādas. Un prieks, ka tā arī būs.

Katjas Šehurinas otrā Riga Fashion Week skate vēl ir priekšā, bet pusceļš ar vērienu jau noiets.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv