© Foto: Pexel.com

Katru gadu no jauna decembris ir īpašs mēnesis. Sajūta, ka visi sadodas rokās un prieks apciemo katru – gan lielākos, gan jo īpaši mazākos. Tas tāpēc, ka tuvojas gada sirsnīgākie svētki – Ziemassvētki, kad ģimenes vairākās paaudzēs sanāk kopā, lai priekpilni šos svētkus arī atzīmētu. Un atzīmētu kopā būšanā, sarunās, smieklos, kā arī, protams, apdāvināšanā.

Foto: Pexel.com

Taču pati lielākā dāvana decembrī, manuprāt, ir sagaidīt Ziemassvētkus, kā pienākas. Ko tas nozīmē? Tikai to, ka šos svētkus ikviens var gaidīt visu decembri. Jā, katra decembra diena ir pelnījusi svētku sajūtu, nevis tikai Ziemassvētku nedēļas ietvaros ir vērts atcerēties šos svētkus.

Foto: Pexel.com

Un pats svarīgākais, ka ne tikai ar lampiņu virtenēm, eglīti, kā arī īpaši bērniem jau iecienīto adventes kalendāru ir vērts Ziemassvētkus gaidīt. Svētkus var uzburt no jauna, skaitot dienas kopā, līdz apciemos Ziemassvētku vecītis.

Turklāt ikviens var sākt ar Ziemassvētku apģērbu, ko uzvelkot, svētki pienāks ātrāk par gaidīto. Tieši tāpēc aplūkosim, kas ir tie apģērbi, kas šā gada Ziemassvētkus var apburt. Un apburt tā, ka svētku satraukums vēderā patīkami kņudēs.

Ziemassvētku džemperi

Foto: Pexel.com

Ziemassvētku džemperi mūsdienās ir vispazīstamākais apģērbs, ko ir iecienījuši visā pasaulē. Ne tikai tie, kas katru gadu Ziemassvētkus mīl vairāk par visiem gada svētkiem, bet arī tie, kuriem pret šiem svētkiem mīlestība rodas lēnāk.

Sākot ar Ziemassvētku galvenajiem simboliem - Ziemassvētku vecītis, eglīte, piparkūkas, ziemeļbriedis, sniegavīrs, sniegpārslas un kas tik vēl ne - līdz pat vienkārši ģeometrisku formu ornamentiem, kas iedos vintage cienīgu tēlu. Mazliet vecmodīgu, bet tik mājīgu.

Tāpat arī džemperi, kur rotājas dažādi teksti, kas komentārus neprasa. Šajā sakarā patiesi robežu nav. Ikviens var izvēlēties Ziemassvētku džemperi, kas iekrīt acīs. Turklāt pats svarīgākais, ka, tos nēsājot, tev būs silti. Tu būsi gluži kā ieritinājies ziemas migā.

Foto: Pexel.com

Tāpat grēks nepadalīties ar sacensības garu, kas īstenībā nāk no ārzemēm. Ticu, ka esi redzējis Ziemassvētku filmas, kur starp darba kolēģiem Ziemassvētku laikā norit konkurss. “Uzzināsim neglītāko Ziemassvētku džemperu topu!” filmās saka kāds Ziemassvētku vietējais grinčs. Un, lai arī filmās šai frāzei ir sava vieta, es tāpat iebilstu.

Ziemassvētku džemperi ir ne tikai autentiski, bet arī unikāli. Turklāt mūsdienās modes tendences tik strauji attīstās, ka ticu, ka katrs atradīs kaut vienu Ziemassvētku džemperi, ar ko šajā laikā iepriecināt ne tikai sevi, bet arī citus.

Foto: Pexel.com

Ziemassvētku pidžamas

Foto: Pexel.com

Ja domāju par Ziemassvētku pidžamām, tad acu priekšā ataust aina, kur ģimene ar sarkanām pidžamām Ziemassvētku rītā pako dāvanas zem eglītes. Visi ir vienoti un laimīgi.

Foto: Pexel.com

Protams, šī ir tikai viena idille, kas atgādina Ziemassvētku kartīti. Labākais ir tas, ka Ziemassvētku pidžamas var nēsāt jau laikus. Un vēl kas, tās var nevilkt tikai tad, kad dodies uz nakts mieru, nē, tas var uzvilkt kādas divas stundas ātrāk, ieritināties zem pleda un kopā ar mīļajiem noskatīties kādu Ziemassvētku filmu. Vēl viena skaista idille, bet jau ar pievienoto vērtību.

Un, ja runājam vēl par Ziemassvētku pidžamu sortimentu, tad jāsecina, ka tas pārsteidz un labā nozīmē. Vien ierakstot Google meklētājā, tu ieraudzīsi daudz. Tāpat arī veikalu plaukti vilina izvēlēties sev tīkamāko.

Ziemassvētku zeķes

Foto: Pexel.com

Atklāti sakot Ziemassvētku zeķes ir tās, kas mani uzrunāja ātrāk par Ziemassvētku džemperiem. Jo, ja Ziemassvētku vakarā vēlos saposties, uzvelkot kādu elegantu vai vienkārši skaistu kleitu, tad zeķes ir tās, kas man ir kalpojušas par īstu svētku akcentu.

Foto: Pexel.com

Mūsdienās Ziemassvētku zeķes ir arī tās, kas, manuprāt, vieno. Uzvelkot vienādas zeķes, tu ne tikai vari uztaisīt brīnišķīgas bildes ar savējiem, radot kopīgas atmiņas, bet arī justies cits citam tuvāk. Turklāt vienādas lietas ne tikai dvīņus padara unikālus, bet arī citus. Un Ziemassvētku laiks ir īstais brīdis, lai šīs sajūtas noķertu un iepazītu.

Un, lai cik klišejiski tas tagad arī neizklausītos, bet ar Ziemassvētku apģērbu, tu dāvini skaistāko, kas var būt - prieka devu. Ne tikai sev, bet arī citiem. Zeķes ir maza detaļa, kas šo svētku laiku tikai izkrāsos, jo prieku ir pelnījuši visi.

Parūpējies arī par saviem mīluļiem

Foto: Pexel.com

Saģērbjot savus četrkājainos draugus Ziemassvētku noskaņās, tu liksi pasmaidīt pat svešiniekam. Šis ir viens no jaunākajiem mūsdienu Ziemassvētku trendiem, kas ieguvis pasaules atzinību.

Foto: Pexel.com

Turklāt rūpes par mīluļiem ir svarīgas. Ar apģērbu jūs apliecināt, ka viņi ir ģimenes locekļi un viņi jums rūp.

Foto: Pexel.com

Vairosim Ziemassvētku prieku arī dienās, kas kalendārā nav 24., 25. un 26. decembris! Radīsim svētkus ātrāk, jo laiks šodien “met kūleņus”, steidzoties tik ātri gluži kā Ziemassvētku vecītis kamanās!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv