Atpakaļ uz nra.lv

Tas ir reāli? Laika zīmju vērotājs parāda, kas iemitinājies viņa mājoklī

tautaruna.lv 22.decembris 2019, 3:01
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Laika zīmju vērotājs V.Bukšs mikroblogošanas vietnē twitter publicējis attēlus, kuros redzams, kas iemitinājies viņa mājoklī.
"Mans Ziemassvētku rotājums mājas jeb istabas bērzā Pētot, kādu Ziemassvētku ābolu iekarināt istabas bērzā, kurš apvijies eiforbijai, manu uzmanību piesaistīja neparasts bumbulis... Izrādās, lapsenes mājiņa, kura kopš vasaras maskējusies mājas bērzā," raksta V.Bukšs.

Kā redzams publicētajā attēlā, tad lapsenes mājoklis patiešām vizuāli ļoti labi pamanāms.

Tiesa, jāatgādina, ka vēl pirms dažiem gadiem glābēji sarunā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" atgādināja, kā rīkoties, ja mājas kāds kustonis pamanījies izveidot šādu pūzni.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā Neatkarīgajai skaidroja, ka glābēji tiešām nebrauc uz izsaukumie, kur ziņo par šādiem pūžņiem. Ja lapsenes vai irši apdraud audzēkņus bērnudārzos vai skolās, tad cita lieta, tad glābēji ierodas nekavējoties. Taču, ja pūžņi izveidoti privātmājās vai dzīvojamās mājās vai to tuvumā, tad cilvēkiem jātiek galā pašu spēkiem vai jāizsauc deratizācijas un dezinsekcijas pakalpojumu sniedzēji. Tas ir maksas pakalpojums, kuru Latvijā piedāvā vairākas firmas. Ir tādas, kuras pensionāriem piešķir atlaidi, bet var gadīties, ka maksa būs lielāka nekā parasti - tāpēc, ka lapseņu un iršu iznīcināšana tiek uzskatīta par bīstamu pasākumu.

Specializētās firmas izmanto iedarbīgākos ķīmiskos līdzekļus. Tie iesūcas materiālā, pie kura piestiprināts pūznis, gāzbetonā vai kokmateriālos, tāpēc nav bijis gadījuma, kad lapsenes vai irši būvē mājvietu vienā un tajā pašā vietā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas