NEPAKĻAUJAS NOVECOŠANĀS PROCESIEM. “Kompānija “AB BIO” apvieno seno kultūru zināšanas ar zinātnisku pieeju, lai radītu videi draudzīgus produktus, kas nepakļaujas novecošanās procesiem un uzlabo veselību,” saka Dr. Alēna Butkēviča © _Karlīna VĪTOLIŅA

Zobārste, zinātņu doktore Alēna Butkēviča, kura savu profesionālo dzīvi balansē starp Latviju un Ameriku, par veikumu, ko daudzu gadu garumā ieguldījusi veselības zinātnes attīstībā, jaunu materiālu kompozīciju un jaunu produktu radīšanā, nupat Amerikā saņēmusi augstu novērtējumu – titulu “Gada veselības aprūpes speciālists” (The Health Care Professional Of The Year). Tas ir patiess apliecinājums viņas spožajam prātam un pamatotajam devumam šajā jomā.

“Šī ir mana pirmā lielā sabiedriskā atzinība, un man tā daudz nozīmē,” atzīst zinātņu doktore implantu biomehānikā (Bostonas Universitāte, Boston University, ASV), “Dr. Butkēvičas zobārstniecības prakses” īpašniece un vadītāja, biotehniskās kompānijas “AB Bioinnovations, Inc.” (2017) radītāja Alēna Butkēviča.

Augusta viducī, uz īsu brīdi ieradusies Latvijā apciemot savu mīļo tēti viņa jubilejas mēnesī - viņas tētis ir teātra un kino skatītāju mīlētais aktieris Pauls Butkēvičs -, “Dzīvesstilam” bija ekskluzīva iespēja aprunāties ar Dr. Alēnu Butkēviču un uzzināt, ar kādiem inovatīviem sasniegumiem viņa pārsteigusi pasauli un izpelnījusies amerikāņu sabiedrības uzmanību un atzinību. Un tādu ir vairāki.

TĒTIS. Alēna Butkēviča, šovasar ciemojoties Latvijā, tētim atveda “pāris kilogramu” savu krēmu. ”Man kā ārstam tā ir fantastiska sajūta, ka varu palīdzēt!” / _Zinta JANSONE

Antibiotiķis pret antibiotiku rezistenci

“Pirmā kompozīcija, ko atklāju jau 2011. gadā - kamēr to precīzi noformulēju un izstrādāju, pagāja ilgs laiks -, ir netoksisks jaunās paaudzes antibiotiķis pret antibiotiku rezistenci (pret “hospitālajām infekcijām”, pret baktērijām, kas izdzīvo antibiotiku lietošanas laikā un turpina vairoties, paildzinot slimību vai pat izraisot nāvi).

Ja “parastās” antibiotikas nogalina visas baktērijas un kuņģa -zarnu traktā viss ir beigts, ir caureja un nelaba dūša, tad manis izstrādātā kompozīcija “nosit” tikai sliktās baktērijas.

Un, kas svarīgi - arī tās, ko mūsdienu antiobiotikas vairs nespēj nogalināt. Tas ir pierādīts fakts, un tas ir milzu solis veselības zinātnes attīstībā. Šī kompozīcija ir patentēta visā pasaulē, un patents ir pieņemts,” stāsta zinātņu doktore, kurai piešķirts 30 gadu patents visā pasaulē. Šo zinātnisko pētniecību viņa savulaik uzsāka Latvijā, bet vēlāk no sākuma stadijas izstrādāja Stonibrūkas universitātē (Stony Brook University, SBU) Longailendā, ASV.

AMERIKĀ Alēna Butkēviča 2017. gadā nodibināja savu kompāniju “AB Bioinnovations, Inc” un šo gadu laikā jau pārsteigusi pasauli ar vairākiem zinātniskiem atklājumiem / _Karlīna VĪTOLIŅA

“Tagad ejam cauri “papīru kārtošanai” ASV Pārtikas un zāļu pārvaldē (U.S Food And Drug Administration), un tas ir garš ceļš. Bet alternatīva uz doto brīdi jau ir, un cilvēkiem, kuri nonākuši reanimācijā, kuriem ir “hospitālā infekcija” jeb antibiotiku rezistence, un kuri noslēdz ar mums līgumu - ar ārstu ieteikumu, protams -, mēs jau palīdzam. Jo cilvēkiem to vajag jau tagad!

Šis jaunais savienojums nav šūnu toksisks, un tam nav blakusparādību - mums ir veikti pētījumi astoņu gadu garumā, un tas ir absolūti drošs! Respektīvi, tas ir tuvu brīnumam!” uzsver Dr. Alēna Butkēviča.

No Latvijas - kapa klusums

Kad 2020. gadā pasauli pārņēma kovida vīruss, kad Amerikā bija slēgtas arī visas universitātes un Alēnai Butkēvičai bija daudz brīva laika, viņa nopietni aizdomājās: ja reiz viņas radītā kompozīcija spēj “nosist” baktēriju, iespējams, tā var “nosist” arī vīrusu.

“Pēc ļoti garām sarunām ar Stonibrūkas universitātes Virusoloģijas departamentu (Department Of Virology) tika paņemti paraugi, veikti uzsējuma testi un - jā, tas 100% “nosita” arī kovida vīrusu jeb vīrusu SARS-CoV-2 pirms tā nokļūšanas elpceļos! Gan tumsā, gan gaismā, gan jebkurā temperatūrā! Tas bija neticami!” stāsta Alēna Butkēviča, uzsverot, ka to varēja smidzināt uz rokām un sejas maskas, lai neitralizētu vīrusa dzīvotspēju šādā vidē un tas nenonāktu elpceļos.

Šī sava pārsteidzošā atklājuma formulu viņa bija gatava bez maksas (!) piedāvāt Latvijai - lai atbalstītu, palīdzētu un pasargātu no kovida Latvijas iedzīvotājus. Tas būtu varējis glābt ļoti daudzas dzīvības! Bet…

“Es klauvēju pie daudzām durvīm: aizsūtīju paraugus gan uz Latvijas universitāti (rektoram, profesoram Indriķim Muižniekam), gan uz Saeimu (caur Sandi Ģirģenu), gan Veselības ministram (Danielam Pavļutam), pāradresēju arī e-pastus no SBU Departament Of Virology par viņu veikto testu un neatkarīgo slēdzienu. Neviens neatbildēja! Kapa klusums!

Infektologs Uga Dumpis pat neatbildēja uz manu vēstuli, kurā piedāvāju aizsūtīt paraugus… Tas, maigi sakot, bija satriecoši. Ļoti skumjš fakts,” atzīst pasaulē novērtētā zinātņu doktore.

Cīņai ar koronavīrusu viņa Amerikā izgudroja arī deguna pilienus un mutes skalojamo līdzekli ar antibakteriālu un pretvīrusu darbību. Tas Amerikā jau patentēts un pie pirmās finansiālās iespējas tiks patentēts arī pasaulē.

“Šīs ir tās lietas, par ko Amerikā cilvēki ātri vien uzzināja, informācija strauji izplatījās, mani sāka intervēt radio un televīzijā - interese par maniem atklājumiem arvien pieauga.”

Organisms sevi ārstē pats

Otra Alēnas Butkēvičas lielā mīlestība ir dabiskie preparāti, un ar tiem viņa darbojas savā biotehniskajā kompānijā “AB Bioinnovations, Inc.”, kur attīsta zinātniskos izgudrojumus antibakteriālā, pretiekaisumu un audu reģenerācijas laukā, un kas jau divus gadus piedāvā dabisku produktu līniju vispārējai veselībai un skaistumkopšanai.

Tostarp, Detox Drink, kas veicina detoksikāciju un reģenerāciju, kam Amerikā jau ir ļoti liela piekrišana un ko viņa gribētu piedāvāt arī Latvijas iedzīvotājiem.

“Bet par visu pēc kārtas,” viņa saka un izskaidro, kā viss veidojies un attīstījies.

“ES REDZU cilvēka organismu no iekšpuses. Respektīvi, es saprotu, kā tas strādā - ne tikai teorētiski, bet arī praktiski,” saka zinātņu doktore Alēna Butkēviča / _Karlīna VĪTOLIŅA

“Pēdējos divdesmit gadus es nodarbojos ar sejas ķirurģiju, Bostonas universitātē esmu specializējusies protezēšanā un implantoloģijā, un Amerikā protezēšana nav tikai kronīši un tilti uz zobu implantiem - tā ir sejas-žokļu ķirurģija/protezēšana arī onkoloģijas pacientiem, kuriem trūkst, piemēram, daļa zoda, vaiga, deguna vai auss. Mācību un prakses laikā esmu izgājusi cauri visa veida ķirurģijai, un es redzu cilvēka organismu no iekšpuses. Respektīvi, es saprotu, kā tas strādā - ne tikai teorētiski, bet arī praktiski. Un, lai cik skaisti neizklausītos, ka ķirurgs spēj izdarīt lielas lietas, es gribu uzsvērt, ka ķirurgs var tikai kaut ko izmainīt,” stāsta Alēna Butkēviča. Viņa kā piemēru min salauztu kaulu, ko ķirurgs saliek atpakaļ, vai sagrieztu brūci, ko ķirurgs sašuj. Bet - izārstē sevi organisms pats!

“Ģipsis nepalīdz kaulam saaugt, kauls saaug pats. Arī plāksteris neārstē. Organisms caur vielmaiņu pats sevi ārstē, tas zina, kā sevi atjaunot.

Ja organisms nezinātu, kā sevi atjaunot, mēs visi būtu miruši jau vecumā no 2 līdz 10 gadiem, jo pēc tik daudz traumām, ko piedzīvojam bērnībā, izdzīvot nebūtu iespējams,” daktere skaidro.

Viņasprāt, mūsdienu problēma ir tā, ka cilvēki ir aizmirsuši, ka mēs nākam no dabas un esam daļa no dabas. Un kā daļai no dabas uz mums vislabāk un visnekaitīgāk arī iedarbojas daba.

DABAS SPĒKS. “Izmantojot dabas vielu spēku, ir iespējams būt jaunam un veselam jebkurā vecumā!” apgalvo zinātņu doktore Alēna Butkēviča / _Karlīna VĪTOLIŅA

Veselīga saskarsme ar organismu

“Mūsdienu medicīna aizvien vairāk un vairāk balstās uz ķīmiskām vielām, visu ārstē ar ķīmiskiem preparātiem, kādam tie jālieto pat līdz mūža galam (lai pazeminātu asinsspiedienu, pret holesterīnu, un tā tālāk), bet - jebkurš ķīmisks savienojums nosēžas aknās un nierēs un, gadiem ejot, tās vienkārši “nosēdina”.

Jebkura ķīmija dabiskam organismam rada kādas blakusparādības, grozi kā gribi,” apgalvo zinātņu doktore.

“Savukārt dabiskie preparāti, ja vien tie nav dabiski indīgi, rada veselīgu saskarsmi ar organismu. Mēs jau no bērnības zinām, cik labas ir, piemēram, nātres, strutenes, ceļmallapas, mellenes, liepziedi… Mēs, latvieši, vēl daudz ko atceramies no “vecmāmiņu receptēm”, bet citviet pasaulē, jo īpaši Amerikā, tas viss ir sen aizmirsts. Tur viss ir ķīmiski pārstrādāts, lai to varētu uzglabāt gadiem ilgi. Bet ko labu organismam dod ēdiens, kas var uzglabāties mēnešiem, gadiem ilgi?” Alēna Butkēviča aicina aizdomāties.

“Un, tā kā āda ir cilvēka lielākais orgāns, caur ko mēs elpojam, mēs arī sevi ārstēt varam caur ādu. Tāpēc ir sāls un dūņu vannas, tāpēc ir pretsāpju plāksteri, tāpēc ir stikla bankas, ko liek uz muguras, lai ārstētu klepu. Ko tās dara? Uzlabo asins un limfas cirkulāciju,” skaidro pieredzējusī mediķe. Un viņa aicina aizdomāties arī, ko gan labu ādai varētu dot krēmi, kas var stāvēt un nesabojāties trīs gadus.

Organismam nepatīk, ka to griež

Kovida pandēmijas ierobežojumu laikā, kad viss bija slēgts, arī viņas zobārstniecības prakse Latvijā praktiski nestrādāja, Alēna Butkēviča varēja simtprocentīgi nodoties zinātnei. Viņa pievērsās savai mīlestībai pret dabiskām, holistiskām lietām un tieši šajā laikā arī radīja savu produktu līniju, kurā nu jau ir 30 nosaukumu. Kā pati saka, savu aptieku varētu atvērt. Iespējams, ne tikai aptieku, arī skaistumkopšanas salonu, jo viņai ir pārbaudītas receptes ne tikai dažādu veselības problēmu risināšanai, bet arī sejas un ķermeņa jaunības atgriešanai un saglabāšanai. Šos produktus iespējams iegādāties viņas mājaslapā/interneta veikalā - www.abbio.io.

“AB BIO” produkti ir testēti neatkarīgās laboratorijas un atzīti par 100% drošiem un efektīviem / _Karlīna VĪTOLIŅA

“Mani vienmēr ir interesējis, kā uzlabot sejas ādas stāvokli pēc ķirurģiskām manipulācijām. Jo kas notiek? Izstāstīšu vienkāršā valodā. Organismam nepatīk, ka to griež - tam sāp, veidojas tūska, zilumi. Arī zobu implantu organisms ne vienmēr grib pieņemt, tāpēc es savu zinātņu doktora grādu izstrādāju, pētot, kas būtu jādara, lai organisms ne tikai pieņemtu, bet arī saglabātu saistību ar implantu. Kā uzlabot organisma spēju pašam sevi ne tikai atjaunot, bet arī kā šo procesu paātrināt. Piemēram, ja ir liels griezums un ir uzliktas daudzas šuves, vai tā ir plastikas ķirurģija, pēc kuras, nedod Dievs, šuves atveras un veidojas rētaudi… Neviens par to nav priecīgs, tāpēc ir jādara viss iespējamais, lai nebūtu tūskas, lai audi nepalielinātos un šuves neplīstu,” stāsta zinātņu doktore implantu biomehānikā.

Vairāku gadu pētījumu rezultātā viņa ir radījusi krēmus, kas momentā (~15 minūšu laikā) noņem tūsku, veicina audu reģenerāciju jeb pašatjaunošanos un, kas svarīgi - tie ir absolūti droši, jo no 100% dabiskiem preparātiem!

Produkti ir testēti uz brīvprātīgajiem dermatologu uzraudzībā - uz visiem ādas tipiem, uz dažādām ādas krāsām/rasēm. Šāda veida testus pēc stingra protokola Amerikā veic neatkarīgas laboratorijas, kas arī dod slēdzienu par produktu efektivitāti. Un kompānijai “AB Bioinnovations”, kurā darbojas četri cilvēki, “visi papīri” ir kārtībā.

“Mēs esam maziņi, bet gāžam lielus kalnus!” Alēna Butkēviča var būt gandarīta.

Neviens negrib novecot

“Ja jaunībā ādas šūnas atjaunojas ātri, jo ir laba asinsrite un normāla limfātiskā cirkulācija, tad stress, mazkustīgums, pasīvs dzīvesveids un vecums, kad daba cilvēku gatavo “uz otru krastu”, to visu palēnina, kā rezultātā cilvēks noveco. Bet neviens negrib novecot,” saka Alēna Butkēviča. Un viņa neslēpj, ka, nevēloties veikt ne “skaistuma injekcijas”, ne ķirurģiskas sejas operācijas, nolēmusi ķerties klāt dabiskas “jaunības kosmētikas” radīšanai.

“Es to izgudroju un nosaucu par “Absolute Youth”, jo - es to taisīju priekš sevis!” uzsver biotehniskās kompānijas “AB Bioinnovations, Inc.” radītāja Alēna Butkēviča.

“Tā galvenā funkcija ir uzlabot asins un limfas cirkulāciju, jo no “stagnācijas”, kas rodas no palēninātas vielmaiņas, veidojas iekaisums - tas ir kā purvs, kurā nekas nekustas. Un, ja nekas nekustas, āda kļūst nedzīva - blāva, nelīdzena, plakstiņi piepampst, zem acīm veidojas riņķi, āda nokarājas, jo ir zaudējusi elasticitāti.

PIRMS UN PĒC. Alēnas Butkēvičas acis pirms un pēc divām nedēļām, lietojot “Absolute Youth” toniku, serumu un krēmu, kas radīti no 100% dabiskām izejvielām / _no Alēnas BUTKĒVIČAS personiskā arhīva

Piespiež atgriezties jaunībā

Kā pirmie tika radīti toniks (“Absolute Youth” toner), serums (“Absolute Youth” serum) un krēms (“Absolute Youth” cream), kuru sastāvā ir 40 dažādas aktīvās vielas. “Tā kā man ir zinātņu doktora grāds biomateriālos, es šīs aktīvās vielas saliku tā, lai tās viena otru papildinātu, līdz ar to efekts ir ārkārtīgi ātrs. Ilgu laiku prasīja atrast kompānijas/laboratorijas, no kā iegādāties augstas kvalitātes izejmateriālus, lai tie tiešām būtu efektīvi, izgājuši visu nepieciešamos sertifikāciju,” stāsta zīmola “AB BIO” radītāja, atklājot, ka izejvielas viņa iepērk no Šveices, ļoti daudz no Francijas, arī no Itālijas, ASV.

“ABSOLUTE YOUTH” līniju - toniku, serumu un krēmu - jaunības saglabāšanai Alēna Butkēviča radīja primāri priekš sevis / _Karlīna VĪTOLIŅA

“Tā ir liela māksla - salikt kopā visas aktīvās vielas tā, lai produkts būtu patīkams arī lietošanai. Man ir labas zināšanas ķīmijā, bet ne jau produktu radīšanā, tāpēc, līdz pati nebiju 100% apmierināta, pagāja ilgs laiks,” stāsta Alēna Butkēviča, piebilstot, ka tie kopumā bija četri gadi.

IZEJMATERIĀLU IZVĒLE. Zināms, ka ķīmiskie preparāti - gan medicīnā, gan skaistumkopšanā - uz cilvēka organismu atstāj daudz un dažādu blakusparādību, kas nav vēlamas. Tādēļ kompānija “AB BIO” īpaši piestrādā pie savu produktu izejmateriālu izvēles / _Karlīna VĪTOLIŅA

Viņa stāsta, ka tas pats princips - stimulēt asins un limfas cirkulāciju - tiek piemērots, lai veicinātu arī ķermeņa jauneklību un organisma dabisko spēju sevi dziedināt.

“Laba limfas cirkulācija ļauj audiem barot un nodrošināt pastāvīgu šūnu maiņu, likvidēt liekās metaboliskās vielas, izvadot no organisma lieko šķidrumu, “atkritumvielas”, mazinot ūdens aizturi un iekaisumus. Katra mūsu organisma šūniņa ir kā cilvēciņš, kuram nepieciešama brīvība. Iekaisums, tūska saspiež šūnas, tās vairs nespēj “elpot” un pilnvērtīgi darīt savu darbu - attīrīt, atindēt organismu -, un tā rezultātā tas piepildās ar toksīniem/indi un veidojas slimības. Ja iespējams panākt, ka šūnas brīvi “elpo”, tad indes organismā neuzkrājas un cilvēks ir glābts,” zinātņu doktore sarežģīto izskaidro vienkāršā valodā.

“Un tas ir pamatā visiem maniem krēmiem - tie “piespiež” organismu atgriezties jaunībā, darboties tā, kā tas darbojies jaunībā.”

Prāts ir viens

Uzsākusi sadarbību ar ārstiem, kuri Amerikā praktizē holistisko medicīnu, un tādu tur kļūst arvien vairāk, Alēnas Butkēvičas vārds kļuva arvien populārāks -, jo rezultāti bija pārsteidzoši, un cilvēki par viņas izgudrojumiem sāka interesēties arvien vairāk.

“Kas tā ir par sievieti, kura runā angliski ar akcentu, kura strādā universitātē un apgalvo, ka viena pati to visu ir izgudrojusi…?

Vai tad Pfizer un Johnson&Johnson to nevar izgudrot? Kā tas var būt?! Bet es gribu atgādināt, ka aiz jebkura liela atklājuma ir konkrēta cilvēka vārds. Aleksandrs Flemings 1929. gadā pasaulei paziņoja par penicilīna atklājumu, Marija Kirī ir polonija un rādija atklājēja, kura izveidoja pirmos rentgena aparātus, ko Pirmā pasaules kara laikā uzstādīja pirmās palīdzības teltīs, Nikola Tesla - elektromobiļa izgudrotājs, Stīvs Džobss… Nē, es sevi nesalīdzinu ar Stīvu Džobsu, bet… Prāts ir viens,” norāda Dr. Alēna Butkēviča.

TŪLĪTĒJS REZULTĀTS. Dr. Alēnas Butkēvičas izstrādātā kosmētika ir radīta no 100% dabiskām izejvielām un tā sniedz acīmredzamu un tūlītēju rezultātu. “Ir jāvirzās uz dabisko preparātu pusi - no ķīmijas atpakaļ uz dabisko,” viņa nešaubās / _Karlīna VĪTOLIŅA

Meklējot atbildes uz jautājumiem par viņas zinātniskajiem atklājumiem, Alēnu Butkēviču Amerikā sāka aicināt uz radio, televīziju un, nenogurstoši stāstot par tiem, latviešu izcelsmes zinātņu doktore pamazām tur kļuva unikāla. Un par to arī tika atzīta par The Health Care Professional Of The Year”. Protams, daktere ir gandarīta, ka viņas zinātniskais veikums Amerikā ir pamanīts un atzinīgi novērtēts.

“Amerikā ir ļoti daudz biotehnisko kompāniju, ir daudz kompāniju, kurām ir nesalīdzināmi vairāk naudas nekā manējai, kas nozīmē, ka ir jāiegulda daudz vairāk laika, spēka un enerģijas, lai mēs ne tikai tiktu pamanīti, bet arī kļūtu pieejami plašākai sabiedrībai, nevis tikai dažiem izredzētajiem.”

Bija, ir un būs latviete

Starp citu, 2019. gadā politiskā partija “KPV LV” kā savu prezidenta amata kandidātu apsvēra piedāvāt Alēnu Butkēviču.

Foto no Alēnas BUTKĒVIČAS personiskā albuma

“Man bija desmit dienu laika to pārdomāt. Es sēdēju savas mājas pagalmā Amerikā un domāju, pirkt lidmašīnas biļeti uz Latviju, braukt mājās un teikt, ko domāju, kādu redzu Latviju nākotnē un kas būtu jādara, lai padarītu Latviju par latviešiem labu zemi… Man bija savs redzējums, bet - es sapratu, ka, darbojoties “citā lauciņā”, man nāktos nolikt malā savu zinātniski pētniecisko darbu. Un es noņēmu savu kandidatūru, jo sapratu, ka mans dzīves uzdevums ir pabeigt iesākto un panākt, ka cilvēkiem ir iespēja ārstēties, izvairīties no amputācijas, nemirt no “hospitālajām infekcijām”. Mans īstais aicinājums ir pārtraukt cilvēku mocības,” uzskata Dr. Alēna Butkēviča.

Viņu mēģināja pierunāt, sakot, lai iet un cīnās, ka tas ir izaicinājums, bet viņa pati saprata, ka savā jomā vēl nav izdarījusi visu, lai “mierīgu sirdi” varētu nodarboties ar ko citu.

“Bet es vienmēr esmu bijusi, esmu un būšu latviete!” uzsver pasaulē atzinību ieguvusī Dr. Alēna Butkēviča. Un mēs patiesi varam ar viņas sasniegto lepoties.

“Nu, tā vēl nav Nobela prēmija, bet tā ir milzīga atzinība. Man kā ārstam tā ir fantastiska sajūta, ka ar saviem atklājumiem varu palīdzēt cilvēkiem saglabāt veselību un ļaut dzīvot!”

Vēl daudz darāmā

Lai “AB BIO” produktus, kas tiek ražoti Amerikā, varētu iegādāties aptiekās Latvijā, vēl jāiziet pagarš testēšanas process, jāsakārto dokumentācija, ko pieprasa ES -, jo Amerika Latvijai ir “trešā valsts”.

“Šis process ir sācies, bet, cik ilgu laiku prasīs, nav no manis atkarīgs. Es ceru, ka gada laikā,” nosaka Alēna Butkēviča. Viņa apzinās, ka līdz šim paveiktais vēl ir kā “piliens okeānā”, ir vēl ļoti daudz darāmā.

ISTAIS AICINĀJUMS. “Mans īstais aicinājums ir pārtraukt cilvēku mocības,” sapratusi Dr. Alēna Butkēviča / _Karlīna VĪTOLIŅA

“Bet man ir prieks, ka jau tūkstošiem cilvēku es esmu varējusi palīdzēt atgūt veselību un jauneklīgu izskatu!”

Video - Dr. Alēna Butkēviča stāsta par savas kompānijas “AB BIO Innovations” atklājumiem veselības atgūšanā, audu reģenerācijā un ādas kopšanā:

Plašāku informāciju par “AB BIO” produktiem un to priekšrocībām var atrast vietnē: www.abbio.io

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv