3.lapa
Fenheļa salāti ar citrusaugļiem, kazas sieru un lēcām
Fenhelis ir plaši izplatīts Francijā, to smalki sarīvē salātos, pievieno zupām, sautējumiem un apcep uz pannas sviestā. Fenhelim ir interesanta anīsa garša, kas daudzus mulsina, tāpēc būtiski tam ir pievienot pareizās sastāvdaļas, lai tas spētu parādīt sevi no gaišās puses. Arī lēcām ir sava slava Francijā, entilles du Puy jeb franču lēcas (šķirne) ir kraukšķīgas pēc tekstūras un ideāli piemērotas salātiem. Tās lieliski garšos vienkārši izvārītas ar pāris timiāna zariņiem, pasniegtas ar olīveļļu, nedaudz vīna etiķa un sadrumstalotu sieru.
Nepieciešams:
1 fenheļa galviņa
1 citrons
2 apelsīni/var likt arī greipfrūtu
200 g vārītas lēcas
100 g kazas siers
sauja grauzdētu ciedru riekstu
sauja maizes grauzdiņu (pēc izvēles)
Mērce lēcām:
½ citrona sula
1 ēdam.k. medus
1 ēdam.k. tahīnī pastas
nedaudz ūdens
Mērce salātiem:
½ citrona sulas
1 tēj.k. sinepju
1 tēj.k. medus
4 tēj.k. eļļas
PAGATAVOŠANA:
- Fenheli uz rīves sagriež plānās ripiņās. Citrusaugļiem izgriež mīksto daļu.
- Sajauc lēcām paredzēto mērci.
- Sajauc salātu mērci.
- Bļodā liek fenheli, citrusaugļus, kazas sieru, grauzdiņus un samaisa kopā ar mērci.
- Kārto uz šķīvja, lēcas liek apakšā, salātus pa virsu, tad pārber riekstus.
Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv