Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Skaļākie, skandalozākie un traģiskākie dienesta romāni Latvijas teātros

© F64

Katras jaunas izrādes iestudēšana vai seriāla/filmas uzņemšana tajā iesaistītajiem aktieriem nereti ir kā neizbēgama kopdzīve.

Un šajā «kopdzīvē» bieži vien uzplaukst romantiskas jūtas un dzimst mīlestība. «VZ+» pēta, kuri aktieri un režisori ir kopā ne tikai uz skatuves, bet arī gultā.

Nacionālajā teātrī – joprojām kopā

Latvijas Nacionālā teātra spilgtākais aktieru pāris, protams, ir Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens – abi satikās vēl pavisam jauni, studiju laikā, un šogad nosvinēta jau 11. kāzu jubileja. Viņu ģimenē aug dēls Ernests. Lai arī medijos ik pa laikam izskan kādas spekulācijas par pāra laulības stabilitāti, viņi abi baumas par attiecību krīzi allaž ir nolieguši.

Tikpat noturīgs ir vēl viens Nacionālā teātra pāris –

Ivars Puga un Dace Bonāte, kuri savulaik kopīgā dzīvē ievadīja Ditu Lūriņu un Mārtiņu Eglienu. Starp citu, Dace Bonāte savulaik bija precējusies ar aktieri un režisoru Valdi Lūriņu, abiem ir arī kopīgs dēls. Valdim Lūriņam arī patikušas aktrises – viņa pirmā sieva un meitas Ditas mamma ir Liepājas teātra aktrise Marita Lūriņa.

Nemaz ne tik sen satikušies un vēl pavisam neilgi kopā ir Nacionālā teātra jaunie aktieri Inga Misāne-Grasberga un Gundars Grasbergs, kuri audzina divus puikas – Kristianu un Stefanu Kārli. Abi satikās Kultūras akadēmijā, mācoties trešajā kursā. Savulaik studiju gados satikās, apprecējās un par vecākiem kļuva vēl divi Nacionālā teātra pāri: Varis Piņķis un Kristīne Alberte (abi jau izšķīrušies), un Anna Klēvere un Egils Melbārdis, televīzijas skatītājiem pazīstams arī kā «UgunsGrēka» Gunārs. Par pēdējo pāri, kas apprecējās 1999. gadā, mēļots daudz –

ik pa laikam parādās informācija, ka abi izšķīrušies, bet tad abi, par prieku paparaci, rokās sadevušies ierodas uz kādu publisku pasākumu. Nesen kādā intervijā Melbārdis atzinās, ka abi ar Annu ir atklājuši visai netradicionālu veidu, kā saglabāt laulību – viņiem ir divi dzīvokļi, un brīžiem viņi ir abi vienā, brīžiem – katrs savā.

2010. gada nogalē par precētu vīru kļuva aktieris Ainārs Ančevskis, kurš pēc vairāku gadu kopdzīves pie altāra veda sava dēla Raita mammu aktrisi Martu Grasi, kura pēc laulībām pārgājusi vīra uzvārdā. Ar precībām otrreiz (laulība ar TV3 ziņu moderatori Kristīni Anži, kurā dzimis dēls, jau sen ir izjukusi) nesteidzas aktieris Uldis Anže, lai gan par viņa attiecībām ar viņa jaunāko kolēģi Madaru Saldoveri runā jau vairākus gadus.

Kas bijis, bijis...

Jau pirms daudziem gadiem beidzies Nacionālā teātra lielisko aktieru Lāsmas Kugrēnas un Jāņa Reiņa skaistais mīlas stāsts. Abi iepazinās teātrī, kad Lāsma pārdzīvoja nesen filmēšanas laikā traģiskos apstākļos bojāgājušā vīra – Rīgas kinostudijas operatora Jāņa Mūrnieka – nāvi. Pēc iepazīšanās ar Jāni Reini viņa atkal atplauka un sekoja laimīga kopdzīve daudzu gadu garumā, darbs vienā teātrī un divi kopīgi bērni. 2006. gada pavasarī abi pašķīrās. Runā, ka šķiršanās iemesls bijusi Reiņa neuzticība. Starp citu, vēl pirms laulības ar Lāsmu viņš bija precējies ar Nacionālā teātra aktrisi Ilzi Rudolfu, ar kuru viņam ir kopīga meita Ieva.

Savulaik ilgus gadus kopā bija arī Nacionālā teātra aktieri Gunta Virkava un Rolands Zagorskis, līdz populāro aktieri līdz neprātam savaldzināja 18 gadus vecā teātra garderobiste Liene Ekšteta, kura vēlāk kļuva par viņa sievu un dēla Markusa mammu. Abi joprojām ir laimīgi kopā. Jau dažus gadus neko nerunā par skandalozi slavenā Artusa Kaimiņa attiecībām ar sievietēm. Vēl ne tik sen viņš bija kopā ar jauno aktrisi Kristīni Belicku, ar kuru kopdzīve bijusi kaisles un bohēmas pilna. Pēc šķiršanās no Artusa Kristīne pārcēlās uz dzīvi Anglijā, kur drīz vien apprecējās.

Visu rakstu lasiet Vakara Ziņu pielikumā "VZ+ Teātris"