© Foto: Pexel.com

Gada izskaņa tuvojas straujiem soļiem, tāpēc ir pienācis pēdējais brīdis, lai pienācīgi sagaidītu Jauno gadu. Turklāt 2024. gadam ir jāgatavojas laikus, nevis tikai 31. decembrī, skrienot pa “galvu un kaklu”, lai nekas netiktu aizmirsts.

Tieši tāpēc piedāvāju izveidot un radīt, ārpus Latvijas robežām jau izslavēto “Vision Board”, ko mēs pazīstam, kā mērķu un sapņu karti. Kāpēc? Vairāku iemeslu dēļ, ko paskaidrošu sīkāk un lai jūs ķertos klāt pie savas sapņu kartes izveides, jo domām, kā mēs zinām, piemīt neaprakstāms spēks. Un ikviens ir pelnījis piedzīvot aizraujoši nākamo gadu.

Foto: Pexel.com

“Vision Board” daudzveidība

Mērķu kartes ir dažādas. Cita par citu krāšņāka. Sapņu karte var būt veidota no bildēm, kas mākslinieciski izplēstas vai precīzi izgrieztas no žurnālu lappusēm. Tāpat tās var būt arī radītas no fotokartītēm vai izprintētiem fotoattēliem, kuru patieso vēstījumu zini tikai pats.

Iespēju ir daudz, jāatrod tikai īstā. Tā, kas patiks un radīs ne tikai prieku, bet arī neļaus atslābt, jo mērķu kartes termiņš ir gads. To nevar aizmirst.

Sapņu kartes sastāv arī no tekstiem, īpašiem saukļiem, kas iedvesmos jebkurā diennakts stundā. Tie var būt īsāki teksti, piemēram, nepadodies, tu vari visu vai kāds citāts, kas tevi motivēs dienās, kad nav spēka piecelties no gultas, bet citu variantu nav.

Foto: Pexel.com

Tāpat mērķu kartes rada dažādi - gan vienatnē, koncentrējoties un domājot par nākamā gada iecerēm, gan arī ģimenes un tuvāko draugu lokā, kā īpašu rituālu Vecgada izskaņā. Arī šeit robežas netiek vilktas.

Mērķu karte nav tikai skaistas bildes

Lai arī mērķu karte pārsvarā sastāv no skaistām bildēm, mazliet pat “Instagram” cienīgiem mirkļiem, to patiesā misija ir pavisam cita, lai gan šo faktu var apstrīdēt. Ir vizuālais baudījums acīm. Taču tas ir tikai bonusa punkts.

Foto: Pexel.com

Mērķu kartes veido, lai apzināti pareģotu savu nākamo gadu. Vizualizējot savas kvēlākās idejas, mēs tām dodam iespēju piepildīties.

Iespējams, kāds pavīpsnāja neticot, tomēr šīs kartes strādā. Tas ir tāpēc, ka cilvēki strādā ar savām domām un patiesajām vēlmēm. Ne velti saka, ja tu vari to iztēloties, tad vari to arī paveikt. Un zināmas paralēles es velku ar mērķu karti.

Manifestācija, kāds tikko nodomāja un es piekrītu. Tikai šajā kontekstā manifestācija ir radošā veidā, kas, manuprāt, strādā dubultā, jo tu esi ne tikai sapratis, ko vēlies nākamajā gadā, bet arī to vizualizējis.

Foto: Pexel.com

Mērķi iedod prātam virzienu

Mēdz teikt, ka mērķu karte iedod tavam prātam virzienu, kur doties. Tāpēc, ka iepriekš varbūt mēdzi klausīties, ko apkārtējie vēlas, protams, labu gribēdami: mamma, tētis, māsas un brāļi, pat labākie draugi, un pēkšņi tu sagribēji to pašu, apjūkot savas vēlmes. Taču brīdī, kad pieslēdzies savai mērķu kartei, beidzot sadzirdi, ko vēlies pats.

Mērķu karte ir arī tavu spēku pārbaude. Cik drosmīgs esi, cik uzņēmīgs esi, cik daudz tu vēlies no savas dzīves. Šī ir īsta patiesības stunda. Turklāt tas ir mirklis sev. Ar savām domām, vērtībām un sapņiem, kas paslēpti.

Tāpat sapņu kartes parāda, cik liels piedzīvojumu mednieks tu esi. Visbiežākais, kas sapņu kartēs ir redzams, ir ceļojumu galamērķi - Roma, Parīze, Venēcija un citas pilsētas, kas ir jāredz. Varbūt kādam īsa mirkļa iegriba, bet citam sen kārots ceļojums. Un interesantākais ir tas, ka bieži vien sapņu kartes, kas radītas vēl Vecajā gadā, kalpo, kā atgādinājums tam, ko darīt Jaunajā gadā.

Foto: Pexel.com

Aizver acis un pajautā sev, ko vēlies

Kas ir tas, ko vēl neesi piedzīvojis, bet vēlies? Kas ir tas, ko no sirds gribi paveikt, bet līdz šim nav izdevies? Kas ir tas, ko vēlies? Šie ir jautājumi, ko ir vērts uzdot pirms sāc veidot savu “Vision Board”.

Foto: Pexel.com

Bieži vien cilvēki sevi nostāda otrajā plānā: aiz bērniem, aiz vīriem, aiz vecākiem, pat aiz karjeras, bet pietiek, jo dzīve ir īsa. Šodien ir svarīgi dzīvot tā, kā vēlies tu. Piepildot dzīvi!

Turklāt tagad ir svarīgi rūpēties ne tikai par saviem mīļajiem, bet primāri par sevi. Atvēlēt laiku sev. Piepildi no sākuma savu laimes podu.

Sapņi ir jāredz

Sapņi piepildās tikai tiem, kas iet tiem pretī. Un te zināms patiesības grauds ir rodams, jo bez darīšanas nekas nebūs. Un to mēs zinām visi, taču reizēm mēdzam aizmirst.

Foto: Pexel.com

Tāpat es piekrītu idejai, ka sapņi ir jāredz un par tiem ir jādomā nemitīgi, lai tie par sevi ne tikai atgādinātu, bet liktu arī sākt rīkoties. Mudinot sākt spert pirmos soļus, kas pakāpeniski aizvedīs pie nākomajiem soļiem. Un aiz šiem pašiem soļiem seko rīcība, kas noved pie rezultāta.

Un ne velti saka, ka par sapņiem ir jārūpējas, domājot ceļojuma maršruta cienīgu karti, kā tos īstenot. Turklāt ar vairākiem variantiem - A, B, C, D, jo nekad neko nevar zināt. Vai veiksme būs blakus? Vai risks atmaksāsies?Vai būs citas nianses, kas 21. gadsimtā seko ik uz soļa?

Tāpēc nolieciet savu sapņu karti redzamā vietā, atrodiet tai īpašu vietu, jo tie ir jūsu sapņi, kurus esat zināmu laiku lolojuši, tāpēc tie it nemaz nav pelnījuši, lai uz tiem krātos putekļi. Tieši otrādi - tie liks par sevi manīt.

Foto: Pexel.com

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv