© Foto: Elena Uldrika

Vasara ir visgaidītākais gadalaiks. Baudīt sauli un jūru ir mūsu apbalvojums par drūmajiem rudens un ziemas mēnešiem. Rīta kafija uz balkona vai terases garšo pavisam citādāk, kad plikām kājām var stāvēt uz vēsas zemes un klausītiet putnu čivināšanu.

Izbrauciens uz jūru vai pikniks var būt arī elegants, īpaši, ja plānojiet romantiski sagaidīt saulrietu un turot glāzi ar atdzesētu šampanieti piedzīvot skaisto mirkli.

Foto: Elena Uldrika

Foto: Elena Uldrika

Atmosfēra un noskaņojums

Tas var būt arī pasākums draugiem vai ģimenei. Viņi noteikti novērtēs estētiski saklātu piknika vietu. Tieši daba kalpo kā skaistas dekorācijas, to gribas baudīt un piedzīvot.

Foto: Elena Uldrika

Svītras vai rūtiņas tekstilā un salvetēs ir piknika elegantuma noslēpums. Mazāk krāsu sajaukumu, tīras līnijas, viens spilgts akcents (dzeltens, zils vai sarkans).

Foto: Elena Uldrika

Atmosfēru un noskaņojumu piknikam piešķirs fona mūzika (pieklusināta) ar mīļākajām playlistēm, tāpēc noderēs neliela portatīvā skanda, tā padarīs mirkļus īpašākus.

Publicitātes foto

Lai sarīkotu perfektu vasaras pikniku, galvenais ir panākt līdzsvaru starp stilu un funkcionalitāti. Mērķis ir radīt skaistu un stilīgu vietu, kas vienlaikus ir ērta un praktiska.

Piknika pamatlietas

Sāciet ar pamatlietām: ērta sega vai pleds sēdēšanai, pāris spilveni, saulessargs, var būt saliekamais krēsls, piknika grozs ar traukiem, aukstuma soma dzērieniem, pieskaņotas salvetes un galdauts, lielais pītais grozs ēdieniem, obligāti ar rokturiem.

Foto: Elena Uldrika

Foto: Elena Uldrika

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Tad padomājiet par apgaismojumu. Ja pikniku rīkojat dienas laikā, ideāls būs dabiskais apgaismojums. Bet, ja plānojat uzturēties ārā līdz tumsai, tad jums noderēs uzlādējamās LED lampas vai gaismekļi, bet sveces radīs intīmāku atmosfēru.

Foto: Elena Uldrika

Runājot par ēdieniem un dzērieniem, izvēlieties vienkāršus un vieglus ēdienus. Nelielas uzkodas, piemēram, sviestmaizes, kišu, hummusu, dārzeņus, augļu un siera plates un ogas ir ideāli piemēroti piknikam, tāpat kā auksti dzērieni, šampanietis, limonāde.

Foto: Elena Uldrika

Foto: Elena Uldrika

Publicitātes foto

Ēdienu servēšanai izmantojiet koka dēlīšus un paplātes.

Foto: Elena Uldrika

Publicitātes foto

Radošums un plānošana

Neliela vāze ar svaigiem ziediem piešķirs jūsu piknikam svētku noskaņojumu. Un, ja patiešām vēlaties radīt neaizmirstamu pieredzi saviem viesiem, apsveriet iespēju pievienot dažas jautras aktivitātes. Ar nedaudz radošumu un plānošanu varat izveidot perfektu vasaras pikniku, ko jūsu viesi atcerēsies gadiem ilgi.

Foto: Elena Uldrika

Publicitātes foto

Neaizmirstiet paņemt līdzi pretodu līdzekli un maisu atkritumu savākšanai, tas ir svarīgi. Noteikti noderēs arī mitrās salvetes. Tas viss šķiet pārāk sarežģīti, bet ticiet man, tas ir to pūļu vērts. Vienu reizi ieguldot manis veidotajā sarakstā, jums vienmēr būs sagatavots elegants komplekts brīvajiem brīžiem ārā, kas kalpos gadiem ilgi.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv