Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

13 gadus veca peldētāja labo Latvijas rekordu

13 gadus vecā latviešu peldētāja Krista Ceplīte šajā nedēļas nogalē Dubaijā notikušajās peldēšanas sacensībās "15th Speedo SwimSquads Invitational meet 2012" (25 metru peldbaisenā) labojusi 29 gadus vecu Latvijas rekordu 400 metru brīvā stila distancē.

Krista Ceplīte (tr. Ashley Morris), kas dzīvo un trenējas Dubaijā (AAE) un ir viena no vietējā kluba „Hamilton Aquatics Dubai” līderēm, sacensību "15th Speedo SwimSquads Invitational meet 2012" otrajā dienā 400 metru brīvā stila distanci veica četrās minūtēs un 24,61 sekundē (4:24,61), tādējādi ne tikai kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, bet arī labojot Vikas Jurisones 1983.gada 6.martā uzstādīto Latvijas rekordu šajā distancē, kas bija četras minūtes un 25,30 sekundes (4:25,30).

Ceplīte ir jaunākā peldētāja atjaunotās Latvijas vēsturē, kura spējusi labot Latvijas rekordu kādā no peldēšanas distancēm, un zīmīgi, ka pirmo Latvijas rekordu savās sportiskajās gaitās jaunā sportiste sasniedza pārspējot visu laiku jaunākās Latvijas rekordistes - Vikas Jurisones – sniegumu. Jurisone, kuras „rēķinā” joprojām ir vairāki nacionālie rekordi, par valsts rekordisti savulaik kļuva divpadsmit gadu vecumā.

Kopumā šajās sacensībās Ceplīte startēja astoņās dažādās distancēs un visās spēja izcīnīt pārliecinošas uzvaras.