Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Izjukusi aktrises Evijas Skultes laulība

© Vakara Ziņas

Jau pirms ilgāka laika baumoja, ka nopietnas nesaskaņas radušās Latvijas Nacionālā teātra aktrises Evijas Skultes (37) un viņas vīra mākslinieka un scenogrāfa Kristapa Skultes (42) ģimenē.

Nu šīs baumas ir apstiprinājušās – aktrise vairs neslēpj, ka pēc desmit laulības gadiem bauda dzīvi brīvas sievietes statusā.

Nespēja sadzīvot ar sievas darbu

Aktrise Evija Skulte (meitas uzvārdā Kromule) un scenogrāfs Kristaps Skulte satikās pirms 15 gadiem – 1997. gadā kopā strādājot Latvijas Televīzijas mācību seriālā «Palīgā!». Apprecējās 2002. gada Otrajos Ziemassvētkos, medusmēnesi baudīja siltajās Kanāriju salās un daudzus gadus tika uzskatīti par vienu no skaistākajām mākslinieku ģimenēm. Abu laulībā ir dzimuši divi puikas – Roberts (7) un Bruno (8). Intervijās Kristaps gan vairākkārt atzinis, ka aktrise, protams, neesot tā labākā izvēle: no rītiem mēģinājumi, vakaros un brīvdienās izrādes, mājās praktiski nav, turklāt vēl visi tie mīlas skati, bučošanās, atkailināšanās... No šādām izpausmēm top skaidrs, ka Kristapam nebija vienalga, ka viņa sieva uz skatuves mīl citus vīriešus... Pārim tuvu stāvoši cilvēki gan zina stāstīt, ka savas kopdzīves laikā abi daudz strīdējušies, pirms vairākiem gadiem uz laiku bijuši arī pašķīrušies, bet, par spīti visām krīzēm, vienmēr atkal salabuši.

Vīrs iziet no rāmjiem, sieva – noturas

Laikam šoreiz Kristaps Skulte ir ļoti aizvainots par to, ka sieva publiski izteikusies intervijā «Neatkarīgajai», ka nu baudot brīvas sievietes statusu, turklāt par sevi var pastāvēt un sevi pati nodrošināt. Kad »VZ« sazvanīja Skulti un vēlējās pajautāt, vai tā ir taisnība, ko intervijā minējusi sieva, viņš sāka ar diezgan īpatnējiem pretjautājumiem, jo vieglākā aizstāvība, protams, ir uzbrukums: «Kā jums pašai ar privāto dzīvi? Vai negribat arī man pastāstīt par savu dzimumdzīvi?» Izklāstīt varam, lai arī žurnālists tikai dara savu darbu, mēģinot pārliecināties par izskanējušiem faktiem, kā arī par to informējot otru pusi, tomēr Skulte nebija ziņkārīgs un zibenīgi atcirta: «Pajautājāt?! Nu tad atā!» Evija Skulte bija pretimnākošāka – šo šķiršanās faktu, kas pagaidām nav oficiāli pausts, viņa komentēja korekti un laipni: «Jā, šobrīd dzīvojam atsevišķi. Protams, vienpusēji tas netika izlemts, bet kopā vairs neesam, un to, vai šis ir galīgais lēmums, arī nevaru pateikt. Pašlaik šo visu negribas sīkāk iztirzāt, jo laiks rādīs, kas būs tālāk.»

Televīzijā kā dzīvē

Televīzijas skatītājiem aktrise Skulte pazīstama no seriāliem «Prāts vai instinkts» (Zane), «Būt mīlētai» (žurnāliste Anna), «Tikai nesaki man bizu» (Zane, režisora Askolda mīļākā). Šonedēļ viņa parādījusies arī TV3 seriālā «UgunsGrēks», kur viņai uzticēta Vandas (Dārta Danēviča) mammas, nekustamā īpašuma mākleres Sintijas Saulītes loma. Starp citu, arī Sintija ir tikko šķīrusies no sava vīra, bet atpakaļceļā uz Latviju uz prāmja iepazinusies ar uzņēmēju Pēteri Jagudinu (Andris Bērziņš), kurš viņā iemīlējies no pirmā acu skata. Arī Česlavs (Uldis Anže) nespēj palikt vienaldzīgs pret savu jaunības dienu mīlestību. Sintijai seriālā ir daudz pielūdzēju, un arī aktrise Skulte par vīriešu uzmanības trūkumu nesūdzas – tas abām esot kopīgs, izteikusies viņa pati.