© Publicitātes foto

Drīzumā daudzos veikalos sāksies atlaides. Tas parasti notiek uzreiz pēc Līgo. Atlaides ir visbīstamākais laiks, kad daudzi cilvēki pērk lietas tikai tāpēc, ka tām ir atlaide, kas ir nepareizi. Lai izveidotu funkcionālu garderobi, kas jums lieliski piestāvēs, nemaz nav nepieciešams liels daudzums lietu. Kas tad ir vajadzīgs? Izdomāsim kopā!

Publicitātes foto

Atlaides ir bīstamas, jo tad, kad cena precei ir mazāka nekā parasti, kļūstam ietekmējami un šķiet, kad tad es šo T-kreklu par 5 € pirkšu, ja ne tagad. Bet tā nav pareizā pieeja. Parasti tādus T-kreklus par 5 € nevalkājam, jo ​​tie, vai nu neatbilst garderobei vai tavai figūrai, vai arī šī krekla kvalitāte ir slikta. Rezultāts ir tāds, ka jūs šīs lietas nevalkājat, un no tā izriet galvenā problēma - skapis pilns ar mantām, bet nav ko vilkt.

Publicitātes foto

Galvenais noteikums, pērkot preci ar atlaidi, pajautājiet sev: "Vai es to pirktu bez atlaides?" Ja nē, tad padomājiet 1000 reizes un nomierinieties.

Publicitātes foto

1) Lai atlaižu laikā neiztērētu milzīgu naudas summu, noteikti izveidojiet sarakstu ar lietām, kas patiešām ir vajadzīgas. Sarakstā ierakstiet konkrētas lietas - piemēram, zilus džinsus līdz zemei ar augsto vidukli, košu apjomīgu kreklu, baltas sandales utt. Tad ir mazāka iespēja, ka iegādāsieties daudz nevajadzīgu lietu.

Publicitātes foto

2) Lai izveidotu kvalitatīvu sarakstu un tiešām saprastu, kā nav garderobē, nepieciešama revīzija. Izmetiet ārā nevajadzīgās lietas, kas gadiem stāvējušas skapī un saprotiet, vai jums ir laba bāze. Svarīgi ir arī konstatēt, kādā apģērbā jūtaties visērtāk. Ja jums patīk midi svārki, bet tādi ir tikai vieni, iegādājieties vēl pāris.

Labas funkcionālas garderobes atslēga ir bāzes lietas. Ja jums nav labi pieguļošu melnu bikšu, vienkāršu zilu džinsu vai balta T-krekla, būs ļoti grūti izveidot komplektus.

Bāze ir vienkāršas lietas, kas jums lieliski der. Krāsai arī jābūt mierīgai - melnai, baltai, pelēkai, bēšai, haki u.c. Bāzes lietas ir lietas, ar kurām būs iespējams izveidot ļoti daudz dažādu komplektu. Tāpēc bāze ir tik svarīga.

Publicitātes foto

3) Atlaides ir lieliska iespēja atrast lietas citai sezonai. Daudzi zīmoli vasarā pārdos ziemas preces - mēteļus, dūnu jakas, džemperus utt. Tā ir lieliska iespēja iegādāties kaut ko ziemai ar atlaidi.

Publicitātes foto

4) Atlaidēs man patīk pirkt dārgākas lietas: somas, apavus, aksesuārus. Daudzi luksusa zīmoli piedāvā labas atlaides šīm precēm. Bet šeit darbojas tā pati shēma - galvenais pirms iepirkšanās ir izveidot sarakstu. Ja vēlaties vienkāršu brūnu somu, nepērciet rozā somu ar fliteriem, lai cik laba būtu atlaide.

5) Ja nevarat izveidot 3-4-5 komplektus ar lietu, kuru vēlaties iegādāties, labāk šādu lietu nepirkt. Jums tā nav vajadzīga.

Publicitātes foto

6) Nepērciet lietas, kas nav ideāli piemērotas. Nevajag par vienu izmēru mazākas bikses (ja notievēšu, vilkšu).

Publicitātes foto

7) Nepērciet desmito bēšo džemperi vai piektos džinsa šortus. Nav jēgas pirkt vienas un tās pašas lietas, jo no malas tās joprojām izskatās vienādas - tādējādi radot iespaidu, ka staigājat vienā un tajā pašā.

8) Izpārdošanā nevajadzētu pirkt pārāk sarežģītas un modernas lietas. Mode ir īslaicīga un 70% gadījumu šādu pirkumu nākamajā sezonā vairs nav aktuāli. Pērciet tikai tās lietas, kas 100% atbilst jūsu individuālajam stilam.

Publicitātes foto

9) Es parasti izpārdošanas laikā pērku kašmiru un trikotāžu. Šīs lietas nolietojas visātrāk: uz tām veidojas pūkas un tās saveļas. Un šādu lietu iepirkšanai izpārdošanas sezona ir ideāls laiks.

Tomēr pērkot esiet uzmanīgi: pārāk plāna trikotāža izskatās lēta, izceļ figūras nianses un vizuāli piešķir augumam papildus kilogramus.

Publicitātes foto

10) Apakšveļa vienmēr noder. Un ar atlaidēm daudz vieglāk atļauties interesantus un izsmalcinātus modeļus.

11) Mans zelta likums, ko es mācu saviem klientiem. Jārunā ar sevi! Pērkot jebkuru lietu, nav pat svarīgi, vai tā ir izpārdošanas prece vai nē, noteikti uzdodiet sev visus šos jautājumus: Vai jums tiešām ir vajadzīga šī lieta? Vai tā jums piestāv? Vai jums ir ar ko to valkāt? Vai tas ir jūsu izmērs? Vai šī prece ir jūsu iepirkumu sarakstā?

Neļaujiet atlaidēm sevi apmānīt! Draudzējieties ar veselo saprātu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv