Vērts apmeklēt: Osīte, Celmiņa, Lielā un Loris, svētku virsdiriģentu un virsvadītāju portreti.

Daces Lielās jaunāko darbu izstāde

Publicitātes foto

Galerija “Daugava” (Rīgā, Alksnāja ielā 1, Rīgā) no trešdienas, 5. jūlija, aicina apmeklēt mākslinieces Daces Lielās jaunāko darbu izstādi “Gleznas”.

Pazīstamās gleznotājas personālizstādes vienmēr ir gaidītas un plaši apmeklētas. Dace Lielā glezno dabu, kas Latvijas sabiedrībai ir dzīves ciklu simbols, kurš vienlaicīgi uzdod jautājumus, sniedz atbildes un ir neizsmeļams savā daudzveidībā. Daces Lielās gleznas ir kā vīzijas par mūžīgo dabas klātbūtni cilvēku dzīvē, kas, laikam ejot, nekad neatkārtojas. Arī šoreiz izstāde ir par dabas procesiem, kur galvenā uzmanība ir veltīta gleznotās ainas noskaņai. Māksliniece savu jauno ekspozīciju raksturo šādi: "

“Katra diena var sagādāt vizuālu pārsteigumu vai atklāsmi. Ir arī pavisam ikdienišķa ainava un tikai mainoties gadalaikam tā kļūst citāda un vienreizīga. Atmiņā viss jaucas kopā, bet tēls saglabājas un es domāju - gleznot vai negleznot,” tā ar savu jauno ekspozīciju saka Dace Lielā.

“Gleznas top pēc atmiņas. Tā gleznojot, uz audekla parādās tikai svarīgākās lietas. Nebūtiskais pazūd,” piebilst māksliniece.

Dace Lielā ir vienīgā mūsdienu māksliniece, kas par dabas gleznojumiem 2021. gadā bija nominēta laikmetīgās mākslas prestižajai Purvīša balvai.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā