Aizputināto ceļu tīrīšana Kolkā izmaksājusi līdz 7000 latu

Dundagas novada pašvaldība vēl turpina apkopot zaudējumus, ko tai pagājušajā nedēļā radīja aizputināto ceļu tīrīšana Kolkas pagastā, taču, pēc aptuvenām aplēsēm, cīņa ar stihiju varētu būt izmaksājusi līdz 7000 latu, aģentūru LETA informēja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs.

Izdevumus plānots aprēķināt jau tuvāko dienu laikā, lai vēl šogad varētu norēķināties ar uzņēmumiem par piesaistīto tehniku, kas palīdzēja ceļu tīrīšanas darbos. Pašvaldība plāno vērsties Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ar lūgumu daļēji kompensēt radušos zaudējumus, informēja Zumbergs.

Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs aģentūru LETA informēja, ka sniega tīrāmā tehnika Kolkas pagastā darbu turpinājusi visu sestdienu. Aizvadītājās brīvdienās gan sniegs vēl nedaudz piesnidzis klāt, tāpēc ceļu tīrīšana turpinājusies arī svētdien.

"Situācija bija ārkārtēja, taču darbi tika paveikti bez pārmērīga stresa. Cilvēki ļoti normāli uztvēra [radušos situāciju]," pastāstīja Pēterhofs, piebilstot, ka, par laimi, piejūras ciemu iedzīvotajiem, kuri biezās sniega segas dēļ faktiski bija iesprostoti savās mājās, nekādas ekstremālas problēmas un vajadzība sniegt palīdzību neradās. "Mums paveicās, jo divarpus diennaktis piejūras ciemi ar transportu nebija pieejami un pusotru diennakti tie nebija pieejami ne ar transportu, ne bez transporta," atklāja Pēterhofs, piebilstot, ka visbiezākā sniega sega bijusi Vaides ciemā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā aizputināto ceļu dēļ no ārpasaules faktiski bija nošķirti Vaides, Saunaga, Košraga u.c. Dundagas novada Kolkas pagasta mazo piekrastes ciemu iedzīvotāji. Septiņus kilometru garumā neizbraucams bija Ventspils-Kolkas ceļš no Kolkasraga līdz Vaidei, tāpat bija aizputināti ceļi, kas atzarojas no Ventspils-Kolkas ceļa un ved uz piekrastes ciemiem Vaidi, Saunagu, Mazirbi, Pitragu, Košragu un Sīkragu.

16. un 17.decembrī Kolkā bija izveidojusies aptuveni metru bieza sniega sega, vietām tā sasniedza pat divus metrus.