Aptumsuma koridors, kas uzsākās 25.martā un ko atvēra Mēness aptumsums, bet pavisam drīz 8.aprīlī būs Saules aptumsums, kas noslēgs šo laiku. Jaunmēness Auna zīmē iestāsies 8.aprīlī plkst. 21:17, kad būs arī pilns Saules aptumsums. Latvijā aptumsums nebūs redzams, to varēs redzēt Ziemeļamerikas kontineta pusē. 

Saule jau ir iegājusi Auna zīmē pavasara ekvinokcija laikā. Tagad kopā ar jaunmēnesi arī Mēness ieies šajā zīmē, un Auna enerģija varēs pilnībā aktivizēties abos šajos debess spīdekļos.

Auns simbolizē sākumu un jaunmēness Auna zīmē ir vispiemērotākais laiks, lai drosmīgi un ar ugunīgu enerģiju uzsāktu savā dzīvē jaunus sākumus. Līdzīgi kā šobrīd sēklas dabā ir Saules sasildītas un nobriedušas, lai dzītu ārā pirmos asnus, tādi paši procesi notiek katrā cilvēkā.

Par ko deg tavs gars?

Foto: Pexels.com

Pajautā sev, kas tu esi un ko tu patiesībā gribi? Kādu dzīvi tu sev gribi? Par ko deg tavs gars? Par ko kvēlo tava sirds? Ko darot, tu izjūti enerģijas jaudu sevī? Kāds ir tavs dzīvības sulas eliksīrs?

Mēs katrs meklējam savu vietu zem Saules. Mēs atkal un atkal uzdodam sev to pašu svarīgāko dzīves jautājumu- kādēļ es esmu? Kāds ir mans dzīves uzdevums? Kā es varu būt derīgs sev un citiem? Kas ir mani patiesie talanti? Katram cilvēkam ir būtiski zināt, sajust, redzēt to, ka viņš ir nozīmīgs, ka viņš ir derīgs un vajadzīgs.

Brīdī, kad cilvēks atklāj un atminās savus talantus, kas mums katram ir ielikti šūpulī, viņa garā pamostas Auna ugunīgā enerģija.

Jaunmēness Auna zīmē nevis aicina, bet drosmīgi pieprasa katram apzināties savu unikalitāti. Būt lepnam, ne lepnīgam par saviem talantiem. Būt drosmīgam, ne augstprātīgam, par savām prasmēm. Būt mērķtiecīgam, ne spītīgam par savām ambīcijām. Auns grib, lai mēs savus talantus, prasmes un ambīcijas paužam caur augstākajām enerģijām, neļaujot sevi provocēt zemākajās vibrācijās.

Neapstājamies augt un attīstīties

Foto: Depositphotos

Tāpat šis jaunjēness mums atgādina, ka mēs nekad neapstājamies augt un attīstīties. Viss mūsu dzīves ceļš sastāv no beigu sākumiem un no sākumu beigām. Mēs virzāmies pa dzīves spirāli vai nu augšup vai lejā, uzņemoties pilnu atbildību par izvēlēto virzienu.

Auna laika periods to viskošāk izgaismo un dod mums iespēju sākt jaunus sākumus, ja vien esam gatavi uzkāpt jaunā līmenī un satikt savu jauno versiju.

Saules aptumsums Auna zīmē šo uzdevumu vēl dziļāk izgaismo. Brīdī, kad Mēness aizēno Sauli, mūsu galveno dzīvības un gaisma devēju, mēs tiekam uz brīdi atslēgti no šīs enerģijas. Līdzīgi kā telefona baterija arī mēs tiekam pārbaudīti, cik “pilna” ir mūsu katra baterija un cik ilgi varam izdzīvot bez “Saules vada”.

Cik tavā baterijā šobrīd ir procentu? Ja baterija ir pilna, šis laiks mūs nesatricinās, tas palīdzēs veikt “update” jeb atjauninājumu. Ar to mēs varēsim pāriet jaunā dzīves kvalitātē un izvirzīt sev jaunus izaicinājumus un uzdevumus.

Foto: Pexels.com

Taču, ja mēs dzīvojam ar tukšu bateriju, tad šis aptumsuma laiks var ļoti spēcīgi satricināt mūsu pašu dziļāko kodolu, radot tajā ugunīgus vulkāna izvirdumus, kuru uzdevums būs attīrīt mūs no vecām programmām un atkarībām.

Ja ļausimies šiem procesiem, ļausimies izkvēpināt sevi caur Saules aptumsuma uguns enerģiju, tad līdzīgi kā fēnikss varēsim piedzimt no pelniem un satikt savu jauno versiju.

Saudzēt acis un atpūtināt smadzenes

Auna zīme pārstāv smadzeņu un acu zonu. Šajās zonās cilvēkam rodas idejas un vīzijas. Tādēļ Auna zīmes laikā mūsu galva var griezties īpaši strauji no daudzajām idejām un domām. Daudzas no tām var būt ļoti vērtīgas, citas tik var radīt jucekli un uzbudinājumu.

Foto: Pexels.com

Tādēļ šajā periodā ir svarīgi praktizēt jogu, elpošanas prakses, meditācijas, kas nomierinās uzkarsušo prātu. Tāpat būtiski ir atpūtināt acis, nenoslogojot tās ar lasīšanu un digitālajām tehnoloģijām. Tā vietā ieteicama prakse ir došanās pie dabas un skatīšanās tālumā, kopā ar šo praksi var veikt arī elpošanas vingrinājumus. Actiņām arī patiks dažādu augu maskas un nomierinošās kompreses.

Sāc ar sevi

Foto: Pexels.com

Aptumsumi ir īpaši portāli, kas atver visuma durvis, lai mēs varētu veikt nozīmīgas pārmaiņas un izaugsmes savā dzīvē. Tie ir kā eksāmenu laiks, kas pārbauda, vai esam gatavi pāriet nākamajā “klasē”. Kopā ar konkrēto zodiaka zīmi, kurā notiek pats aptumsums, tiek pārbaudīta attiecīgā dzīves joma.

Šoreiz aptumsuma koridoru atvēra Mēness aptumsums Svaru zīmē un tā uzdevums bija pārbaudīt mūsu attiecības visos līmeņos - ar sevi, ar tuvajiem, ar citiem cilvēkiem, ar dzīvi, ar visumu.

Savukārt šo koridoru noslēgs Saules aptumsums Auna zīmē, kas pārbaudīs, cik dzīvi un drosmīgi esam savā miesā, garā un dvēselē. Kādas vērtības caur sevi radām un kādas attiecības caur sevi būvējam? Ārējās pasaules notikumi ir tikai un vienīgi mūsu iekšējās pasaules spoguļi.

Sāc ar sevi. Sāc: es esmu!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv