© Ralfs Cimermanis

Gaidot 8. martu, katru dienu satiksimies ar spēcīgām, iedvesmojošām un skaistām sievietēm, kas ir ne tikai ārēji, bet arī iekšēji skaistas. Kāpēc?

Pavisam vienkārši! Tāpēc, ka ikviena ir pelnījusi starot kopā, plaukt kopā, kā arī cita citu uzmundrināt ikdienā, kad pēc saules stariem roka stiepjas pati.

Dziedātāja Marta Grigale ir sava ceļa gājēja, kas ikdienu aizvada mūzikas skaņās, radio SWH viļņos un arī audzina divas atvases. Turklāt šogad viņa ir iecerējusi pagarināt 8.martu, jo jau pēc dažām dienām nāks klajā ar jaunumiem.

Ralfs Cimermanis

Marta atklāj, ka pašlaik tiek likti pēdējie punkti uz “i”, lai 12. martā izdotu jauno singlu “Glow Up Era”. Dziesma, kā mūziķe stāsta, būs īsts enerģijas lādiņš mirdzošam pavasarim. Atliek nosvinēt Starptautisko sieviešu dienu un laika atskaite līdz 12.martam būs sākusies ne tikai viņai pašai, bet arī viņas talanta cienītājiem.

Kāds ir pats skaistākais sievietes uzdevums šajā dzīvē?

Manuprāt, skaistākais uzdevums, ko sieviete šajā dzīvē var izpildīt, ir īstenot savu potenciālu, lai arī kas tas būtu. Kādai - mātes loma, kādai pasaules apceļošana, kādai savs bizness, kādai radošums, kādai kaut kas no visa.

Lana Fursova

Nosauc piecas rakstura īpašības, ko cieni sievietēs, kas ir tavu tuvāko cilvēku lokā?

Cienu sievietes, kas cita citu no sirds atbalsta, runā atklātu valodu, cīnās par savu vietu šajā pasaulē, ir ieinteresētas uzklausīt un nekad nebeidz attīstīties.

Privātais arhīvs

Kā nepazaudēt sevi karjerā un mājas solī?

Ir svarīgi izvirzīt prioritātes. Ja viss ir vienlīdz svarīgi un mērķis ir perfekcija it visā, tad būs ziepes.

Darbu dalīšana, protams, arī ir svarīga, ja sieviete nedzīvo viena. Vēl ir vērts atcerēties, ka visiem ir savas sliktās dienas, visiem sanāk šad un tad pazaudēties, un mēs nekad nezinām, kam citi iet cauri, tāpēc nevajadzētu iekrist salīdzināšanas slazdā.

Lana Fursova

Kāda, pēc tavām domām, ir sievietes privilēģija 21.gadsimtā?

Vēl, protams, ir vieta izaugsmei, jāatzīst, ka sievietēm šis ir ļoti labs laiks, salīdzinot ar to, kā dzīvojušas mūsu priekšgājējas.

Viņas ir izcīnījušas to, ka mēs varam būt neatkarīgas, brīvas savos lēmumos, varam izskatīties un rīkoties, kā vēlamies. Daudzviet pasaulē tas joprojām ir nepiepildīts sapnis, tāpēc novērtēju, ka man tā ir realitāte.

Privātais arhīvs

Skaistākā mīlas balāde, ko veltīt 8.martā?

Godīgi sakot, man 8. marts nepavisam neasociējas ar balādēm, tāpēc teikšu Bleachers “Tiny Moves”.

Freids pēc 30 gadu ilgiem pētījumiem un meklējumiem sievietes dvēselē nespēja atbildēt uz jautājumu: Ko vēlas sievietes? Vai zini, ko vēlies?

Lana Fursova

Zinu.

Vēlos justies tā, ka manai dzīvei ir jēga. Ka izmantoju savu laiku lietderīgi. Ka padaru šo pasauli par kripatiņu labāku.

Mīļākie ziedi, ko saņem 8.martā?

Manās rokās visi ziedi novīst... Tāpēc labāk šajā dienā saņemtu ziņu ar mīļiem un novērtējošiem vārdiem.

Raksturo Latvijas sievietes?

Latvijas sievietes ir skaistas un ļoti, ļoti spēcīgas.

Rinalda Feldmane

Kā sevi mēdz iepriecināt un lutināt?

Cenšos izdarīt sev kaut ko labu katru dienu, bet tāda īsta, īpaša lutināšana man ir masāžas un ceļojumi. Dievinu abus.

Kas tev liek justies skaistai?

Interesanti, ka dažas dienas es sev patīku bez kosmētikas un vienalga kādā apģērbā, bet citas - varu pārģērbties reizes desmit, krāsoties, pucēties, bet tāpat nebūs gana labi.

Ralfs Cimermanis

Visdrīzāk atbilde tomēr jāmeklē iekšpusē, nevis ārpusē. Ja esmu mierā ar to, kādā virzienā eju, kas notiek manā dzīvē, tad arī spēju sevī saskatīt vairāk skaistā, nevis nepilnīgā.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv